- Makaleler
- 1
Hayvan şiddetinden dâhâ çok para kazanıyorlar, her gün insanlar intihar ediyor kim umursar?
Allah razı olsun hocam çok sağ olun teşekkür ederim. Benim aslında demek istediğim hayvanların yasada zaten bir değeri yok Insanın hiç olmazsa yasada bir değeri var ama yasada değer olsaydı hayvanın da belki hayvanı öldürenler birazcık olsa gözü korkardı ki. Şimdi ki gerçi insanı öldürse de ne ceza alır ne bir şey, direkt serbest kalıyor bir şekilde. Yani sonuçta can taşıyanı savunuyoruz Insan da benim için değerlidir hayvan da. Hayvansever olduğum için de biraz abartmış olabilirim, bu yüzden kusura bakmayın. Evet konuyu fazla okumadım, orada haklısınız.@Alayınagider arkadaşı tanıyorsunuzdur hepiniz. Ben bile forumu çok kullanmamama rağmen az çok tanıyorum. Konulara olan tepkilerini çok samimi ve içten buluyorum genel olarak. Açıkçası kedi ve insan hayatını kıyas ettiğini yahut ona yeltendiğini de düşünmüyorum. Konuyu yanlış anlamış ama doğru şeyler söylemiş, üstüne gitmelik bir durum yok.
Hayvansever olduğum için biraz abartmış olabilirim yorumumda fakat hocam sonuçta iki can taşıyan insan ve hayvanı savunuyoruz, bizim için iki can da değerli. Benim aslında anlatmak istediğim hayvanların yasada zaten bir değeri yok, bu yüzden herkes kolayca bir hayvanı öldürebiliyor. İnsanı öldüren de gerçi cezasız kalıyor orası ayrı bir mevzu. Benim anlatmak istediğim keşke hayvanın da yasada bir değeri olsaydı da hayvanı keyif için öldüren olmasaydı.Kusura bakma ama biraz daha çabalasaydın, kedilerin canı insandan üstündür gibi bir kıvranış içeriyor diyecektim...
Hocam benim anlatmak istediğim keşke iki taraf da yasalar üzerinde değerli ve eşit olsa fakat bazıları keyif için gidiyor kediyi köpeği öldürüyor. Adalet zaten yok ülkede orası ayrı bir mevzu, bu yüzden insanı öldüren de cezasız kalıyor hayvanı da.Sahipsiz hayvanlar konusunda şunları söyleyeyim, köpekler özgün bir tür değil. Kurttan türüyorlar, insanlar 10-12 bin yıl önce evcilleştiriyor.
Hani diyorlar ya, hayvanların yaşam alanını işgal ettik; hayır o hayvanları zaten biz evcilleştirdik. Fark şu, bu hayvan evcilleştirme işi olağan ve doğru şekilde "Batı" ülkelerinde devam etti. Köpekler insanlarla evlerde yaşamaya adapte oldu, bizde ise Hindistan gibi sokaklarda insan parçalamaya adapte oldular.
Kediye sahip çıkılmasına ben laf etmedim ki, insanlar böyle mevzulara sahip çıkmazsa suça meyilli insanlar cesaret alır dedim zaten. Ben sokakların güvenliği için 2020'den beri mücadele veriyorum. Yaşadığım yerde dilekçeler, yazılar, imzalar topladım; gönderdim. Mevzu şu ki, bir insan katledilmiş. Bir baba, bir koca kaltedilmiş. Gencecik eşi ve bebeği öylece kaldı. Bu insanlar adalete muhtaçlar ve biz bu kadar ses çıkarabiliyorsak bunu bu insanlar için de yapmalıyız. Hayvanlara böyle ses çıkaranların samimiyetine ancak o zaman inanırım.
Çok net söylüyorum, bu hayvan mevzularında insanları enayi gibi görüp manipüle ediyorlar. Bir kere hayvan dernekleri bu işten çok büyük paralar kazanıyor. Mama bağışları, yok ameliyat bağışları, yok ilaç bağışları. Nerede bir hayvan dramı yaşansa hoop PawGuards gibi dolandırıcı örgütler "hayvan severler" adı altına toplanıp milleti linç ettiriyor, para akıtmaya başlıyor ve ülkeyi ayağa kaldırıyor. İnsanlar da sanıyor ki, biz hayvanları savunuyoruz![]()
1 değil 2 değil, göze batıyorsun aşırı hayvan sevgin yüzünden.Hayvansever olduğum için biraz abartmış olabilirim
Kusura bakmayın hocam tekrardan fakat hayvanların gerçekten yasada zaten bir değeri yok, insanın hiç olmazsa öyle de böyle de değeri var, yalnız insanın yasada değeri olsa da öldüren serbest kalıyor, buna ben de kızıyorum. Yani tekrardan özür dilerim, kusura bakmayın hocam, ne diyeyim yani?1 değil 2 değil, göze batıyorsun aşırı hayvan sevgin yüzünden.
Hayvanseverlik meseleyse, Kastamonu'da ben defalarca dilekçe ve rapor yazıp vermişimdir gerekli makamlara. Konuda kimse hayvanların arkasında durmasın diyen olmamış. Sokak hayvanlarına karşı olup da, bu hayvanlar yine de aç diye okulda mama toplayalım diye kampanya başlatmak isteyen de ben olmuşumdur.O kedinin suçu yoktu, kedi dövülerek öldürüldü dostlar. İstediğiniz kadar duygusallaşın ama o tepki az bile. Ben bu yaklaşımı da yanlış buluyorum açıkçası, ben İbrahim'in mahkemesinde dışarıda bekleyen kalabalık arasındaydım-aynı şekilde Soma'li başkanının oğlu diye rahatça 2K para cezası alan mahlukat için de tepki gösterdik ama kim destek veriyor? Belki de milleti hayvansever olduğu için yargılamak yerine hayvanseverliği abartıp delirmişler kadar bir insanın arkasından protesto yapabilseniz. Sokağa kimse çıkmıyor herkes birinden bir şey bekliyor... Madem bir tepki yoksa çıkıp sokağa tepki koy bir hareket başlat. İşte AKP'nin 20 yılda bu halka yaptığı en büyük kötülük bu'dur.