Zonguldak'ta 3 farklı ilçenin kendi kartları var. Böyle bir kart resmiyete binerse beni bu sacmalıktan kurtarmış olur. Ben sadece 3 ilceyi biliyorum. Daha fazlası olabilir.

Yıllardır çıkacak da çıkacak. Ne gerek var? Madem gerek var, en başında neden kurulmadı? Zaten herkeste olan kartlar için ekstra bir kart daha basılacak da, o olacak da bu olacak da saçma sapan işler.

Temassız kart uygulaması yaygınlaşıyor. Adım gibi eminim bu da temassız debit karttır. MiFare tarzı bir kart olduğu konusunda zerre inancım yok.

Temassız debit kartsa da, yine ne gerek var? Herkeste kredi kartı, banka kartı var. Bankaya bulaşmam diyenler için Papara var. Bu kart şimdi ne sorununu çözüyor?

🟥 Türkiye Kart ilk olarak geçtiğimiz aylarda Konya'da kullanılmaya başlandı. Sanırsam konusunu açmıştım. Artık ülke genelinde kullanıma açılacak. Kayseri, Yozgat ve Gümüşhane’de kullanıma açıldı. Yıl sonunda ülkemizin yarısından fazlasını, sonraki yıl ise tamamını kapsayacak.

🔴 Türkiye Kart ülke genelinde ulaşım, ödeme, para transferi gibi bir dizi işlemi tek bir akıllı kart üzerinden gerçekleştirebiliyor. İlerleyen günlerde POS ve ATM cihazlarında, belediye harçları ve vergi ödemelerinde, otopark ödemelerinde, anlaşmalı iş yerlerinde, taksi ödemelerinde, yiyecek ve içecek otomatlarında kullanılabilecek.

🔴 Bu kartın en büyük özelliği toplu taşımada her şehir için ayrı kart taşıma derdini ortadan kaldırması. Yani Türkiye'deki tüm şehirlerde toplu taşıma için tek bir kart kullanılabilecek.

Kartı almak için PTT şubesine gidip başvuru yapabilirsiniz.

Bitlis ili bile otobüslerine pos (kredi kartı) desteği getirdi baya kapsamlı bir proje.

Kayseri Ulaşımda daha doğru düzgün banka kartları çalışmıyor onu düzeltsinler önce. Kartın tasarımını beğendim (Techolay usulü yapan hocamız veya arkadaşımızdan bahsediyorum)
Benim Tosla ve Yapı Kredi VISA kredi kartı (babamın) çalışmadı.

Bu arada Kayseri'de PTT'ye gidip alabiliyor muyum? Ayrıca uygulaması çok kısıtlı ve işlevsel değil. Denemiştim geçen haftalarda.

Aslında çok mantıklı ve yararlı bir uygulama, türlü türlü kartlar kullanmaktansa tek bir kart üzerinden işlem yapılması mantıklı. Çok önceden yürülüğe girmesi gerekiyordu.