creazy

Başarılı
Merhaba, merakımdan soruyorum. Fikrinizi, düşüncenizi, görüşünüzü belirtirseniz, hoş olur. Teşekkürler, saygılar.

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde isteyen istediği fikri belirtebilir. Ama bu durum ülkeyi etkileyecek ise o fikir asla uygulanmaz ve taviz dahi gösterilmez. Türkiye Cumhuriyeti'de hiç bir zaman şeriat olmayacaktır. Bu anayasamıza aykırıdır. Bunu dile getirmek dahi aykırı, hatta adım atılmaya çalışılsa ic savaşa kadar gidebilecek bir konu. O yüzden, hayır asla şeriat Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde uygulanmaz. Uygulanan ülkelerin zaten görüyoruz.

Hayır. Fazlasıyla karışıklık çıkar.

Uygulayabilen 1 ülke bile olduğunu sanmıyorum açıkçası.
Genel olarak “gerçek şeriat değil” derler, ama zaten Türkiye’ye şeriat gelse bile gerçek şeriat uygulanmayacak. Açıkçası şeriat isteyen insanlara “yallah Afganistan’a, Arabistan’a” diyorum.

Genel olarak “gerçek şeriat değil” derler, ama zaten Türkiye’ye şeriat gelse bile gerçek şeriat uygulanmayacak. Açıkçası şeriat isteyen insanlara “yallah Afganistan’a, Arabistan’a” diyorum.
Zaten şeriat isteyen çoğu kişi gerçek şeriatı istiyor. Yani "Yallah Arabistan'a" demeniz bence mantıksız ve saygısızca. Şeriatın gelme ihtimali de çok düşük zaten.

Zaten şeriat isteyen çoğu kişi gerçek şeriatı istiyor. Yani "Yallah Arabistan'a" demeniz bence mantıksız ve saygısızca.
Fiyatları Allah yükseltiyor, cennette 70 tane huri verilecek diyen hocaların olduğu bir ülkede doğru şeriatın uygulanabileceğini sanan var mı? Gerçek şeriatta gerici, yeniliğe kapalı, her şeyi Allah'tan bekleyen bir yönetim şekli.

Zaten şeriat isteyen çoğu kişi gerçek şeriatı istiyor. Yani "Yallah Arabistan'a" demeniz bence mantıksız ve saygısızca.
Ve sen gerçek şeriatın geleceğini gerçekten düşünüyor musun? Türkiye’de hala millet gerçek dini yaşamıyor, görüyoruz, hacıları, hocaları vs. Ama gerçek şeriat geldiğinde güllük gülistanlık olmayacak. Saygısızca değil, mantıksız da değil. Bu ülkeye şeriat gelmesini istiyorsa derim. Şeriat olayı bana göre eskidi, gelecekte kalacağını bile düşünmüyorum. Şeriatı kendi içinde yaşayacaksan yaşa. Ama ülkeye yansıtmak, ülkeye şeriat gelmesini istemek asıl mantıksız ve saygısızca. Onun yerine Afganistan’a ya da İslam / Müslüman ülkelere gidebilirsin. Saygılar.

Bence istenemez. Anayasal olarak laik bir devletiz. Devletin yapısını değiştirmeye yönelik fikirlere hoşgörü duyan birisi değilim.

Ve sen gerçek şeriatın geleceğini gerçekten düşünüyor musun? Türkiye’de hala millet gerçek dini yaşamıyor, görüyoruz, hacıları, hocaları vs. Ama gerçek şeriat geldiğinde güllük gülistanlık olmayacak. Saygısızca değil, mantıksız da değil. Bu ülkeye şeriat gelmesini istiyorsa derim. Şeriat olayı bana göre eskidi, gelecekte kalacağını bile düşünmüyorum. Şeriatı kendi içinde yaşayacaksan yaşa. Ama ülkeye yansıtmak, ülkeye şeriat gelmesini istemek asıl mantıksız ve saygısızca. Onun yerine Afganistan’a ya da İslam / Müslüman ülkelere gidebilirsin. Saygılar.
Gerçek şeriatın geleceğini düşünmüyorum. Ayrıca gerçek şeriat dememize rağmen Afganistan demeniz ne kadar mantıklı? Gerçek şeriatı isteyen biri Afganistan'a gitmez diye düşünüyorum.