Hem ulaşmak zorlaştı birçok şeye, hem de bizim insanımız klasik kemikleşmiş lezzetlerden vazgeçemiyor. Kalite günden güne düşüyor. Kalitesiz ve pahalı tüketiyoruz birçok şeyi. Macaristan'da içtiğiniz cola ile, Türkiye'de içtiğiniz cola arasında bile lezzet farkı var.
Detaylar
Kim cevapladı?S C O
Uzman
- Makaleler
- 1
Yerli üretim Master Potato kutu cipsleri bile 100 lirayı aştı. Benim gibi Pringles için 250 lirayı gözden çıkaran çok insan vardır.@LazJedi, Evet doğru Pringles Türkiye’de neredeyse yok gibi bence yani bunun da bazı sebebleri var. Mesala en kısa bir örneği:
“Döviz kuru, gümrük vergileri ve taşıma maliyetleriyle birleşince raf fiyatı çok yükseliyor.”
Syntax
Üstün
Fanta'nın 10 çeşidinin olup olmamasının helal-haramla ilişkisi olduğunu zannetmiyorum. Üreten firmalar böyle şeyleri düşünmez, getirisine bakar.
- Makaleler
- 1
Çok alakasız.
LA Knight
Üstün
En basitinden Coca Cola Vanilyalı, meyveli filan var. Niye gelmiyor cidden merak konusu. Böyle şeyler zaten piyasaya bir sürersin ve görürsün. Mesela bir bakkala girdiğinizde atıyorum Nestle seviyorsunuz ama yok niye zamanında o bakkalın müşterileri Nestle getirerek yoklanmıştır ve beklenti karşılanmadığı için kaldırılır ama yabancı ürünlerde böyle bir deneme görmedim bu zamana kadar.
Daha böyle çok örnek var Algida zamanında dondurma çıkarırdı bakar tutardı hala katalogunda vardır ama tutmazsa katalogdan kalkar, cips markaları da böyle. Ruffles ince cips çıkarmıştı zamanında baktı tutmuyor kaldırdılar.
Velhasıl bu sektördeysen önce bir yoklaman lazım. Arkadaş haklı hiçbiri yok ve bunu TR'nin her yerine satmak zorunda da değilsin. Carrefour ile anlaşabilirsin, Migrosla anlaşabilirsin belli bir bölgeyle anlaşabilirsin ama yok.
Daha böyle çok örnek var Algida zamanında dondurma çıkarırdı bakar tutardı hala katalogunda vardır ama tutmazsa katalogdan kalkar, cips markaları da böyle. Ruffles ince cips çıkarmıştı zamanında baktı tutmuyor kaldırdılar.
Velhasıl bu sektördeysen önce bir yoklaman lazım. Arkadaş haklı hiçbiri yok ve bunu TR'nin her yerine satmak zorunda da değilsin. Carrefour ile anlaşabilirsin, Migrosla anlaşabilirsin belli bir bölgeyle anlaşabilirsin ama yok.
Turkiye'de Avrupa standartlarinda geliri olan ancak 5 milyon kisi kaldi. "5 milyon az mi?" diyeceksin. Orada da iste bunlarin buyuk kisminin parayi sonradan gormus, koylu zihniyetli insanlar oldugu gercegi var. Bilmedikleri seyi almazlar, yemezler. Yukarida biri yazmis zaten haram olmasin diye. Helal sandiginin icindeki kanserojen kimyasallari bilse bir daha 100 metre yakinina sokmaz oysaki.Yerli üretim Master Potato kutu cipsleri bile 100 lirayı aştı. Benim gibi Pringles için 250 lirayı gözden çıkaran çok insan vardır.
Türkiye'de Avrupa standartlarinda geliri olan ancak 5 milyon kisi kaldi. 5 milyon az mi diyeceksin. Orada da iste bunlarin buyuk kisminin parayi sonradan gormus koylu zihniyetli insanlar oldugu gercegi var. Bilmedikleri seyi almazlar, yemezler. Yukarida biri yazmis zaten haram olmasin diye. Helal sandiginin icindeki kanserojen kimyasallari bilse bir daha 100 metre yakinina sokmaz oysaki.
Haram olmasın demedim. Yurt dışındaki ürünlerin bazılarında domuz yağı bulunabiliyor. Türkiye'ye getirilmesi bu açıdan zor olabilir.
Ben de onu diyorum. Gida kodeksi denen seyin icindekileri bir bilseler "domuz yagi cok saglikliymis yahu, bunlarin yerine keske onu koysalarmis" diye dua ederler. Bizim halkin kafasi standart calisir, ogrenmeyi, okumayi sevmez. Ona gore domuz yagi yoksa sorun yoktur ama Exxx kodlu madddenin AB'de yasaklanip Turkyie'de kullanilmaya devam ettigini arastirp ogrenmeye calismaz mesela. AB'nin gida kodeksi bizden cok ama cok daha iyi. Tek sorun "onlarda domuz yagi olabilir".Haram olmasın demedim. Yurt dışındaki ürünlerin bazılarında domuz yağı bulunabiliyor. Türkiye'ye getirilmesi bu açıdan zor olabilir.