Burada eleştiri yapanlardan bile sigara kullanıp izmariti yere atanlar olduğunu biliyorum ama kanıtlayamam. Bunun en büyük sebebi kırık cam teorisi olarak açıklanabilir, kısaca insanlar etrafta çöp olduğunu, izmarit olduğunu gördüğü zaman etrafı pisletmekten çekinmiyor. Aynı şekilde Recep hocamın dediği gibi çevreyi kirletme yasasının uygulanmaması durumu da var, milletimizde olan "aman işi büyütmeyelim" olayı kamu kurumlarında da olduğu için çevreyi kirleten kişiye ceza yazmaya çekiniyorlar.

Hocam insanlara normal geliyor, yaptıkları haraketin farkında değiller. Mesela adam araba da içtiği kola kutusunu yola fırlatıyor, sorsan sen ne yapıyon diye kafasına bile girmez. Parkta oturaklara oturup her yeri full çekirdek yuvası yapan gençler var, söylesen umurlarında bile olmaz. Benim çalıştığım dükkanda ön taraf temiz dursun diye her gün birkaç kez süpürürdüm. Fakat yarım saat geçmeden binadakiler dükkanın önünü sigara çöpleriyle dolduruldu. Hatta yediği kekin kabını balkondan atan bile oldu 😀