creazy

Başarılı
Merhaba, merakımdan soruyorum. Fikrinizi, düşüncenizi, görüşünüzü belirtirseniz, hoş olur. Teşekkürler, saygılar.

Gerçek şeriatın geleceğini düşünmüyorum. Ayrıca gerçek şeriat dememize rağmen Afganistan demeniz ne kadar mantıklı? Gerçek şeriatı isteyen biri Afganistan'a gitmez diye düşünüyorum.
Yani, “gerçek şeriat” nedir? Ya da “şeriat nedir”, bunu da bilmemiz gerekiyor. Bize göre gerçek şeriat değil ama onlara göre gerçek şeriat, öyle mi? Yani burada anlam önemli. Bir sürü anlamı olabilir, çarpıtma olabilir, bilemiyoruz. Afganistan’daki ya da diğer İslam / Müslüman ülkelerindeki şeriat ile “gerçek şeriat” arasındaki farkı da ölçmek gerekiyor.

Şimdi, evet haklısın. gerçek şeriat isteyen birisi Afganistan’a gitmez. Ama o kişinin “şeriat” dediğinde kafasında ne canlanıyor, işte orası önemli. Bazılarına göre Afganistan’daki şeriat gerçek, bazılarına göre İran’daki şeriat gerçek, bazılarına göre X ülkedeki şeriat gerçek, bazılarına göre ise hiçbir ülkede uygulanan şeriat gerçek değil.

Yani bir sürü görüş var. Madem gerçek şeriatı uygulayan bir ülke yok, o zaman kişi kendi içinde uygulasın, kendi içinde yaşasın. Başka çaresi yok. Sizin kafanızdaki “gerçek şeriat” her neyse, o gelse bile maalesef uygulanmayacak. Zaten siz de dediniz.

Bize göre gerçek şeriat değil ama onlara göre gerçek şeriat, öyle mi? Yani burada anlam önemli. Bir sürü anlamı olabilir, çarpıtma olabilir, bilemiyoruz. Afganistan’daki ya da diğer İslam / Müslüman ülkelerindeki şeriat ile “gerçek şeriat” arasındaki farkı da ölçmek gerekiyor.
Şeriat, Kuran’a göre yönetmek oluyor. Ve çoğu ülke direkt buradan patlıyor. Nasıl işlerine gelirse öyle uyguluyorlar.
Sizin kafanızdaki “gerçek şeriat” her neyse, o gelse bile maalesef uygulanmayacak. Zaten siz de dediniz.
Evet. Tüm ülkeye bunu zorla yaptıramazsın. Haklı olarak karışıklık ve isyanlar çıkar.