Gelişmiş ülkelere göre birçok konuda geride olsa da, dünya geneli çok daha kötü ülkeler var. Tercihen daha iyisinde yaşamak isterim tabii ama daha beterlerinin de olduğunun farkındayım.

Konu şu an başka ülkeler değil ki ama hocam. Kendi ülkemizi değerlendiriyoruz; yaşanır mı yoksa yaşanmaz mı? Eğer ki yaşamak istememizin sebebi çok daha kötü ülkelerinde dünya üzerinde var olması ise, zaten biz bitmişiz demektir bu.

Sorunları kafaya takmayacak paran ve çevren varsa Türkiye yaşanacak ülkelerde ilk 20 rahat oynar. Tam tersi sorunların parayla ilgiliyse çok zor yaşamak.

Şu ilk 20 konusunu görünce aklıma şu video geldi, izlediniz mi?

Benim sizden tek farkım konuyu açmış olmam, açarken de birkaç konuya değindim. Bunu yaptığım için başka düşünceleri eleştiremeyecek miyim? Size "benim düşüncelerimi eleştiremezsiniz" diyen mi oldu? Kesin cümle kuruyorum çünkü düşüncem kesin, sizin düşüncenizi benim reddetmem tamamen yanlış olduğu anlamına gelmiyor.
Konuyu gereksiz uzatmanın manası yok. Siz "sizlerin düşüncesini de merak ediyorum." şeklinde konu açıp gelen mesajlara kendi düşüncenize göre cevap veriyorsunuz. Verdiğiniz cevapta da herhangi bir şekilde "şu özelliği kötü" vesaire şeklinde bir içerik yok. Bunun saçma bir şey olduğunu uzun uzadıya anlatıpta ikimizinde zaman kaybetmesine gerek yok, iyi sosyaller.

Konuyu gereksiz uzatmanın manası yok. Siz "sizlerin düşüncesini de merak ediyorum." şeklinde konu açıp gelen mesajlara kendi düşüncenize göre cevap veriyorsunuz. Verdiğiniz cevapta da herhangi bir şekilde "şu özelliği kötü" vesaire şeklinde bir içerik yok. Bunun saçma bir şey olduğunu uzun uzadıya anlatıpta ikimizinde zaman kaybetmesine gerek yok, iyi sosyaller.

Başka bir arkadaş daha bir düşünceye yanıt verip kendi düşüncesini yazmıştı ama sanırım o eleştirilen düşünce sizin olmadığı için o an size dokunmadı. :D "sizlerin düşüncesini de merak ediyorum." demem, artık konuşma hakkımın bittiğinin bir göstergesi mi? Bence de iyi sosyaller hocam.

Böyle kanalları takip etmiyorum. Dertleri para kazanmak olduğundan 1 kuruş bile faydam olmasını istemiyorum.

Anladım. Dediği şeylerde bir şey görmedim, sizin gibi düşünen hocalarıma karşı başka bir düşünce vardı. Bende katıldığım için izlemenizi önerdim, siz bilirsiniz tabii ki.

Başka bir arkadaş daha bir düşünceye yanıt verip kendi düşüncesini yazmıştı ama sanırım o eleştirilen düşünce sizin olmadığı için o an size dokunmadı. :D "sizlerin düşüncesini de önemsiyorum." demem, artık konuşma hakkımın bittiğinin bir göstergesi mi? Bence de iyi sosyaller hocam.
Dediğiniz mesajı görmedim açıkçası. Bana dokunacak veya dokunmayacak bir şeyi yok ki neden bu şekilde bir cümle kurdunuz onu da anlayamadım. Size karşıt olan bir görüş size dokunuyor mu ki başka bir görüş bana dokunsun?
Yaptığınız şeyin ne kadar saçma olduğunu uzun uzadıya anlatmak istemiyordum fakat anlamadığınız için anlatayım. "sizlerin düşüncesini de merak ediyorum" diyerek bir konu açıyorsunuz, fikrimi yazıyorum, sonrasında hiçbir özelliğinden bahsetmeden, hiçbir şey demeden sadece "Türkiye ne kadar paranız olursa olsun 7/10'luk yaşama güzelliği olan bir ülke olamaz." diyorsunuz. Burada düşünceye karşılık bir düşünce yok, bunu fark edebileceğini umuyorum. Eğer ki deseniz ki "ülke şu özellik çok kötü" bunun üzerinden konuşmaya devam edelim fakat siz böyle bir şey yapmıyorsunuz. Kaldı ki benim mesajımı yanıtlayıp bana bir şey demediğiniz sürece sizin konuşma hakkınız bitmiş, bitmemiş benim umurumda olan konular değil. Umarım anlayabilmişsinizdir, iyi günler.

Enflasyona göre karar vermek doğru mu bilemedim. Ermenistanda enflasyon %1,5 bu Ermenistanın bizden daha iyi olduğunu mu gösterir? Enflasyon gelip geçici bir şey, devletlerin insanına verdiği önem, sağladığı hizmetler ve halkın yapısı, ülkenin güzellikleri önemli olan şey. Kaldı ki ben ekonomik açıdan Türkiyenin sorunu olduğunu zaten kabul ediyorum fakat tek etken bu değil.

Dediğiniz mesajı görmedim açıkçası. Bana dokunacak veya dokunmayacak bir şeyi yok ki neden bu şekilde bir cümle kurdunuz onu da anlayamadım. Size karşıt olan bir görüş size dokunuyor mu ki başka bir görüş bana dokunsun?
Yaptığınız şeyin ne kadar saçma olduğunu uzun uzadıya anlatmak istemiyordum fakat anlamadığınız için anlatayım. "sizlerin düşüncesini de merak ediyorum" diyerek bir konu açıyorsunuz, fikrimi yazıyorum, sonrasında hiçbir özelliğinden bahsetmeden, hiçbir şey demeden sadece "Türkiye ne kadar paranız olursa olsun 7/10'luk yaşama güzelliği olan bir ülke olamaz." diyorsunuz. Burada düşünceye karşılık bir düşünce yok, bunu fark edebileceğini umuyorum. Eğer ki deseniz ki "ülke şu özellik çok kötü" bunun üzerinden konuşmaya devam edelim fakat siz böyle bir şey yapmıyorsunuz. Kaldı ki benim mesajımı yanıtlayıp bana bir şey demediğiniz sürece sizin konuşma hakkınız bitmiş, bitmemiş benim umurumda olan konular değil. Umarım anlayabilmişsinizdir, iyi günler.

Para konusu anlattıktan sonra 7/10'luk bir ülke diyorsunuz, oysa ben para konusunu konu mesajını yazarken çoktan yanıtladım :D benim söylediğim şey bir düşünce değil de ne, sizi protesto eden bir slogan falan mı? Anlayamadım sizi. Şunun şurasında dediğiniz mesaja karşıt bir düşünce söyledim diye bana yaptığım şeyin saçma olduğunu söylüyorsunuz. Karşıt bir düşünce istemiyorsanız, düşünce belirtmeyeceksiniz. Size de iyi günler emrullah hocam.

Enflasyona göre karar vermek doğru mu bilemedim. Ermenistan da enflasyon %1, 5 bu Ermenistan'ın bizden daha iyi olduğunu mu gösterir? Enflasyon gelip geçici bir şey, devletlerin insanına verdiği önem, sağladığı hizmetler ve halkın yapısı, ülkenin güzellikleri önemli olan şey. Kaldı ki ben ekonomik açıdan Türkiye'nin sorunu olduğunu zaten kabul ediyorum fakat tek etken bu değil.

Para üzerinden girip Türkiye de yaşanabilir diyorsanız evet, enflasyona göre karar vermek doğru.