Yer
TR
Yabancı ülkelerin mahallelerinde sokak aralarında bile siyah konforlu yollar, asfaltı düzgün yollar var. Uzun katlı gelişmiş binalar var. Peki Türkiye neden görünüş açısından gelişmedi? Dışarı çıkıyorum otoyollarda bile bozukluk var. Aşırı eski binalar, etraftaki çöpler, kötü yollar derken bir sürü madde yazabiliriz. Sizce Türkiye'nin de gelişme vakti gelmedi mi?

Fotoğraflara bir Güney Kore ve bir Türkiye mahalle sokağını bıraktım, karşılaştırın.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240823-113836_WhatsApp.webp
    Screenshot_20240823-113836_WhatsApp.webp
    324,1 KB · Görüntüleme: 218
  • 17e0d6bfbabf42b0b22821ad4ca6ae1e.webp
    17e0d6bfbabf42b0b22821ad4ca6ae1e.webp
    120,9 KB · Görüntüleme: 203
Son düzenleyen: Moderatör:
Yabancı ülkelerin mahallelerinde sokak aralarında bile siyah konforlu yollar, asfaltı düzgün yollar var. Uzun katlı gelişmiş binalar var. Peki Türkiye neden görünüş açısından gelişmedi? Dışarı çıkıyorum otoyollarda bile bozukluk var. Aşırı eski binalar, etraftaki çöpler, kötü yollar derken bir sürü madde yazabiliriz. Sizce Türkiye'nin de gelişme vakti gelmedi mi?

Fotoğraflara bir Güney Kore ve bir Türkiye mahalle sokağını bıraktım, karşılaştırın.

Ben mi vizyonsuzum yoksa Güney Koreliler mi vizyonsuz anlayamıyorum. İkinci fotoğraf daha çok hoşuma gitti. Gerçi istirahat etmeyi seven birisiyim. Bu sebeple hoşuma gitmiş olabilir.

Ek: Benim kafa yapıma sahip insanlar yüzünden olabilir.

Ben mi vizyonsuzum yoksa güney koreliler mi vizyonsuz anlayamıyorum. İkinci fotoğraf daha çok hoşuma gitti. Gerçi istirahat etmeyi seven birisiyim. Bu sebeple hoşuma gitmiş olabilir.

Ek: Benim kafa yapıma sahip insanlar yüzünden olabilir.

Hocam bu çıkarım sadece iki fotoğraf arasında yapılabilecek bir şey değil. Normal bir insan Türkiye'nin görünüş açısından ne kadar az gelişmiş olduğunu bilir. Ben fotoğraf bulamadigim için ilk bulduğumu koydum geçtim.

Hocam bu çıkarım sadece iki fotoğraf arasında yapılabilecek bir şey değil. Normal bir insan Türkiye'nin görünüş açısından ne kadar az gelişmiş olduğunu bilir. Ben fotoğraf bulamadigim için ilk bulduğumu koydum geçtim.
Hocam ben attığınız gibi açık alanda bulunan evlere bayılırım. Epey sessizdir oralar.

Hocam fotoğraflar sadece örnek. Güney Kore bizden görünüş olarak kat kat daha üstün.
Hocam ülkenin altyapısı kötü. Bu sebeple deprem olabilecek alanları tekrardan yapsalar tasarım olarak düzelir. Ancak benim şahsi fikrim; eski evlerin bi' kısmının kalması yönünde.

Türkiye şöyle gelişmemiş, Türkiye böyle gelişmemiş, yok efendim cahiliz cühelayız, Avrupa kral dairesi, zart zurt. Biz de içerisinde bulunduğumuz durumun çok parlak olmadığının farkındayız da şu ülkeyi yerden yere vurmayı bırakın artık. Zırt pırt aynı konuları görüyorum iki günde bir. Bırakın yahu.

Her şey paraya bakıyor kardeş. Sen bir bak bakalım Acarkent'e nasıl bir yer. Ülkemizde 5 parasız insanlar çok (sende öylesin büyük ihtimal) böyle yerlerde oturuyorsunuz normal yani.

Üstelik Güney Kore'de de çarpık kentleşmenin allahı var yani.

Screenshot_6.webp

Screenshot_8.webp

Her şey paraya bakıyor kardeş. Sen bir bak bakalım Acarkent'e nasıl bir yer. Ülkemizde 5 parasız insanlar çok (sende öylesin büyük ihtimal) böyle yerlerde oturuyorsunuz normal yani.

Tamam her şey paraya bakıyor da sizin attığınız yerde evler 40 milyon liradan başlıyor. Yaşadığım şehrin en gelişmiş mahallelerinden ve dublex yani 2 katlı bir evde yaşıyorum. Sizin attığınız gibi Türkiye'de %25 yer varsa %75'te gelişmeyen yer var. Afrika ülkelerinde de gelişmiş turistik alanlar var biz sadece i fotoğraflara bakıp Afrika ülkeleri çok gelişmiş diyebilir miyiz?
Sırf böyle bir konu açtım diye insanı 5 parasız ilan edemezsiniz.

Türkiye şöyle gelişmemiş, Türkiye böyle gelişmemiş, yok efendim cahiliz cühelayız, Avrupa kral dairesi, zart zurt. Biz de içerisinde bulunduğumuz durumun çok parlak olmadığının farkındayız da şu ülkeyi yerden yere vurmayı bırakın artık. Zırt pırt aynı konuları görüyorum iki günde bir. Bırakın yahu.

Ülkeyi yerden yere vurmak için açmıyorum konuyu, fark ettiyseniz tartışmak için açtım konuyu. Birbirimize girelim ve kalp kıralım diye değil.

Ülke hakkında eleştirel konuların açılması sizi rahatsız etmemeli. Aksine mutlu etmelidir. Çünkü sizin ortamınız/kentiniz/ülkeniz belli bir anlamda teknolojik gelişim yaşayacak. Ayrıca bu gönderi belki ileride bir harekete bile döneşebilir. Ki olması gerekende budur.