20951

Uzman
Evet internette şunu görünce artık iyice öfkelendim:

Türkiye nereye gidiyor böyle ya? Her şeyde yasak yasak yasak. Biz insan değil miyiz? Zaten anlatmama gerek yok dışardaki problemleri.
Uzatmak istemiyorum. Ülke çok kötü bir hale geldi. Siz ne düşünüyorsunuz?

Mükemmel bir sansürleme yöntemiyle özetleyeyim dedim.
orig_1093x642ea4228ff7bbf57a2763f273e21614d5ee71a8b5c.webp

Türkiye nereye gidiyor böyle ya? Her şeyde yasak yasak yasak. Biz insan değil miyiz? Zaten anlatmama gerek yok dışardaki problemleri.
Uzatmak istemiyorum. Ülke çok kötü bir hale geldi. Siz ne düşünüyorsunuz?
Düşünmeyle olacak iş değil bu. Eyleme dökmek gerek ama başımızda düzgün bir muhalefet partisi ve bu tarz büyük organizasyon yapacak kuruluşlar olmadığı için imkansıza yakın. Üniversite kulüpleri falan bir şeyler yapıyor bazen onlarda ne kadar etki edebilecek ki? Ana muhalefet partisinin gündeminde dahi yok bu. Zaten gündemden 3-4 gün geç geliyorlar. 3-4 gün sonra açıklama yaparlar "bu kararı esefle kınıyoruz" diye geçerler.

Türkiye'de gençlik oluşumları bile bir siyasi düzlemde sıkışıp kalmış. Yok sağcı yok solcu yok bilmem ne. Ya arkadaş düz gençlik oluşumu yok ki ülkede? Durum böyle olunca organize olmak hayal oluyor veya Organize olmak CHP gibi büyük tabanlı partilere kalıyor. Hürriyet Partisi gibi nispeten Türkiye siyasetine daha yeni yeni girmiş partiler tepki gösterebiliyor sadece.

Bu ülkede PAC-MAN için "Müslüman, çarşaflı kadınları yakalama oyunu" diye bahsedildi. Bu ülkede Minecraft'daki kızıltaş için "kana benziyor" denildi ve yasaklatılmaya çalışıldı. Bu ülkede yine Minecraft için "kadın dövme oyunu, günah işleme oyunu" diye bahsedildi ve daha sayısız örnek.

Evet. Taslaktı ama onaylanmış. Gelecek mi acaba? Bayağı herkes tepki gösterdi. İmza kanpanyasına imza attım. Bakalım ne olacak.