klaizee

Yetkin
25 Ekim Cumartesi gecesi TurkNet’e ilk başvuruyu yaptım. Pazar günü saat 9 - 13 arasına kurulum randevusu verildi. Gizem T. isimli teknisyen tarafından ziyaret edilip kurulum yapılacağım belirtildi. Pazar günü sabahtan uyanıp beklemeye başladım. Saat 12 gibi kurulum sayfası, gecikiyoruz en kısa sürede tamamlanacak yazısı ile değişti. Beni arayın talebi ilettim. Tahminimce Pazar günü olduğu için arayan olmadı. Saat 14.00 gibi ben aktivasyon hattını arayıp durumu anlattım. Gizem Hanım hiçbir şekilde telefonumu aramadı, adrese gelmiş yokmuşum.

ODEZdZ.webp

Her neyse, telefondaki hanımefendi kurulumların devam ettiğini gün içinde tekrar gelmeleri için aciliyet ilettiğini söyledi. Neyse tekrardan oturup beklemeye başladık. Saat 7’ye kadar baktım hala ses seda yok. Aradım, Gizem Hanımefendileri bugün kuruluma gelemeyeceğini iletmiş. Kendisine şikayet oluşturmayı da geciktirmedim tabi.

Tekrardan randevu oluşturdular, bugün sabah 9’da kurulum için gelindi. Binadaki kutuya henüz sinyal açılmamış. Bundan dolayı sadece daireye kablo çekip bırakıldı. Sinyal aktif edildiği gibi tekrar geleceklerini söylediler. Bakalım nasıl olacak.

Sizce kutunun açılması ne kadar sürer?

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde sinyal aktif olmadan kuruluma gelinmez. İlginç bir deneyim olmuş.

Kutu takıldıktan sonra aktif olması için verilen resmi süre 6-8 hafta. Benimkinin aktif olması 3 hafta sürmüştü.

Normalde sinyal aktif olmadan kuruluma gelinmez. İlginç bir deneyim olmuş.

Kutu takıldıktan sonra aktif olması için verilen resmi süre 6-8 hafta. Benimkinin aktif olması 3 hafta sürmüştü.
Bende tam anlamadım, kapıda onlara ait bir siyah kutu var. Hatta diğer gördüklerimde hep TurkNet etiketi vardı üstünde. Bizimki dümdüz kara kutu. Daireye kabloyu çekip gittiler. Sinyal açılınca tekrar gelicez dediler.

Ek olarakta 1 ila 7 gün içinde sinyalin aktif olur dediler.

Bende tam anlamadım, kapıda onlara ait bir siyah kutu var. Hatta diğer gördüklerimde hep TurkNet etiketi vardı üstünde. Bizimki dümdüz kara kutu. Daireye kabloyu çekip gittiler. Sinyal açılınca tekrar gelicez dediler.

Ek olarakta 1 ila 7 gün içinde sinyalin aktif olur dediler.
Benim kutu da siyahtı. Merak etmeyin.

Kutu takılalı çok olduysa 1 hafta süre kalmış olabilir.

Benim kutu da siyahtı. Merak etmeyin.

Kutu takılalı çok olduysa 1 hafta süre kalmış olabilir.
Evde de önceden çekilen Turksat Kablonet’in kablosu vardı. Bunu TurkNet’in kablosu sanıyordum. Geldiklerinde söylediklerinde öğrendim. 2 firmanın 1000 Mbps sağladığı adrese Türk Telekom 61 Mbps VDSL sağlıyor. 🤡

Evde de önceden çekilen Turksat Kablonet’in kablosu vardı. Bunu TurkNet’in kablosu sanıyordum. Geldiklerinde söylediklerinde öğrendim. 2 firmanın 1000 Mbps sağladığı adrese Türk Telekom 61 Mbps VDSL sağlıyor. 🤡
GigaFiber gelen yerlere Turk Telekom hemen uğruyor.

GigaFiber gelmeseydi 2050'ye kadar sizin adrese gelmez Turk Telekom.

Yakın zamanda VDSL'i Fiber'e dönüştürmeye gelirler.

GigaFiber gelen yerlere Türk Telekom hemen uğruyor.

GigaFiber gelmeseydi 2050'ye kadar sizin adrese gelmez Türk Telekom.

Doğru, bize de TurkNet fiberi getirdikten Max 1 2 hafta sonra Türk Telekom gelip kablo çekti.

Son düzenleme:
GigaFiber gelen yerlere Turk Telekom hemen uğruyor.

GigaFiber gelmeseydi 2050'ye kadar sizin adrese gelmez Turk Telekom.

Doğru, bize de TurkNet fiberi getirdikten Max 1 2 hafta sonra Türk Telekom gelip kablo çekti.

Bize de maalesef TTNET fiber altyapı çekti. TürkNet'in geleceğini erkenden öğrenip hemen altyapı mı çektiler acaba bizim buraya.

Bize de maalesef TTNET fiber altyapı çekti. TürkNet'in geleceğini erkenden öğrenip hemen altyapı mı çektiler acaba bizim buraya.
Evet arkadaşlar bu iş tam böyle işliyor.

Kendi adresime TurkNet GigaFiber gelmesi için uğraşırken TurkNet FTTH Dönüşüm Yetkilisi ile bizzat konuştuğumda kendisi söyledi.

Benim geldiğim yerlere hemen anında geliyorlar, yoksa uğramıyorlar hiç.

Yani TurkNet'e ne kadar teşekkür etmemiz gerektiğinin bir kanıtı daha. Rekabet olmasa bu ülkede vatandaşı düşünen kimse yok. TurkNet olmasa şu an bence 1000 Mbps hızlar yoktu bile.

Evet arkadaşlar bu iş tam böyle işliyor.

Kendi adresime TurkNet GigaFiber gelmesi için uğraşırken TurkNet FTTH Dönüşüm Yetkilisi ile bizzat konuştuğumda kendisi söyledi.

Yani TurkNet'e ne kadar teşekkür etmemiz gerektiğinin bir kanıtı daha. Rekabet olmasa bu ülkede vatandaşı düşünen kimse yok. TurkNet olmasa şu an bence 1000 Mbps hızlar yoktu bile.
Cidden reziller ya, çoğu ilde ilçede tekel çalıştıkları için böyle oluyor aslında. Zaten isteselerde daha iyisini alamayacaklar kafası.