Türkçe dil desteği olmadığı için oyunları ‘tavsiye etmeyen topluluk'

lil

Üstün
Makaleler
37
IMG_6552.webp

Türkçe dil desteği isteyip mail atarsın, Steam topluluklarında konu açarsın falan ama bu tamamen rezalet. Ayrıca daha önce de bunun için bir topluluk kurulmuştu ama hiçbir işe yaramadı, bu şirketler bilmiyor mu Türkiye'den gelen büyük bir oyuncu kitlesinin olduğunu da siz belirtme ihtiyacı duyuyorsunuz.

Eki Görüntüle 120318

Türkçe dil desteği isteyip mail atarsın, Steam topluluklarında konu açarsın falan ama bu tamamen rezalet. Ayrıca daha önce de bunun için bir topluluk kurulmuştu ama hiçbir işe yaramadı, bu şirketler bilmiyor mu Türkiye'den gelen büyük bir oyuncu kitlesinin olduğunu da siz belirtme ihtiyacı duyuyorsunuz.
Ben rezalet gibi bir durum göremiyorum. Sonuçta adam tavsiye etmiyor oyunu orada. Tavsiye etmeme sebebi de Türkçe dil desteği olmaması. Herkes senin benim gibi ingilizce bilmiyor, bilse iyi olur tabii de ülke şartları böyle, ve bilmek zorunda değil. Attığın mailler ve bunun için kurulan toplulukların bir işe yaramadığını sen de belirtiyorsun. Ülkede oyunları alan çok ciddi miktarda insan var dikkate alınmak için en son bunu yapıyor insanlar.

Ek not: Dün ilk kez bir oyuna ben de tavsiye etmiyor yorumu yaptım. Spider-Man 2 çıktı biliyorsunuz ki aldım oynadım. Optimizasyon ve Türkçe dil desteği olmadığı için tavsiye etmedim.

Ben rezalet gibi bir durum göremiyorum. Sonuçta adam tavsiye etmiyor oyunu orada. Tavsiye etmeme sebebi de Türkçe dil desteği olmaması. Herkes senin benim gibi ingilizce bilmiyor, bilse iyi olur tabii de ülke şartları böyle, ve bilmek zorunda değil. Attığın mailler ve bunun için kurulan toplulukların bir işe yaramadığını sen de belirtiyorsun. Ülkede oyunları alan çok ciddi miktarda insan var dikkate alınmak için en son bunu yapıyor insanlar.
Katılmıyorum hocam, zaten Steam'de dünden beri yüzlerce konu açılmış gidip de tavsiye etmemek konu dışına çıkıyor ve inceleme sistemini istismar ediyor. Onun dışında ben de Türkçe dil desteğinden yanayım.

IMG_6553.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Katılmıyorum hocam, zaten Steam de dünden beri yüzlerce konu açılmış gidipte ‘tavsiye etmemek’ konu dışına çıkıyor ve inceleme sistemini istismar ediyor onun dışında bende Türkçe dil desteğinden yanayım.

Eki Görüntüle 120324
Hocam benim anlamadığım nokta şu; Kişi çıkıp tavsiye etmiyorum diyor ve bunu Türkçe dil desteği olmadığı için yaptığını belirtiyor. Anlamıyorum bir insan kendince haklı sebebiyle tavsiye etmiyorsa niye istismar etmeye girsin ki? Adam yükledi belki anlamadı İngilizcesi yok diye ve tavsiye etmedi ya da anladı ama arkadaşı anlamadı. Bundan dolayı ortak noktada buluşamadı ve tavsiye etmedi.

Hocam benim anlamadığım nokta şu; Kişi çıkıp tavsiye etmiyorum diyor ve bunu Türkçe dil desteği olmadığı için yaptığını belirtiyor. Anlamıyorum bir insan kendince haklı sebebiyle tavsiye etmiyorsa niye istismar etmeye girsin ki? Adam yükledi belki anlamadı İngilizcesi yok diye ve tavsiye etmedi ya da anladı ama arkadaşı anlamadı. Bundan dolayı ortak noktada buluşamadı ve tavsiye etmedi.
Oyunları anladığından eminim bana sadece saçma ve konudan bağımsız geldi yaptığı şey hiç bir getirisi olmayacağına eminim.

IMG_6564.webp

Dil desteği yok diye tüm oyuna negatif oy mu verilir? Liseye kadar zaten İngilizce, Fransızca ve/veya Almanca eğitimi veriliyor. Oyunları neredeyse herkes anlayabiliyor. İsveççe, Norveççe ve Türkçe gibi dillere destek vermenin maddi olarak bir avantajı olmuyor. Bu dillerle İspanyolca, İngilizce, Fransızca, Çince ve Japonca gibi diller bir değil.

Oyunları anladığından eminim bana sadece saçma ve konudan bağımsız geldi yaptığı şey hiç bir getirisi olmayacağına eminim.

Eki Görüntüle 120330
Hocam söylüyorum zaten yukarıda da. Ben de beğendim Spider-Man2’yi benim de ingilizcem var ama optimizasyon ve Türkçe dil desteği yok diye tavsiye etmedim. Tavsiye etmemek hakkım değil mi? Sebebini de söylüyorum sonuçta. Daha ulaşılabilir bir oyun olabilirdi.

Dil desteği yok diye tüm oyuna negatif oy mu verilir? Liseye kadar zaten İngilizce, Fransızca ve/veya Almanca eğitimi veriliyor. Oyunları neredeyse herkes anlayabiliyor. İsveççe, Norveççe ve Türkçe gibi dillere destek vermenin maddi olarak bir avantajı olmuyor. Bu dillerle İspanyolca, İngilizce, Fransızca, Çince ve Japonca gibi diller bir değil.

Hangi özel okulda okudunuz bilmiyorum fakat İstanbul göbeğinde iyi bir anadolu lisesinde okudum zamanında ve asla yeterli bir İngilizce öğretilmiyor. Yanında bir de Fransızca ve/veya Almanca diye belirtmişsiniz iyi güldürdünüz beni. 4 Yıl gördüğüm Fransızca şakadan ibaretti çünkü. Ülkede devlet okullarının %95’inde verilen yabancı dil eğitimi yetersiz. Oyunları sandığınız gibi çok insan anlıyor değil aksine az insan anlıyor ülkede.

Hocam 5 milyon kişinin konuştuğu diller ekleniyor, aynı dilin 2-3 farklı lehçesi ekleniyor ama Türkçe eklenmiyor. Türkçe öyle az konuşulan bir dil de değil bu arada. İsveççe ve Norveççe gibi dillerle bir tutmayın Türkçeyi.
1738319492490.webp

Hangi özel okulda okudunuz bilmiyorum fakat İstanbul göbeğinde iyi bir anadolu lisesinde okudum zamanında ve asla yeterli bir İngilizce öğretilmiyor.
İngilizceyi sadece okulda öğrenmeniz pek mümkün değil. Kendiniz de pratik yapmalısınız. Okulda öğrendiğim 1 ise kendim de 10 üzerine eklemişimdir. Lise mezuniyetinde B2 seviyesi hedefleniyor ama ben çoktan C2 seviyesini tamamlamıştım.
4 yıl gördüğüm Fransızca şakadan ibaretti çünkü.
İyi bir öğretmenle haftada 4 saat ders alarak her dönem bir seviye atlayabilirsiniz. Saint-Michel ve Galatasaray Lisesi gibi liselerden mezun olanlar yine B2 Fransızca öğreniyor. Fransa’da okumaya bile gidebiliyorlar.
Ülkede devlet okullarının %95’inde verilen yabancı dil eğitimi yetersiz. Oyunları sandığınız gibi çok insan anlıyor değil aksine az insan anlıyor ülkede.
İsveç gibi ülkelerde neredeyse herkes İngilizce konuşabiliyor. Türkiye’de derslere ilgili birisi en azından B1 seviyesini geçecektir. 12 senede B1’i geçemiyorsalar zaten sorun vardır. Bir sınıfa 50 kişi koyunca ve herkes sadece deftere yazı geçirince kimse konuşma şansı elde edemiyor ve dolayısıyla dil de gelişmiyor. Eve gidince kimse cümle kurmuyor, kimseyle konuşmuyor.

Hocam, 5 milyon kişinin konuştuğu diller ekleniyor, aynı dilin 2-3 farklı lehçesi ekleniyor ama Türkçe eklenmiyor.
İspanyolcayı veya Portekizceyi ikiye ayırmak çok zor değil. Ufak dilleri ekliyorsalar muhtemelen ya orada satış çoktur ya da İngilizce bileni azdır. Kimse gidip Felemenkçe eklemiyor. Türkiye gibi ülkelerdeki İngilizce seviyesi, Çin gibi ülkelere kıyasla daha iyi kalıyor.

Örnek bir oyun:

Sadece popüler diller var ve hepsinde seslendirme bile yok.

Son düzenleme:

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt