Müşteri hizmetleri ile konuşarak teknik destek istedim. Gece saatlerinde internet hızım 18Mbps'e kadar düştü bundan kaynaklı olarak SNR değerimde artış oldu, kontrol ettiğimde herhangi bir kopma sorunu yaşamadım. Teknik destek sonrası problem devam ederse internet hızımı düşüreceğim.

IMG_6725.webp

Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Müşteri hizmetleri ile konuşarak teknik destek istedim. Gece saatlerinde internet hızım 18Mbps'e kadar düştü bundan kaynaklı olarak SNR değerimde artış oldu, kontrol ettiğimde herhangi bir kopma sorunu yaşamadım. Teknik destek sonrası problem devam ederse internet hızımı düşüreceğim.
Hocam anlamıyorsunuz. Sözleşmenizde yazan hızı alamamanız bir haksızlıktır. Hız düşürerek bir yere varamazsınız. Başka bir gün 8 Mbps bile kullanamayacak hâle geleceksiniz. Şehir dışında yaşamıyorsanız 18 Mbps'lere muhtaç değilsiniz.

Hocam anlamıyorsunuz. Sözleşmenizde yazan hızı alamamanız bir haksızlıktır. Hız düşürerek bir yere varamazsınız. Başka bir gün 8 Mbps bile kullanamayacak hâle geleceksiniz. Şehir dışında yaşamıyorsanız 18 Mbps'lere muhtaç değilsiniz.
"E" kadar ifadesi kullanılır. Hiç bir ISS hız garantisi veremez. 75Mbps paket alıyorsan (örnek) 75mbit değildir o. 75'e kadardır.

DSLAM'larda yatırım yapılmıyor. Saha dolaplarında MDF çatısında olan abone sayısı ve ne kadar fazla hız alan var ise bağlantı düşer. (Crosstalk/Diyafoni)

Lokal ve prensibal hat ikisi farklı. Lokal Saha dolabı/Anksatre , Prensibal Santral/Saha dolabı arasıdır. Burada olan sorunlar da bağlantı sorunlarını etkiler. Sorun sadece kabloyla ilgili olmaz.

Bilgi vermeye çalışırken, tam olarak bilginiz olmayan konular hakkında bilgi vermeyin. Bu dediğimi yanlış anlamayın ama yeteri kadar bilginiz yok, diğer konuda da size yazdım.

Prensibal Santral/Saha dolabı arasıdır.
Saha dolabına olan mesafe elbet önemlidir ancak şehir içinde zaten maksimum 300 metre mesafeye bağlı olarak kablo çekiyorlar. Bu yüzden şehir içindeyse iç tesisatı yenilemesi yeterli olacaktır. Elazığ'ın bir ilçesinde yaşayan arkadaşımın mağduriyetinden bilirim, siz uğraşmadıkça bırakın düşük hız almayı, kablonuz çalınsa dahi gelip yapmıyorlar. :)

Saha dolabına olan mesafe elbet önemlidir ancak şehir içinde zaten maksimum 300 metre mesafeye bağlı olarak kablo çekiyorlar. Bu yüzden şehir içindeyse iç tesisatı yenilemesi yeterli olacaktır. Elazığ'ın bir ilçesinde yaşayan arkadaşımın mağduriyetinden bilirim, siz uğraşmadıkça bırakın düşük hız almayı, kablonuz çalınsa dahi gelip yapmıyorlar. :)
O ayrı bir durum. Benim dikkat etmek istediğim durum DSL tarafa yatırım yapılmaması. Yani bu saatten sonra ne yaparsan yap fark eden bir durum olmaz. 2-3 yıla kadar zaten herkes patlayacak bu DSL yüzünden. DSLAM'lar çinceye dönüyor, gerisi sen düşün.

30A'ya geçmediğimizde anlamıştık. Bu saatten sonra fiberleşme dışında yatırım yapmazlar.

SSG bazlı sorunlar haricinde iç tesisat sağlığı önemli.
SSG sorunları çok olmuyor. Yetki veriliyor, yönlendirme yapılıyor. Bazen yeniden başlatılıyor. İç tesisat dediğin durum müşterinin tek yapacağı durum zaten. İlerisi için diyorum ben.