@Alayınagider arkadaşı tanıyorsunuzdur hepiniz. Ben bile forumu çok kullanmamama rağmen az çok tanıyorum. Konulara olan tepkilerini çok samimi ve içten buluyorum genel olarak. Açıkçası kedi ve insan hayatını kıyas ettiğini yahut ona yeltendiğini de düşünmüyorum. Konuyu yanlış anlamış ama doğru şeyler söylemiş, üstüne gitmelik bir durum yok.
Allah razı olsun hocam çok sağ olun teşekkür ederim. Benim aslında demek istediğim hayvanların yasada zaten bir değeri yok Insanın hiç olmazsa yasada bir değeri var ama yasada değer olsaydı hayvanın da belki hayvanı öldürenler birazcık olsa gözü korkardı ki. Şimdi ki gerçi insanı öldürse de ne ceza alır ne bir şey, direkt serbest kalıyor bir şekilde. Yani sonuçta can taşıyanı savunuyoruz Insan da benim için değerlidir hayvan da. Hayvansever olduğum için de biraz abartmış olabilirim, bu yüzden kusura bakmayın. Evet konuyu fazla okumadım, orada haklısınız.
Kusura bakma ama biraz daha çabalasaydın, kedilerin canı insandan üstündür gibi bir kıvranış içeriyor diyecektim...
Hayvansever olduğum için biraz abartmış olabilirim yorumumda fakat hocam sonuçta iki can taşıyan insan ve hayvanı savunuyoruz, bizim için iki can da değerli. Benim aslında anlatmak istediğim hayvanların yasada zaten bir değeri yok, bu yüzden herkes kolayca bir hayvanı öldürebiliyor. İnsanı öldüren de gerçi cezasız kalıyor orası ayrı bir mevzu. Benim anlatmak istediğim keşke hayvanın da yasada bir değeri olsaydı da hayvanı keyif için öldüren olmasaydı.

Sahipsiz hayvanlar konusunda şunları söyleyeyim, köpekler özgün bir tür değil. Kurttan türüyorlar, insanlar 10-12 bin yıl önce evcilleştiriyor.

Hani diyorlar ya, hayvanların yaşam alanını işgal ettik; hayır o hayvanları zaten biz evcilleştirdik. Fark şu, bu hayvan evcilleştirme işi olağan ve doğru şekilde "Batı" ülkelerinde devam etti. Köpekler insanlarla evlerde yaşamaya adapte oldu, bizde ise Hindistan gibi sokaklarda insan parçalamaya adapte oldular.

Kediye sahip çıkılmasına ben laf etmedim ki, insanlar böyle mevzulara sahip çıkmazsa suça meyilli insanlar cesaret alır dedim zaten. Ben sokakların güvenliği için 2020'den beri mücadele veriyorum. Yaşadığım yerde dilekçeler, yazılar, imzalar topladım; gönderdim. Mevzu şu ki, bir insan katledilmiş. Bir baba, bir koca kaltedilmiş. Gencecik eşi ve bebeği öylece kaldı. Bu insanlar adalete muhtaçlar ve biz bu kadar ses çıkarabiliyorsak bunu bu insanlar için de yapmalıyız. Hayvanlara böyle ses çıkaranların samimiyetine ancak o zaman inanırım.

Çok net söylüyorum, bu hayvan mevzularında insanları enayi gibi görüp manipüle ediyorlar. Bir kere hayvan dernekleri bu işten çok büyük paralar kazanıyor. Mama bağışları, yok ameliyat bağışları, yok ilaç bağışları. Nerede bir hayvan dramı yaşansa hoop PawGuards gibi dolandırıcı örgütler "hayvan severler" adı altına toplanıp milleti linç ettiriyor, para akıtmaya başlıyor ve ülkeyi ayağa kaldırıyor. İnsanlar da sanıyor ki, biz hayvanları savunuyoruz :D
Hocam benim anlatmak istediğim keşke iki taraf da yasalar üzerinde değerli ve eşit olsa fakat bazıları keyif için gidiyor kediyi köpeği öldürüyor. Adalet zaten yok ülkede orası ayrı bir mevzu, bu yüzden insanı öldüren de cezasız kalıyor hayvanı da.

Son düzenleyen: Moderatör:
1 değil 2 değil, göze batıyorsun aşırı hayvan sevgin yüzünden.
Kusura bakmayın hocam tekrardan fakat hayvanların gerçekten yasada zaten bir değeri yok, insanın hiç olmazsa öyle de böyle de değeri var, yalnız insanın yasada değeri olsa da öldüren serbest kalıyor, buna ben de kızıyorum. Yani tekrardan özür dilerim, kusura bakmayın hocam, ne diyeyim yani?

Son düzenleyen: Moderatör:
Olaya bazılarımız daha duygusal yaklaşıyor, yaklaşanları da anlıyorum ama yapacak bir şey yok maalesef.

Başlık biraz sıkıntılı yalnızca, hani insanlarımızın ölüm haberlerinin gündemde kalmamasını bir başka canlının ölüm haberi ile kıyaslamamak lazım. Bu durumun da abartılmadığını düşünüyorum, aksine daha da üzerine gidilmeli insan veya hayvan fark etmeden.

Başlıktaki "bir kedi" ifadesi yanlış anlaşılmaya müsait. Çünkü o artık "bir kedi" değil, "ruh hastasının birisi tarafından vahşice katledilmiş ve paramparça olmuş bir kedi." Artık maalesef böyle bir sıfata sahip çok üzülerek ve utanarak söylüyorum. Bunun üzerine elbette gidilecek.

Konu sahibi de diyor ki işte onun üzerine gidiliyorken neden insanımızın ölüm haberlerinin bu kadar üzerine gidilmiyor?

Konu sahibinin ne anlatmak istediğini ben anladım ve haklı da, yalnızca yanlış anlaşılmaya müsait birkaç cümle var uzun yazım da o yüzdendi zaten.

Ki kendisi de "belki kızacak ve alınacaksınız" şeklinde başlamıştı yazısına. O da farkında yani tepki gelebileceğinin. Çünkü bu vahşice öldürülme abartı değil, en azından bana göre.

O yüzden başka bir ölüm haberini örnek göstererek insanımızınkiler ile kıyaslamamak lazım diyorum ben de. Dediğim gibi ben konu sahibini anladım zaten.

O kedinin suçu yoktu, kedi dövülerek öldürüldü dostlar. İstediğiniz kadar duygusallaşın ama o tepki az bile. Ben bu yaklaşımı da yanlış buluyorum açıkçası, ben İbrahim'in mahkemesinde dışarıda bekleyen kalabalık arasındaydım-aynı şekilde Soma'li başkanının oğlu diye rahatça 2K para cezası alan mahlukat için de tepki gösterdik ama kim destek veriyor? Belki de milleti hayvansever olduğu için yargılamak yerine hayvanseverliği abartıp delirmişler kadar bir insanın arkasından protesto yapabilseniz. Sokağa kimse çıkmıyor herkes birinden bir şey bekliyor... Madem bir tepki yoksa çıkıp sokağa tepki koy bir hareket başlat. İşte AKP'nin 20 yılda bu halka yaptığı en büyük kötülük bu'dur.

O kedinin suçu yoktu, kedi dövülerek öldürüldü dostlar. İstediğiniz kadar duygusallaşın ama o tepki az bile. Ben bu yaklaşımı da yanlış buluyorum açıkçası, ben İbrahim'in mahkemesinde dışarıda bekleyen kalabalık arasındaydım-aynı şekilde Soma'li başkanının oğlu diye rahatça 2K para cezası alan mahlukat için de tepki gösterdik ama kim destek veriyor? Belki de milleti hayvansever olduğu için yargılamak yerine hayvanseverliği abartıp delirmişler kadar bir insanın arkasından protesto yapabilseniz. Sokağa kimse çıkmıyor herkes birinden bir şey bekliyor... Madem bir tepki yoksa çıkıp sokağa tepki koy bir hareket başlat. İşte AKP'nin 20 yılda bu halka yaptığı en büyük kötülük bu'dur.
Hayvanseverlik meseleyse, Kastamonu'da ben defalarca dilekçe ve rapor yazıp vermişimdir gerekli makamlara. Konuda kimse hayvanların arkasında durmasın diyen olmamış. Sokak hayvanlarına karşı olup da, bu hayvanlar yine de aç diye okulda mama toplayalım diye kampanya başlatmak isteyen de ben olmuşumdur.

Bizzat kendim, selde 2 kedi yavrusu kurtardım. Haberlere çıktım. İstanbul'da sağır bir kedim var. Şu an Muğla'da 3 köpeğim var, bunun dışında da burada 3 inek 1 buzağı var ve bir buzağı da yolda. Elimden geldiğince büyük hayvanlarla da ilgileniyorum. Birçok tavuk var, civciv ve horozlarla 30'u bulur. Ben bu konuda eleştirimi yaptım geçtim, herkes istediğini yorumu yapmakta özgür. Ben 2020'den beri hayvanlar ve sokakların güvenliği konusunda uğraşıyorum, kısaca çocuk yaşta uğraşmaya başladım bu işle.

PawGuards gibi para akıtan sözde hayvan sever "teknoloji şirketleri" (ama hayvan derneği de :D) konu hayvanlar olduğunda istedikleri gibi insanları yönlendirebiliyor. Bu derneklerden yüzlerce var. Bu işten hem para kazanıyorlar hem de istedikleri gibi o konuyu sağa sola çekiyorlar. Ben, sen sizler yani kimsenin tanımadığı insanların başına da aha böyle bir araba kazası gelse bile gündem olmuyor. Halimize acınacak şu durumda ben gidip de abarta abarta gündemi hayvanlarla kapatamam. Ben arkasında durmayın demedim, metin Türkçe ve temiz bir şekilde orada duruyor.

Birileri zengin olduğu için seni öldürünce hiçbir dernek ya da kuruluş seni 1 ay bile gündemde tutmayacak ayrıca erkeksen 30 saatte unutulursun. Kadınsan yine bir nevi birkaç gün konuşurlar.

Dediğim gibi kimse bana katılmak zorunda değil, düşüncelerinize saygı duyarım.

Son düzenleme:
Öldürülen masum bir canlı. İnsan veya hayvan fark etmez. Hepsine tepki gösterilmeli. Kedinin hiçbir suçu yok. Bunu yapan pisliği serbest bırakmak hata bence. Kediye acımadan döven öldüren yarın bir gün insana da aynısını yapabilir. O zaman ne olacak? Ne diyeceğiz? Ceza verince ölen geri gelmeyecek. Adalet önceden sağlanmalı. Sonradan yaparsan çok geç kalınmış olacak. Öyle bir caninin serbest bırakıldığı bir ülkede can güvenliğim yok.
Bu ülkede hemen unutulup gidiyor her şey. Ölenleri veya öldürülenleri bile pek umursamıyorlar. Neler oldu da tepki verilip geçildi unutuldu. Bir gün içinde veya yarın unutuluyor.
Ben her öldürülen insan veya hayvan için üzülüyorum. Bir de yapanlara sinirleniyorum. Ancak bunu yapıyoruz.