Aslında Easycep gibi yerler var ama artık onlar da çok uçuk fiyatlara satıyor. Ben neden %200’ü değiştirilmiş yan sanayi parçalı 13 Pro’ya 43K vereyim ki? Yarına bir gün çıkartmadığı sorun kalmayacak. Hep üçkağıt.
Evet. İşte sorun bu. Benim bakımdan yahut restorasyondan kastım, yani ana öğelerinde bir hasar olmayan eğer varsa da orijinaliyle değiştirilen. Mesela bir fotoğraf makinesi gövdesinin yüzeyinde çizikler varsa onarımını yaparsın, tutamacında çizik yahut kırık varsa gider onu değiştirirsin. Bunları boş ver, direkt ikinci el kısaca kullanılmış ürün pazarı çok sıkıntı.

Diyorum ya, içerisinde her şeyi eksiksiz ürün bulmak çok zor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu zihniyetten dolayi ulkede e-atik uzun bir sure buyuk bir sorun olacak maalesef. Usttekilerin pek umurunda degil, bu zihniyettekilerin zaten umurunda degil, umurunda olan kesim de maalesef bu kafadakileri duzeltemiyor ve yararina olacak bir sey cikaramiyor.

Sonuc? Gittikce artan e-atik oranlari, 2. el kulturunde olum ve enflasyon.

Milletin malı değerli. Sıfır fiyatından pahalı koyan mı dersin, leş gibi kullanılmış çöp vaziyetindeki şeyi hatasız az kullanılmış diye satan mı dersin bir dünya adam var.

1000 liraya sıfırı satılan bir ürünü 600TL civarına satarım ben, o da durumu iyiyse. Alırken de benzer fiyat bandındakilere bakıyorum. Pahalı ilan açan da elindeki çok değerli malıyla beklemeye devam ediyor.

En komiği de bu fiyatları koyanların kendilerini çok zeki sanıp sorduğunda ezikleyici bir dille senle konuşması.
Ayar oluyorum öylelerine. Ben birçok şey sattım, her şeyi en ince detayına kadar yazardım. Yine de kafasına soru işareti takılan olursa anlatırdım, iletişim kurardım. Şimdi bir ürün alacaksın bir başlık var "temiz zart zurt, iyi durumda cart curt". Açıklamaya bakıyorsun "pazarlık yoktur, şu şu tarihte alındı". Yahu kardeşim seni deli misin, sıkıntılı mısın? Yazsana açıklamaya kutu içeriği ne durumda, bir sorunu var mı, varsa sorunları neler? Yani ürünü en ince detayına kadar anlatsana. Ürün baştan şüphe uyandırıyor insanın içinde. Fotoğraflara bakıyorsun berbat çekilmiş. Bari sorayım da öğreneyim diyorsun garip garip tavırlar.

Merak etme, bilirim böylelerini. Paşa paşa çekecek aşağıya o fiyatı.

1720281256641.webp

"KFG" :D Kutu, fatura ve garantisi yok bile diyemiyorlar. Söz bu kadar.

Ayar oluyorum öylelerine. Ben birçok şey sattım, her şeyi en ince detayına kadar yazardım. Yine de kafasına soru işareti takılan olursa anlatırdım, iletişim kurardım. Şimdi bir ürün alacaksın bir başlık var "temiz zart zurt, iyi durumda cart curt". Açıklamaya bakıyorsun "pazarlık yoktur, şu şu tarihte alındı". Yahu kardeşim seni deli misin, sıkıntılı mısın? Yazsana açıklamaya kutu içeriği ne durumda, bir sorunu var mı, varsa sorunları neler? Yani ürünü en ince detayına kadar anlatsana. Ürün baştan şüphe uyandırıyor insanın içinde. Fotoğraflara bakıyorsun berbat çekilmiş. Bari sorayım da öğreneyim diyorsun garip garip tavırlar.

Merak etme, bilirim böylelerini. Paşa paşa çekecek aşağıya o fiyatı.

Eki Görüntüle 62972

"Kfg" :D kutu, fatura ve garantisi yok bile diyemiyorlar. Söz bu kadar.

Merak ettim, şuna 2700 TL teklif etsem ne der?:D

Uzun zamandır Ryzen 5 5600 almayı planlıyordum. 2. el fiyatlarına bakınıyorum ama sıfır fiyatının neredeyse aynısına satmaya çalışıyor herkes. Gerçekten, sıfır fiyatından daha ucuza (yine de bence alınacak fiyat değil) 4-5 tane ilan var. Mağazalardan almak istesen peşin fiyatına 3 taksit yapılıyor. Böyle fırsat da varken ben neden ikinci el alayım ki? Bu sadece ufak bir örnekti. Elektronik eşyadan tut arabaya kadar her kategoride durum benzer. Hatta olması gereken fiyatta bir ilan görünce bu sefer bunda bi terslik vardır kesin diye düşünüyor insan. 20-30 senelik arabalar ile 5-10 senelik yeni denebilecek arabaların fiyatları arasındaki fark 100-150 bin. Yeni modeli 650'ye satılan arabaynın 20 seneliğini 450'ye satmaya çalışıyorlar... Biri denk gelir alır diye düşünüyor herkes. Hatta denk gelmişsinizdir. Birkaç ay önce şu fiyata olur mu diye sorduğunuz arabanın fiyatını, sahibi sizin söylediğinizin altına düşürmüştür. Neyse ki insanlar biraz daha bilinçlendi de kimse almadıkça fiyatlar biraz da olsa düşüyor özellikle araba fiyatları.

Gelelim benim meseleye. 3000 peşin para verip 2. el alacağıma 3479 liraya 3 taksit sıfırını aldım. 2. el alacak kadar zengin değilim. 3000 liraya da 2 adet ilan var şu an, gerisi abuk subuk fiyatlarda.
Geçen sene Eylül ayı günlük aktivitem olan sarı site gezintimi yapıyordum sonra Doblolara bakmak istedim adamın biri o zaman 675k çok zorlarsan bu para edecek olan arabayı 1m 115k yazmıştı. Maalesef bu ülkede ticaret yapmak zor.

Eskiden R5 3600 16 GB RAM bilgisayara dünyanın parasını isteyen biriyle kavga etmiştim. O fiyata R7 3700X 32 GB RAM sistem toplanıyordu o zamanlar.