Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
2019'da çıkan ilk sürüm dışında sürüm yok. Zaten ISS modemlerine genelde FW güncellemesini ISS veriyor.
Gelen verinin doğru geldiğini ispat eder, donanıma uygun olup olmadığını değil.
Modifikasyon yapılan BIOS'ların doğrudan yazılamamasının sebebi cehcksum kontrolüdür. Yoksa BIOS donanım ile uyumlu, sorun olmaması lazım değil mi? Ama olmaz zira bir kere checksum bozuldu.
Yani hayır, checksum sadece inen dosyaları kontrol etmede kullanılmaz.
Checksum tek bir şeyde kullanılır .
Veri <---> Veri arasında doğrulama ve sağlama.
Güvenilir biri (veya üretici) derse ki şu linkte ki şu hash değerine sahip dosya ile telekom modelini güncelledim/güncellenir. O hash değerine sahip verinin aygıta uygunluğu doğrulanmış olur. Yani dolaylıdır.
Bu son mesajım: İlk mesajımda da sizinle aynı fikirde olduğumu ve sorun çıkmayacağına İNANDIĞIMI belirtmiştim.
Sıkıntı nereden çıktı tam anlamadım ama Recep Bey'in hesabını başkası kullanıyor gibi geldi.
İyi akşamlar...
Veri <---> Veri arasında doğrulama ve sağlama.
Güvenilir biri (veya üretici) derse ki şu linkte ki şu hash değerine sahip dosya ile telekom modelini güncelledim/güncellenir. O hash değerine sahip verinin aygıta uygunluğu doğrulanmış olur. Yani dolaylıdır.
Bu son mesajım: İlk mesajımda da sizinle aynı fikirde olduğumu ve sorun çıkmayacağına İNANDIĞIMI belirtmiştim.
Sıkıntı nereden çıktı tam anlamadım ama Recep Bey'in hesabını başkası kullanıyor gibi geldi.
İyi akşamlar...
Yani hayır, checksum sadece inen dosyaları kontrol etmede kullanılmaz.
Checksumla falan halledilecek bir konu değil çünkü checksum indirilen dosyanın doğru inip inmediğini gösterecek. Kurulmasının uygun olup olmadığını değil.
Tam olarak burada yanlış bilgi verdiniz. Modeme eğer checksum'ı uymayan bir FW yükleme çalışırsanız yüklenmez. Aynısı BIOS için de geçerlidir. Ama siz, checksum sadece dosy indirmede kullanılır diyorsunuz.
O bilginin her harfi doğru Recep Hocam. Yanlış ise ceza verilsin.Tam olarak burada yanlış bilgi verdiniz. Modeme eğer checksum'ı uymayan bir FW yükleme çalışırsanız yüklenmez. Aynısı BIOS için de geçerlidir. Ama siz, checksum sadece dosy indirmede kullanılır diyorsunuz.
TD-W9970(EU)_V3.0_190419.zip dosyası SİTEDE ADI GEÇEN MODEM'in güncelleme dosyası.
Ancak bu konuda adı geçen modem o modem değil, o modemin Türktelekom tarafından özelleştirilmiş hali.
Bu durumda bu update dosyası özelleştirilmiş modele uyumlu da olabilir uyumsuz da.
Checksum konusu - Yanlış bilgi mi? :
Site sahipi TD-W9970(EU)_V3.0_190419.zip dosyasının hash değerlerini de yazmış olsa idi checksum ile indirme esnasında bir hata olup olmadığını ve dosyayı düzgün indirip indiremediğinizi anlardınız. Özelleştirilmiş modele uyumlu olup olmadığını değil.
İyi geceler.
EK : Sizin bilginizle benimki genel anlamda kıyaslanırsa benim bilgim ancak denizde kum olabilir. Bunu inanarak söylüyorum.
Ancak bu demek değil ki her konuda veya ayrıntıda.
Muhtemelen en çok istifade ettiğim kişisiniz.
Sizden çok şey öğrendim minnettarım.
Son düzenleme:
Ben de zaten böyle bir iddiada bulunmadım. Ben diyorum ki, eğer modem üreticisi salak değilse, farklı modelin Firmware dosyası başka modele yüklenmesin diye modemin Firmware güncelleme işlevine bir checksum kontrolü koymuş olmalı.Özelleştirilmiş modele uyumlu olup olmadığını değil.
Yeni konular
-
Rehber Darboğaz nedir ve darboğaza neler sebep olabilir?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-
-
-
Yeni mesajlar
-
Rehber Darboğaz nedir ve darboğaza neler sebep olabilir?
- mortem.dll bulunamadı
-