Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

Cranxiel

Yetkin
Makaleler
5
Forumda düzenli olarak Türkçe karakter kullanmayan insanlar var. "Ü,I,Ö" gibi karakterleri kullanmak yerine "U,İ,O" gibi karakterleri kullanıyorlar. Açıkçası oturup hepsinin kullanıcı adına bakacak bir insan değilim sadece bu kullanım artık gözüme gönderileri olsun, yorumları olsun okurken çok batıyor. Düzenli olarak Türkçe karakter kullanmayan kişilere bir yaptırım uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Konuyu telefondan açıyorum o yüzden telefonda Türkçe karakter kullanmak zor diye yazmayın. Ayrıca koca yazısında iki üç Türkçe karakter kullanmayan kişilerden bahsetmiyorum bu durum gayet olağan. Bütün yazısında doğru dürüst Türkçe karakter kullanmayan kişilerden bahsediyorum.

Artı -35 Eksi
Benim klavyemde 3 dil var. Klavyede "o" tuşuna basılı tuttuğunda "ö" zaten çıkıyor bunu yapmak zor bir şey değil. Yurt dışından girip klavyesinde sadece yabancı harfler olan kişi sayısı az zaten ve benim onlara lafım yok. Ayrıca bu kullanıcılara ceza değil sadece mesaj yoluyla uyarı verilmesi yeterli. Başlangıçta çok az yapılan şey gün geçtikçe daha da artıyor ve daha da artacak.

Mesele estetik kullanım değil, mesele düzgün kullanım.
Senin telefonunda 3 dil var da benim parmaklarım klavyeye sığmıyor onu ne yapabilirim?

Bir sıkıntı mi oldu hocam? :matrix:

Son düzenleyen: Moderatör:
Senin parmaklarının boyutu beni ilgilendirmiyor. Kaldı ki parmaklarınla Türkçe karakterle cümle yazabiliyorsun değil mi güzel arkadaşım.

%60 klavye kullananlar desen var, yazılımcılar desen onlar var, telefona eli sığmayanlar var, telefonu/cihazı kötü olanlar desen onlar da var. Yolla bana bi' tane %100 brown switch klavye yanına da bi' Galaxy Fold o zaman anlaşırız ama diğer şekilde ölme eşeğim ölme oluyor.

Hiç forum moderasyonu yaptın mı bilmiyorum ama ben zamanında yaptım. Gördüklerimi görsen forumdaki insanlara bütün bakışın değişir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tip önerilerde kullanıcılar genellikle öneriye değil, paylaşan kişiye bakıyor. Bu konuyu Recep Baltaş ya da forumda sevilen birisi paylaşsaydı şu an olumlu yorumlar havada uçuşuyordu. Herkes adama kalaylamış :D Fakat milletin seni kalaylaması senin fikrinin yanlış olduğunu göstermez. Cesaret gösterip böyle bir öneri sunduğun için ve bu kadar olumsuz yoruma rağmen cesaret gösterip önerinin arkasında durduğun için teşekkür ederim.

Bu tip önerilerde kullanıcılar genellikle öneriye değil, paylaşan kişiye bakıyor. Bu konuyu Recep Baltaş ya da forumda sevilen birisi paylaşsaydı şu an olumlu yorumlar havada uçuşuyordu. Herkes adama kalaylamış :D Fakat milletin seni kalaylaması senin fikrinin yanlış olduğunu göstermez. Cesaret gösterip böyle bir öneri sunduğun için ve bu kadar olumsuz yoruma rağmen cesaret gösterip önerinin arkasında durduğun için teşekkür ederim.
Sürü psikolojisi ne beklersin.

Seni ilgilendirmeyen çok şey var aslında da çenen çok çalışıyor.

%60 klavye kullananlar desen var, yazılımcılar desen onlar var, telefona eli sığmayanlar var, telefonu/cihazı kötü olanlar desen onlar da var. Yolla bana bi tane %100 brown switch klavye yanına da bi Galaxy Fold o zaman anlaşırız ama diğer şekilde ölme eşeğim ölme oluyor.

Hiç forum moderasyonu yaptın mı bilmiyorum ama ben zamanında yaptım. Gördüklerimi görsen forumdaki insanlara bütün bakışın değişir.
Hadi %60 klavye tamam, elin sığmaz ona da tamam. Ama cihaz kötülüğü ve yazılımcılık ile Türkçe karakterin hiçbir alakası yok.

Hadi %60 klavye tamam, elin sığmaz ona da tamam. Ama cihaz kötülüğü ve yazılımcılık ile Türkçe karakterin hiçbir alakası yok.
İngilizce klavyelerde bizim kendi harflerimiz yerine noktalama işaretleri var ve Türkçe klavye geniş olmasıyla yazımı yavaşlatıyor, haliyle arada hız ve konfor farkı var. F klavye tam da bu yüzden icat edildi ama hiç kimse kullanmadığı için eğer bütün keybindinglerinizi program başına tekrar ayarlamayacaksanız kullanılabilir bir konumda olmuyor.

Benim klavyem Ingilizce klavye. Turkce karakter kullanmak icin kirk takla atmak zorunda degilim. Forum kurallarinda da Turkce karakter zorunlu degil yaziyor zaten.