Anlayamadığınız için daha uzatmayacağım, o mesajda para üstünden gitmek dediğiniz ortalama bir maaş söylemek. Ortalama maaş ile enflasyonu bağdaştırıyorsunuz yani ne diyebilirim ki?Para konusu anlattıktan sonra 7/10'luk bir ülke diyorsunuz, oysa ben para konusunu konu mesajını yazarken çoktan yanıtladımbenim söylediğim şey bir düşünce değil de ne, sizi protesto eden bir slogan falan mı? Anlayamadım sizi. Şunun şurasında dediğiniz mesaja karşıt bir düşünce söyledim diye bana yaptığım şeyin saçma olduğunu söylüyorsunuz. Karşıt bir düşünce istemiyorsanız, düşünce belirtmeyeceksiniz. Size de iyi günler emrullah hocam.
Para üzerinden girip Türkiye de yaşanabilir diyorsanız evet, enflasyona göre karar vermek doğru.
Detaylar
Kim cevapladı?Anlayamadığınız için daha uzatmayacağım, o mesajda para üstünden gitmek dediğiniz ortalama bir maaş söylemek. Ortalama maaş ile enflasyonu bağdaştırıyorsunuz yani ne diyebilirim ki?
Ne ile bağdaştıracaktım başka?
Zorundaysan bir şekilde yaşanıyor. Hatta 90'ların sonları ile 2000'lerin başları arasında kısa bir süre cidden umut da vadetti ama o günler çok geride kaldı, bir daha geri dönebilmesi de çok zor.
Bugün ise, eğer yaşamama imkanın varsa, 5 dakika durmak abes.
Bugün ise, eğer yaşamama imkanın varsa, 5 dakika durmak abes.
Nasıl yani? Sizin aklınıza maaş denince enflasyon geliyorsa bu sizin sorununuz. Orada belirttiğim maaş hayat standardını belirlemek amacıyla kullanıldı ki bu çok aşikar. Almanya'da, Amerika'da, Fransa'da vesaire tüm Dünya ülkelerinde ortalama maaş hayat standardını belirler. Maaş ile enflasyon bağdaştıran bir tek sizi gördüm hayatımda, bir daha da görmem muhtemelen.
Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl yani? Sizin aklınıza maaş denince enflasyon geliyorsa bu sizin sorununuz. Orada belirttiğim maaş hayat standardını belirlemek amacıyla kullanıldı ki bu çok aşikar. Almanya'da, Amerika'da, Fransa'da vesaire tüm dünya ülkelerinde ortalama maaş hayat standardını belirler. Maaş ile enflasyon bağdaştıran bir tek sizi gördüm hayatımda, bir daha da görmem muhtemelen.
Enflasyon, ekonomi ile alakalı değil de ne alaka alakalı? Maaş, ekonomi ile alakalı değil de ne ile alakalı?
Lütfen yanlış anlamayın fakat Türkçeniz gerçekten çok kötü. Maaş ile enflasyonu bağdaştıracak kadar kötü. Koskoca paragraf boyunca anlattığım meseleyi anlayamayacak kadar kötü. Sağlıklı bir iletişim gerçekten kuramıyoruz. Çok alakasız şeyler söyleyip bir şekilde bağdaştırmaya çalışıyorsunuz.Enflasyon, ekonomi ile alakalı değil de ne alaka alakalı? Maaş, ekonomi ile alakalı değil de ne ile alakalı?
Tek enflasyon konusunda böyle olduğunu söyleyen kim?Enflasyona göre karar vermek doğru mu bilemedim. Ermenistanda enflasyon %1,5 bu Ermenistanın bizden daha iyi olduğunu mu gösterir? Enflasyon gelip geçici bir şey, devletlerin insanına verdiği önem, sağladığı hizmetler ve halkın yapısı, ülkenin güzellikleri önemli olan şey. Kaldı ki ben ekonomik açıdan Türkiyenin sorunu olduğunu zaten kabul ediyorum fakat tek etken bu değil.
RockyHighway79
Üstün
Yaşıyoruz hocam.
Lütfen yanlış anlamayın fakat türkçeniz gerçekten çok kötü. Maaş ile enflasyonu bağdaştıracak kadar kötü. Koskoca paragraf boyunca anlattığım meseleyi anlayamayacak kadar kötü. Sağlıklı bir iletişim gerçekten kuramıyoruz. Çok alakasız şeyler söyleyip bir şekilde bağdaştırmaya çalışıyorsunuz.
Emrullah hocam gerçekten kafanız karışık sanırım.
Arkadaşın fikrini desteklemek için sadece enflasyon ile ilgili bir kaynak attınız. Ben kahin olmadığıma göre aklınızdan ne geçiyor tahmin edemem.Tek enflasyon konusunda böyle olduğunu söyleyen kim?