sadoshima

Uzman
Merhaba. Bu hafta icersinde TT oturdugumuz yerin biraz ilerisine fiber sahasi kurmus. Bu sabah da uzerinde calismalara baslanmis. Buradaki evlere fiber getirmenin uzun is oldugunu biliyorum, cunku oturdugumuz mahalle biraz buyuk. Apartman mantigi yok, yani evler neredeyse mustakil ve bina-bina arasinda mesafe biraz var. Ornegin aramızdaki bina arasinda 10-20 m, en yakin bina ise bize 4-5 ya da 25-30 m arasinda. Ama tahminen ne kadar olabilir? Sonraki asamalar neler olacak? Kendi tecrübenizi yazarsaniz daha iyi olur. Iyi gunler dilerim.

Edit: Kutulara baktim ve bir tane Fiber erisim sahasi (GP ile baslayan bir tur gerisini unuttum) bur tane de Tip 7 genisbant erisim sahasi kurmuslar. Sizce bu Fiber geleceginin belirtileri midir? VDSL 86 Mbps maksimum destekleniyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Bu hafta icersinde TT oturdugumuz yerin biraz ilerisine fiber sahasi kurmus. Bu sabah da uzerinde calismalara baslanmis. Buradaki evlere fiber getirmenin uzun is oldugunu biliyorum, cunku oturdugumuz mahalle biraz buyuk. Apartman mantigi yok, yani evler neredeyse mustakil ve bina-bina arasinda mesafe biraz var. Ornegin aramızdaki bina arasinda 10-20 m, en yakin bina ise bize 4-5 ya da 25-30 m arasinda. Ama tahminen ne kadar olabilir? Sonraki asamalar neler olacak? Kendi tecrübenizi yazarsaniz daha iyi olur. Iyi gunler dilerim.

Edit: Kutulara baktim ve bir tane Fiber erisim sahasi (GP ile baslayan bir tur gerisini unuttum) bur tane de Tip 7 genisbant erisim sahasi kurmuslar. Sizce bu Fiber geleceginin belirtileri midir? VDSL 86 Mbps maksimum destekleniyor.
  • Türk Telekom'un fiber altyapı çalışmaları genellikle birkaç aşamada gerçekleşir. Bu aşamalar arasında planlama, kazı çalışmaları, kablolama ve son kontroller bulunmaktadır.
  • Mahalledeki mevcut binalar arasında mesafelerin fazla olması, fiber ağın kurulumu için hizmet sağlayıcıların bazı alternatif yollar geliştirmesi gerektiği anlamına gelebilir. Bu, inşa edilecek olan erişim noktalarının (optik fiber kutuları) yerleştirilmesi ve kullanıcı dairelerine kadar fiber kablonun taşınması için uygun güzergahların belirlenmesini içerir.
  • Fiber erişim sahası ve Tip 7 geniş bant erişim sahaları, fiber internetin mahallede aktif şekilde kullanılacağını göstermektedir. Bu, VDSL ile elde edilen kapasiteden çok daha yüksek hızların (örneğin, 100 Mbps ile 1 Gbps arasında) sağlanabileceği anlamına gelir.
  • Fiber optik altyapının kurulmasının ardından, saha kutularından kullanıcıların dairelerine fiber bağlantı sağlamak için tekrar kazı yapılması gerekebilir. Bu işlem için ekiplerin gelmesini beklemeniz gerekebilir.
  • Proje genellikle birkaç hafta ile birkaç ay arasında değişen bir süre alabilir. Çalışmalar tamamlandıktan sonra, tekil kullanıcılar için bağlantı aktif hale gelecektir.

Sonuç olarak, mahallede fiber altyapı kurulumuna dair belirtiler var ve bu sürecin tamamlanmasıyla birlikte internet hızlarının önemli ölçüde artması bekleniyor. Herhangi bir güncel bilgi almak isterseniz, Türk Telekom'un müşteri hizmetleriyle iletişime geçebilirsiniz.