Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha ülkede kürtçe sorunu var. Bırak arapçayı. Daha onu çözemedik, bir de Arapça geldi. Mis gibi vallahi.
Hocan kürtçe yinede miraz müsaade edilebilir (Türkçenin yerine geçmeyecek şekilde) çünkü doğunun tahminimce %70'i kürtlerden oluşuyor. Zaten yıllarca kürtlerle iç içe yaşıyoruz.

Hocan kürtçe yinede miraz müsaade edilebilir (Türkçenin yerine geçmeyecek şekilde) çünkü doğunun tahminimce %70'i kürtlerden oluşuyor. Zaten yıllarca kürtlerle iç içe yaşıyoruz.

Kürtlerle iç içe yaşayabilirsin, ben çok çalıştım Kürtlerle. Hiç birisine de yanımdayken Kürtçe konuşturtmadım. Burası Türkiye Cumhuriyeti ve resmi dili Türkçe'dir. Başka bir alternatifi yok.

İngilizce esasen, arapçadan çok farklı değil... Tamamen yabancılaşmak istiyorsak İngilizceye direkt geçiş yapabiliriz (ki zaten öyle olacak) ama bu çok eskiden "batı özentilği" gibi olursa İngilizce bilen içi boş teneke olmaktan öteye geçemeyebiliriz, bu böyle olursa aklı başında ülkeler bizi fena kullanırlar. Yani eğer boksör olacaksan önce 40 kilo olmaktan vazgeçeceksin, çok büyük bir emek sarfedecek ve gerçek bir boksör fiziğine uluşacaksın ve çok fazla çalışacaksın ve ringe çıktığında gerçekten tecrübeli boksörle "kafa kafaya" dövüşebilmen lazım. Kazanırsın-kaybedersin bu başka bir şey ama sadece İngilizce bilmek seni tamamen bitirir.

Ne Türkçe, ne de Arapça tabela kalmama taraftarıyım. Türkçe derken şu çarşıda işhanlarının önüne asılan bir ton göz yorucu renkli mali müşavir, avukat tabelalarından bahsediyorum. Yoksa insanlar dükkanının önüne asabilir tabii ki. Arapça ise ne dükkanın önüne de işhanı duvarına asılmamalı.

Gecen bir konuda arapca da yazsalarmis dedigimde tepki gosterenleri buraya da bekleriz.

Erken seçim olsa ne olacak? Vatandaşın isteklerine kıymet veren bir tane adam var mı? Kime oy vereceğim? Erdoğan'a karşı aday olma potansiyeli olanların hepsi anormal ve keskin fikirlere manasız derecede saplanıp kalmış insanlar. Mansur Yavaş biraz daha normal bir insan gibi duruyor ama Mansur da aday olma kulislerinde kolaylıkla ekarte edilebilecek bir adam. Hiç savaşacağını da sanmıyorum. Özgür Özel desen sabah akşam Kürtler ya da köpekler diye geziyor. Türk milliyetçilerine ve azınlıklar tarafından Türk vatandaşlarına karşı yapılan en ufak bir saldırıda sessizleşiyor veya karşıdan yana tavır alıyor. Sokak köpekleri çocukları paramparça ediyor, Özgür Özel gidiyor paramparça olan çocukların annelerine ve babalarına saldıran PKK sevicilerle aynı safta yer alıyor. Ekrem İmamoğlu'na bakıyorsun aynı. Ümit Özdağ insan olarak iyi bir insana benziyor ama iç işlerindeki asayişi sağlayabilmekten başka hiçbir devlet organını yönetebileceğine veya bu işi kotarabileceğine dair en ufak bir ışık göstermiyor. Ayrıca çok keskin bir şekilde sağ kesime hitap ettiği için sol kesimden oy alma gibi bir imkanı da bulunmuyor. Fatih Erbakan'a bakıyorsun hasbel kader ülkenin başına geçse başımıza neler gelecek muallak. Hayatı boyunca şeriat diye gezmiş bir adam. Kız çocuklarının rızası varsa 18 yaşından önce de evlenebilmeleri ile ilgili yasa çıkarılması gerektiğini savunmuş bir adam. Meral Akşener, Devlet Bahçeli, vs. gibi isimleri denkleme bile katmaya gerek yok.

Tekrar soruyorum. Erken seçim olsa ne olacak?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.