Gayet de vardir. Bir yandan kod yazip (ki TR karakter kullanilmaz neredeyse, yazan bilir), bir yandan da forumda mesaj yazarken, sirf forumda mesaj yazacagim diye TR klavyeye gececek halim yok. ENG klavye ile daha hizli yaziyorum, yillardan gelen aliskanlik. Ustune TR duzen ekledigimde oyunlar sacma sapan klavye duzeni degistiriyorlar, bir de sirf forumdaki birkac kisinin goz zevki olacak diye bununla mi ugrasacagim? Sirf birinin zevki icin niye kendi hayat konforumu azaltayim ki? Beni ozellikle vaktinde 4 inclik iPhone kullanmis kisiler anlayacaklardir, oyle cihazlarda TR klavye ile yazabilmek icin dedeye donuyorsunuz adeta. Egoist olarak algilayacaksaniz da algilayin, cogunlugun fikri boyleyken de pek umurumda degil acikcasi.
Moderasyon bir ara benden uzun rehberlerim icin TR karakter kullanmami rica etmisti mesela, ben de onlari kirmadim ve uzun rehberleri TR duzene gecip yaziyorum. Bu istegi geri cevirmeme sebebim de o rehberlerin bir suru kisi tarafindan yararlanilan genel bir kaynak olmasi ve hicbir kafa karismasi yapmamasinin gerekmesiydi. Kimsenin kimseyi TR karakterlere zorladigi falan da yok yani, mantikli dusundukce olamaz da. Dil diktatorlugu yapmaya gerek yok, forumdaki asil gaye yazilarin okunabilir olup, yardimlasma ve fikir belirtme ortaminin olusmasi. Gerisi bos...