Türk Telekom VDSL altyapıda yaşanan hız sorunları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan guneralp
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 409
Makaleler
1
Yer
Ankara
Merhaba,

Yaklaşık olarak kasım ayının başından beridir internetimde bir takım sorunlar var. Öncelikle Türk Telekom'un VDSL altyapısını kullanıyordum. Daha önce hiçbir sorun yaşamıyorken kasım ayında bir gün akşam üstü internetimiz aniden kesildi. DSL ışığı yanmıyordu. Müşteri hizmetlerini aradık ve kablo hırsızlığı olduğunu belirttiler.

Akabinde 24 saat içinde internet geldi ve o günden beridir internetteki sorunlar düzelmedi. Ana sorun şu, internetin hızı aniden 0'a vuruyor. Site, cihaz, konum fark etmeksizin. Modemi yeni bir DSL kablosu alıp salona taşıdık, ona rağmen sorun çözülmedi. Bu hızın dibe vurması olayı esnasında jitter değeri de tavan yapıyor, modemden olduğunu düşündüm ama kablo hırsızlığı olayı sonrasında yaşanan bir sorun olduğu için emin olamadım.

Kullandığımız modem Telekom'un verdiği TP-Link AC1200 standart modelden. İnternet hızında bilgisayardan Ethernet ile bağlandığımda bir düşüş olmuyor, mobil cihazlar ve akıllı TV'de sorun var. Özellikle tabletimde neredeyse kullanamıyorum interneti, o derece düşüyor hız. 0.5 Mbps hızları gördüğüm oldu.

Bu sorunun kaynağı ne olabilir, nasıl çözebiliriz? Desteklerinizi bekliyorum.

1-2 aydır bende de aynı sorunlar var ve tekrarlıyor. Önce internetimiz bir hafta boyunca git-gel yaparak cok düşük hızlarda ve yüksek pingle çalıştı ama bu durum sürekli değildi, mesela bir bakıyorsun internet gelmiş 100 mbps ve ping cok düşük sonra bir bakıyorsun yine berbat. Biz durumu sorgulayınca hırsızlık olduğunu söylediler ama kablo çalındıysa internet neden böyle git-gel yapıyor yani ne alaka anlamadim. Neyse tamam dedik, 1 hafta sonra internet güzeldi. 2 hafta kadar düzgün kullandık derken yine aynı oldu, bu kez cok sürmedi internet düzeldi ama 20 mpbs'ye düşmüştü hızımız. Arayıp sorduk durumu kablo hırsızlığı yine dediler ama tabi inanmadim çünkü yine internet bir öyle bir böyle çalışırken 20'ye düştü aniden ve düzeldi problemler. İnanmamamın bir diğer sebebi de aynı gün ve saatlerde TT ekibi, TT araçlarıyla gelip mahallede çalışma yaparken gitti internetimiz ve sonrasında hırsızlık dediler. Eğer kendi ekipleri çalmadıysa hırsızlık ihtimali yok aslında yani. Bence ya altyapı yetersiz geliyor bu yüzden hız düşürerek stabil internet vermeye çabalıyorlar ya da daha farklı amaçları var ama ben çözemedim. Kısacası TT bir şey deniyor ama Allah sonumuzu hayır etsin. Bu arada hocam özel değilse hangi şehirdesiniz siz?

Madem tesisatınızda sorun yok, o zaman modem ayarlarında Wi-Fi için kanal ayarlamasını yapmayı deneyin. O modem için nasıldır bilemiyorum.

Ankara.
Benim bulunduğum semtte altyapılar biraz eski, maksimum 100 Mbps alınabiliyor. Bu sorunlar 2 aydır illallah ettirdi.

Son 1 ay birçok ISSde sorunlar var. Bende 1 hafta sürdü düzeldi Netspeedte. VDSL

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…