Selam. Birkaç gündür konusunu görüyorum, bu sabah bende de başladı. Minecraft gibi basit bir oyunu oynarken fark ettim. Bi baktım ki ping 150'ye kadar gidiyor. Çözümü nedir? Müşteri hizmetlerini mi aramalıyım?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 1 Ocak 2025
Ping yükselmesi sorununu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:Selam. Birkaç gündür konusunu görüyorum, bu sabah bende de başladı. Minecraft gibi basit bir oyunu oynarken fark ettim. Bi baktım ki ping 150'ye kadar gidiyor. Çözümü nedir? Müşteri hizmetlerini mi aramalıyım?
1. Modemi Yeniden Başlatın:
- Modeminizi kapatın, 10-15 saniye bekleyin ve tekrar açın.
- Bu işlem, geçici bağlantı sorunlarını çözebilir.
2. Kablolu Bağlantı Kullanın:
- Eğer Wi-Fi kullanıyorsanız, mümkünse ethernet kablosu ile doğrudan modemine bağlanın.
- Kablolu bağlantılar genellikle daha istikrarlıdır.
3. İnternet Hızınızı Test Edin:
- Speedtest.net gibi bir siteye girin ve internet hızınızı test edin.
- Beklediğiniz hız ile test sonucu arasındaki farkı kontrol edin.
4. Ağ Cihazlarını Kontrol Edin:
- Modeminizin güncellemeleri olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse güncelleyin.
- Diğer cihazların (telefon, tablet, TV vb.) internet kullanımlarını sınırlandırın.
5. Arka Plan Uygulamalarını Kapatın:
- Bilgisayarınızda veya oyun oynadığınız cihazda arka planda çalışan uygulamaları kapatın.
- Özellikle büyük veri tüketebilecek olan (dosya indirme, video akışı) uygulamaları kontrol edin.
6. DNS Ayarlarını Değiştirin:
- DNS ayarlarınızı Google DNS (8.8.8.8 ve 8.8.4.4) veya Cloudflare DNS (1.1.1.1) olarak değiştirin.
- Bu, bağlantı sürelerinizi iyileştirebilir.
7. Ping Testi Yapın:
- CMD veya Terminal'i açarak “ping google.com” veya “ping 8.8.8.8” komutunu girin.
- Alınan ping değerlerini kontrol edin. Sürekli yüksek değerler, bağlantı sorunlarına işaret edebilir.
8. Müşteri Hizmetlerini Arayın:
- Eğer sorun devam ediyorsa, Türk Telekom müşteri hizmetleri ile iletişime geçin.
- Sorunu belirtin ve bağlantı hattında herhangi bir problem olup olmadığını öğrenin.
Bu adımlar genellikle ping yükselmesi sorunlarını çözmekte yardımcı olabilir. Eğer hala sorun devam ederse, daha fazla teknik destek almanız gerekebilir.
Merhaba.Selam. Birkaç gündür konusunu görüyorum, bu sabah bende de başladı. Minecraft gibi basit bir oyunu oynarken fark ettim. Bi baktım ki ping 150'ye kadar gidiyor. Çözümü nedir? Müşteri hizmetlerini mi aramalıyım?
Bufferbloat, nPerf ve hat değerlerinizi isteyeceğim. CMD üzerinden "ping 1.1.1.1 -t" komutunu çalıştırın fakat Speedtest üzerinden test yaparken çalışsın.
Bufferbloat and Internet Speed Test - Waveform
Is bufferbloat causing issues with your internet connection? Run this test to find out.
İnternet Hız testi: Geniş bant bağlantınızı test edin (speed test) - nPerf.com
Bant genişliği ve internet hızı testimizle internet hızınızı ve DSL, xDSL, kablo, optik fiber veya uydu geniş bant bağlantınızın kalitesini test edin.
Modem arayüzünden hat değerlerini paylaş.
En son müşteri hizmetlerini aramıştım hocam buradan cevap gelmeyince.Merhaba.
Bufferbloat, nPerf ve hat değerlerinizi isteyeceğim. CMD üzerinden "ping 1.1.1.1 -t" komutunu çalıştırın fakat Speedtest üzerinden test yaparken çalışsın.
![]()
Bufferbloat and Internet Speed Test - Waveform
Is bufferbloat causing issues with your internet connection? Run this test to find out.www.waveform.com
İnternet Hız testi: Geniş bant bağlantınızı test edin (speed test) - nPerf.com
Bant genişliği ve internet hızı testimizle internet hızınızı ve DSL, xDSL, kablo, optik fiber veya uydu geniş bant bağlantınızın kalitesini test edin.www.nperf.com
Modem arayüzünden hat değerlerini paylaş.
Şu an sorun yok gibi, olursa dediğiniz gibi paylaşırım, teşekkürler!