Evet. Poşet zincir bir markanındı. Bir de ilden almışlar, gidip değiştirmeye cesaret edemedim.
Monster için bir şey diyemem ama Casper tek el laptoplarda. Bende ilden aldım, kargo beklemek istememiştim 1 haftada geliyor kargo ve fiyatlar aşırı oynaktı ben satın aldığım zamanlar.. Kasım indirimlerinde internetteki indirimleri beğenmedim üstüne kargolarda şikayet çok artmıştı o zamanlar ve söyleyemeyeceğim sebeplerden dolayı bende internet kısmı direkt imkansızlaştı, direkt elendi. Haliyle bende ilimden almak zorunda kaldım, ilde büyükşehir ama 2 tane zincir yer var

. Teknosa ve vatan ve ikisi de aynı fiyatları veriyor resmen birebirlerinle haberleşmişler. Bende ikisine de gittim gezdim. Ben 3050 3060 almak için gitmiştim bütçe 20 25k maksimum, şöyle bir gezdik. Öyle bir fiyat etiketi koymuşlar ki insanın dikkatini çekiyor zaten, 39.000 TL yazmışlar üstüne çarpı atıp böyle 32K falan fiyata gelmiş cihaz (Windows yüklü). Ben de masaüstüne çok Windows yükledim kolay biliyorum ama laptopalara yüklemedim. Böylece dedim ki neden? 5 6 k daha ekleyip bunu almıyorum. Hemen aldım elime telefonu baktım muadili 4060 laptoplara. İnternette bile 33K fiyattan başlıyor cihazlar en ucuzu klasik Casper Monster internette de. Çalışanlar bir övmeye başladılar ben kıllandım tabii. Çıktım yine Vatan'a gittim, 4060 laptop var 1 tanecik o da fiyatı 40k ve FreeDOS sırf ASUS diye, G870 4060 32K varken hem Windows 11 kurulumlu, ASUS 40k fiyata satılıyor ve FreeDOS. TUF A15 olması lazım. Dedim riski alıyorum Casper aldım. Hani daha doğrusu ben almadım, o beni aldı. Başka seçenek yok çünkü internete bile en ucuz 4060 laptop 33K 32K bandında. Forumlardan da öneri almıştım önerileri pek beğenmedim açıkça söylemeliyim. Alternatifi neydi de bunu aldın diye soracaklara cevabım ortalık HP Victus 15 kaynıyordu ve ben Victus 15'lerin güzel olmadığını fiyat performans olanın Victus 16 olduğunu biliyordum. Onlarda stokta yok Allah Allah niye acaba ?

. Böyle nerede fiyat performans model var 4060 ile ucuz mağazalarda yok. Hani internette önerilen modeller nelerdir LOQ, Victus 16, TUF A15 hiçbiri yok. Neden ? Tek el dediğimi şimdi daha iyi anlarsınız, bu tarz marketlerde çalışanlar böyle ucuz 4060 laptoları tanıdığına saklıyor stokları.
Hani Casper bir tercih değil zorunluluktur bizim ülkemizde maalesef. Yeni modeller çıktıktan sonra beklerim, ben saydığım şehirlerde yaşıyorum, internetten alırım güvenirim diyorsanız işte o tercih oluyor. Hani aileler teknik bilgiden anlamıyor ondan seçiyorlar diyorlar ya. İşte ben anlıyordum diye Casper almak zorunda kaldım.

Ben laptop seçerken bir müdahale olmadı. Kötü haber ben aldıktan sonra 29K'ya düştü (freedos versiyon) Casper ve 30 32K fiyatları internette çoğu global marka gördü. Tabii Victus 16 hall sensör gibi sorunları gördüğümde bu kadar büyük markalar nasıl bunu yapıyor şaşırmadım değil. G870'te tamamen Victus 15'in Acer V15'in modafiye edilmiş hali. O yüzden G870 öneren tarafta olmadım, lakin eleştirende olmadım. Niye ? Eleştiremiyorum 32K'ya Windows lisanlı 4060 cihaz bulamazsınız. Niye ? Övemiyorum dediğim gibi nerede 80W 70W limitli cihaz var onlarla aynı anakarta sahip aynı soğutmaya sahip.
Kısaca laptop alacaklara tavsiyem, fiyatına göre alın. 3 keskin hatlara sahiptir laptoplar. Ofis ve iş tasarım taşıma amaçlı için olanlar (Macbook), oyun için olanlar bir de karışık olanlar. Bu hatları iyi çizerseniz zaten neyin fiyat performans olduğunu ? Hangi modelin fiyat performans olduğunu anlıyorsunuz. Gidip mesela ben 40K para verip o zamanlar TUF A15 alsam ben mutlu olmazdım zira 4070 laptop var o fiyata ama 32K paraya yapabileceğiniz şeyler sınırlı. Casper'da 30K üstünü asla hak etmiyor, 30K üstüne alanı üzer bu cihaz çünkü rakibi artıyor. Bana kalırsa G870 30K için bir nimet çünkü 105W ekran kartı ile tek gelen modellerden o fiyatlara. 32K ve üstü için ise tam bir rezalet zira 140W ekran kartı modeller var soğutması da ona göre şahane. Kasa kalitesi olarak G870 HP'ye göre kıysaladığımda iyi kalıyor fakat fanları baktırmazsanız kötü gelebiliyor.