Türkiye'nin yeni füzesi Yıldırımhan Tanıtıldı

Olay zaten tanıtımın o şekilde yapılmaması, siyasi konulara girmeyeceğim ama 35.000lbf motor hazır olmadan 42.000'lik bir motorun çıkması, boyutları vs çok mantıklı gelmiyor.

Gemiler için sm serisine alternatif/benzer bir sistem umuyorum gelecek.

Oturduğun yerden boş boş konuşuyorsun adamlar yapmış işte.

Yav bana da saçma geldi. 42K'yı yapan 35k yı daha erken yapar. Ki daha TF10.000 bile bitmedi kızılelmaya takılmadı.
Aynı zamanda ucak gemisi de yapılıyor üzerinde uçacak uçak yok insanlı.
Çok merak ediyorum bu işin sonunda ne olacak.
Bakın yaptık demekle olmaz. Kızılelma gerçekten uçtu, taktı koluna 4 tane eskort F16 aldı gökdoğan füzesini yerli aesa radarıyla hedefini kanlı canlı vurdu. Bize böyle veri lazım sadece yaptık diyerek olmaz. Madem yapıldı kızılelma motoru gibi basit ve az güç isteyen bir motor niye hala yok ortada. Var da test aşamasında.

Öyle üstündeki örtüyü çekip, birkaç suni veriyle PR da denebilir göz boyama da. Varlığını ilk defa duyduğumuz kurumların, geliştirme sürecinden bihaber olduğumuz ürünleri bunlar. Ülkesini seven herkes, yerli jet üzerinde kendi ürettiğimiz motoru ve balistik füzenin içerisinde kendi imkanlarımıza üretilmiş nükleeri görmek ister herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…