Türkiye'de yaşanır. Evet, çok sorun var, inkar edilemez. Ama yaşanır. Sağlıklı bir hayat da yaşayabilirsin. Temel asgari ihtiyaçlarını (gıda, barınma, eğitim [minimum eğitim değil de test kitaplarını alıp en azından bir YT dershanesi kurabiliyorsan OK], sağlık) karşılayabiliyorsan sağlıklı yaşamak mümkündür.

Türkiye mükemmel veya çok iyi değil fakat yurt dışıda anlatıldığı kadar mükemmel değil. Türkiye'nin şu anda her alanda irili ufaklı sorunları var buna lafım yok fakat her ülkeninde kendine göre zorlukları ve kolaylıkları var. Türkiye'de 50 bin TL maaşı olan birisi ortalama bir hayat yaşayabilir. Şahsen benim kendi düşünceme göre Türkiye yaşanabilirlik açısından 7/10'lik bir ülke.

Türkiye ne kadar paranız olursa olsun 7/10'luk yaşama güzelliği olan bir ülke olamaz.

Hocam alakası yok, düşüncenize karşılık düşünce belirttim.
Düşüncenizi zaten konuda belirtmişsiniz, mesajımı yanıtlayıp "Türkiye ne kadar paranız olursa olsun 7/10'luk yaşama güzelliği olan bir ülke olamaz." şeklinde kesin bir cümle kurunca anlayamadım açıkçası.
Bu benim fikrim, katılırsınız katılmazsınız orası size kalmış.

Düşüncenizi zaten konuda belirtmişsiniz, mesajımı yanıtlayıp "Türkiye ne kadar paranız olursa olsun 7/10'luk yaşama güzelliği olan bir ülke olamaz." şeklinde kesin bir cümle kurunca anlayamadım açıkçası.
Bu benim fikrim, katılırsınız katılmazsınız orası size kalmış.

Benim sizden tek farkım konuyu açmış olmam, açarken de birkaç konuya değindim. Bunu yaptığım için başka düşünceleri eleştiremeyecek miyim? Size "benim düşüncelerimi eleştiremezsiniz" diyen mi oldu? Kesin cümle kuruyorum çünkü düşüncem kesin, sizin düşüncenizi benim reddetmem tamamen yanlış olduğu anlamına gelmiyor.

Gelişmiş ülkelere göre birçok konuda geride olsa da, Dünya geneli çok daha kötü ülkeler var. Tercihen daha iyisinde yaşamak isterim tabi ama daha beterlerinin de olduğunun farkındayım.

Sorunları kafaya takmayacak paran ve çevren varsa Türkiye yaşanacak ülkelerde ilk 20 rahat oynar. Tam tersi sorunların parayla ilgiliyse çok zor yaşamak.