MendilinTozu

Üyecik
Arkadaşlar yaklaşık 4 senedir TurkNet kullanıcısıyım. Son 3 ayda 3 kere bölgesel arıza yaşadım ve her arızada ben modem değiştirmek durumunda kaldım. Dün öğle saatlerinde normal çalışan internetim bir anda kesildi ve ben 30'dan fazla kez modeme hard reset attım. ISS'nin sağlamış olduğu kullanıcı adı ve şifreden de gayet eminim.

Şu an internete TP-Link'in Archer 400 V3 model modemine DNS sunucusu bağlantısı var. Hatta TurkNet'in interneti aç kapat yapmama yarayan kısımında modeme gelen interneti açıp kapatabiliyorum ama buna rağmen internet gelmiyor. Arıza kaydı oluşturup destek istediğimde ise bana sorunun elektrikçiyle çözülmesi gerektiği denildi. Babam elektrik teknikeri arkadaşına durumu izah ettiğinde elektrikten kaynaklı asla bir ihtimal olamayacağını dile getirdi. Turkcell Superonline'a da geçmek istemiyorum. Şu an uzun süredir internet yok. TurkNet'in bu kadar reklamı varken neden bu tarz sorunlarda el atmadığını da halen anlamış değilim.

Arkadaşlar yaklaşık 4 senedir TurkNet kullanıcısıyım. Son 3 ayda 3 kere bölgesel arıza yaşadım ve her arızada ben modem değiştirmek durumunda kaldım. Dün öğle saatlerinde normal çalışan internetim bir anda kesildi ve ben 30'dan fazla kez modeme hard reset attım. ISS'nin sağlamış olduğu kullanıcı adı ve şifreden de gayet eminim.

Şu an internete TP-Link'in Archer 400 V3 model modemine DNS sunucusu bağlantısı var. Hatta TurkNet'in interneti aç kapat yapmama yarayan kısımında modeme gelen interneti açıp kapatabiliyorum ama buna rağmen internet gelmiyor. Arıza kaydı oluşturup destek istediğimde ise bana sorunun elektrikçiyle çözülmesi gerektiği denildi. Babam elektrik teknikeri arkadaşına durumu izah ettiğinde elektrikten kaynaklı asla bir ihtimal olamayacağını dile getirdi. Turkcell Superonline'a da geçmek istemiyorum. Şu an uzun süredir internet yok. TurkNet'in bu kadar reklamı varken neden bu tarz sorunlarda el atmadığını da halen anlamış değilim.
Sorununuzun çözümü için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Modem Kontrolleri:
- Modeminizi prizden çıkarın, 1 dakikalık bir bekleme süresi tanıyın ve tekrar bağlı olarak açın.
- Modemin üzerindeki tüm LED ışıklarını kontrol edin. İnternet ışığı kırmızı yanıyorsa, bağlantınızda bir sorun var demektir.

2. Kabloları Kontrol Edin:
- Modemle ankastre arasındaki koaksiyel ya da telefon kablosunun sağlıklı olduğundan emin olun. Herhangi bir kopma veya deformasyon var mı kontrol edin.
- Tüm bağlantıların sıkı ve yerinde olduğuna dikkat edin.

3. Ankastre Kontrolü:
- Eğer daha önce yaşadığınız arızaların sebebi ankastre kaynaklı ise, orada bir sorun olabilir. Bu durum için yerel bir elektrikçi ya da teknisyenden destek almayı düşünebilirsiniz.

4. Farklı Bir Modem Deneyin:
- Eğer başka bir modem bulma şansınız varsa, onu kullanarak internet bağlantısını test edin. Bu, mevcut modeminizi etkileyen bir arızanın olup olmadığını anlamanıza yardımcı olur.

5. ISP ile İletişim:
- TurkNet müşteri hizmetleriyle tekrar iletişime geçin. Sorunu ve daha önceki deneyimlerinizi detaylı bir şekilde açıklayın. Ayrıca, destek talebinizi daha üst bir birime iletmelerini isteyebilirsiniz.

6. Saha Ekibi Talebi:
- Eğer sorun halen devam ediyorsa, TurkNet'ten bir saha ekibi talep edin. Onlar, bağlantıyı kontrol ederek problemi yerinde tespit edebilirler.

7. Alternatif İletişim Yöntemleri:
- Mümkünse, yerel arkadaşlarınızdan veya komşularınızdan TurkNet'in internetinde bir sorun olup olmadığını sorarak daha fazla bilgi toplayın. Böylece sorunun bölgesel olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Bu adımları uygulayarak sorununuzu çözmeye çalışın. Eğer hala çözüm bulamazsanız, daha fazla yardım almak için bir uzmanla görüşmeyi düşünebilirsiniz.