Merhaba, arkadaşlar Superonline alt yapısı olan yerden Türk Telekom ve TurkNet alt yapısı olan yere geçtim. TurkNet GigaFiber yok 1000 Mbps/50 Mbps upload mevcut. Esasen TurkNet'i tercih ederdim de bir ara internet gitme olayı olmuştu. O yüzden çok netleştiremedim. Türk Telekom ise TTNET döneminden fobim var zaten ki ona rağmen fiyatları yüksek.
Öneriniz endir?
Detaylar
Kim cevapladı?nnomad
Bilgin
- Makaleler
- 4
İlk 1 ay Türknet dene beğenmezsen TT geç.Merhaba, arkadaşlar Superonline alt yapısı olan yerden Türk Telekom ve TurkNet alt yapısı olan yere geçtim. TurkNet GigaFiber yok 1000 Mbps/50 Mbps upload mevcut. Esasen TurkNet'i tercih ederdim de bir ara internet gitme olayı olmuştu. O yüzden çok netleştiremedim. Türk Telekom ise TTNET döneminden fobim var zaten ki ona rağmen fiyatları yüksek.Öneriniz endir?
Sonuçta taahhüt yok tabi, o da doğru. Ona göre 12 aylık ödeme de düşünülebilir fiyatı sabitlemek için. Gerçi ne zaman artış geleceği belli oluyor mu?
nnomad
Bilgin
- Makaleler
- 4
Zamdan 1 ay önce falan hatırlatma yapıyorlar bakın fiyatı böyle yaptık diye.Sonuçta taahhüt yok tabi, o da doğru. Ona göre 12 aylık ödeme de düşünülebilir fiyatı sabitlemek için. Gerçi ne zaman artış geleceği belli oluyor mu?
Blackraven
Üstün
Sonuçta taahhüt yok tabi, o da doğru. Ona göre 12 aylık ödeme de düşünülebilir fiyatı sabitlemek için. Gerçi ne zaman artış geleceği belli oluyor mu?
Önceden haber veriyordu bir şey değişmediyse. Ben öyle yaptım ailem için. Aylık abonelik açtırdım 3 ay indirimli kampanyası vardı o bittikten sonra zam geleceği SMS'i geldi. 3 taksit ile 12 aylık ödeme yaptım.
Altyapı sağlamsa çok bir fark olmayacaktır. Hangisinin fiyatı uzun vadede uygun geliyorsa ona yönelin.
Ben enflasyon yüzünden sürekli zamlandığından ve Türk Telekom altyapısında sorunları yeterince hızlı çözemediklerinden (bazen hiç çözemediklerinden) Türk Telekom kullanıyorum mesela. Altyapım VDSL.
Ama ödersin 12 aylığı TürkNet'te bir sıkıntı yaşamazsın fiyatta.
Ben enflasyon yüzünden sürekli zamlandığından ve Türk Telekom altyapısında sorunları yeterince hızlı çözemediklerinden (bazen hiç çözemediklerinden) Türk Telekom kullanıyorum mesela. Altyapım VDSL.
Binada Telekom'un kutusu var FTTH olarak, tahminen onu kullanıyorlardır. Esas çekincem bu geçenlerde olan internet gitme olayı ve 12 aylığı ödedikten sonra sorun yaşama ihtimali ama tabi Türk Telekom'un da çok stabil olmadığı geçmiş tecrübelerle sabit. DPI ve Bufferbloat konusunda da yine TurkNet daha iyi tercih diye düşünsem de tabi kullanıcı deneyimi başka oluyor.Altyapı sağlamsa çok bir fark olmayacaktır. Hangisinin fiyatı uzun vadede uygun geliyorsa ona yönelin.
Şimdi ne kullanıyorsunuz? Geçiş sebebi şikayet mi?Önceden haber veriyordu bir şey değişmediyse. Ben öyle yaptım ailem için. Aylık abonelik açtırdım 3 ay indirimli kampanyası vardı o bittikten sonra zam geleceği SMS'i geldi. 3 taksit ile 12 aylık ödeme yaptım.
Blackraven
Üstün
Şimdi ne kullanıyorsunuz? Geçiş sebebi şikayet mi?
Geçiş yapmadım hala Türknet kullanıyorum.
Türk Telekom'un eski sorunları yok hocam artık. TürkNet kullanıyordum ben de, 2017-2023 arası kullandım sanırsam 6 yıl boyunca; 3 farklı şehirde, 5 farklı evde. TürkNet kendi altyapısı olmadığı için sorunlarımı çözemediğinden Türk Telekom'a geçtim ve bu güne kadar hiç bir sorun ile karşılaşmadım.Binada Telekom'un kutusu var FTTH olarak, tahminen onu kullanıyorlardır. Esas çekincem bu geçenlerde olan internet gitme olayı ve 12 aylığı ödedikten sonra sorun yaşama ihtimali ama tabi Türk Telekom'un da çok stabil olmadığı geçmiş tecrübelerle sabit. DPI ve Bufferbloat konusunda da yine TurkNet daha iyi tercih diye düşünsem de tabi kullanıcı deneyimi başka oluyor.
TürkNet'te ise zaman zaman internet gitmeleri oluyor ama çok nadirdir, yani güvenle tercih edebilirsiniz. Benim kullandığım dönemde 2 ya da 3 kere gitti sanırım o kadar yıl kullanmama rağmen. Halihazırda bağlı ve düzgün çalışan bir altyapınız varsa sorun yaşamazsınız.