Kesinlikle katılıyorum hocam, ırkçılık olarak algılamayın ama nerede siyah çarşaflı birini görsem, uzaklaşıyorum. Darbe yapsa hala sokak ortasında gezebilecek çünkü heryeri kapalı kimse tanımıyor. Gözlerini kapatıp eldiven takanı bile var yahu. Koskoca evreni yaratan tanrı kadının saç telinin görünmesine o kadar takmış olabilir mi sizce? Ne saçma işler var insanın aklı almıyor.
Benim butun sulale kapali ancak herkes normal basortusu takiyor, carsaf giyen yok.

Basortusune karsi degilim ancak carsafa ve asiri acik giyinenlere karsiyim.

Şu anki Türkiye topraklarının sadece İstanbul, Çanakkale, Manisa, Bursa ve Trakya tarafına yatırım yapmıştır. Anadolu toprağına tımar sistemi uygulayıp, oradan vergisini alıp, Anadolu'yu kendi başına bırakmıştır.

Sadece belirli bir dönemini demiyorum. Anadolu toprakları, Osmanlı toprağı olduğundan itibaren bu durum geçerli. Yukarıdaki şehirlerde yaşayan kişiler kendine Osmanlı torunu diyebilir ancak Anadolu çevresinde yaşayan kişi kendine Osmanlı torunu diyemez.

Osmanlı'nın Anadolu'ya bıraktığı hiçbir şey yok. Anadolu'ya sadece vergi, asker ve tarım hasılatı için uğramıştır. Aslında şu an da Osmanlı'yı yaşıyoruz. Belirli kişiler haricinde geriye kalan insanlar sürünüyor. Bize bir Selanikli daha lazım.

Bir selaniklinin daha olması zor..

Keşke atalarımız İslam'ı kabul ettiğinde Arap kültürünü İslam sanıp benimsemeseydi çok daha iyi yerlerde olabilirdik.

Fatih Sultan Mehmet'den sonra basa Türk birisi bile gelmemis adamakıllı. Atalarımız İslam'ı Arap kültürü sanmasaydı ve düzgün yönetilseydi Osmanlı yıkılmazdı belki ve şu an dünyanın en iyi ülkesi olurduk.

Fatih Sultan Mehmet'den sonra basa Türk birisi bile gelmemis adamakıllı. Atalarımız İslam'ı Arap kültürü sanmasaydı ve düzgün yönetilseydi Osmanlı yıkılmazdı belki ve şu an dünyanın en iyi ülkesi olurduk.
images.webp

images-1.webp

Yeni Turkiye ve Bayragi.

Basortusune karsi degilim ancak carsafa ve asiri acik giyinenlere karsiyim.
Bende böyleyim hocam, haklısınız.

Ama yine de 1932'ye kadar Osmanlı'nın borcunu ödedin. O nasıl olacak? Bal gibi deva mısın işte atalarını reddetmeye ne gerek var?

Aslında ödemeye de bilirdik, ama Osmanlı bünyesindeki ülkeler bu borcu ortaklaşa ödedi. Burası laik Turkiye Cumhuriyeti'dir. Osmanlı değil.