Vallahi ben de ping sorunu yaşıyorum çok ama uğraşmak istemediğimden mecbur kalıyorum. Yeni modem al Superonline'ınkini yolla. Hatta bir sorun olursa destek alamama korkusu filan oluyor TurkNet'e geçerken aklım çok karışık. Ortam çok karışık ben yine reise basacağım muhabbeti gibi oluyor. Aynı TT VDSL sistemi var bende de ama cesaret edemedim. Siz yeni modem aldınız mı?
Ben babamda olan TD-W9970 modemini aldım hocam. Bridge (köprü) modu ile OpenWrt yüklü bir fiber router kullanacağım. Turknet, kendi altyapısında hızlı destek sunuyor ama Türk Telekom altyapısında Türk Telekom ekiplerinin keyiflerini beklemek zorunda kalıyorlar. Bazen sırf kendi müşterileri değil diye Türk Telekom ekipleri ekstra bekletiyor.

Hocam, Sansüronline genel olarak kötü. Firmanın kendisi kötü, Routing'leri kötü, PPPoE bilgilerini vermemeleri kötü, aşırı DPI yapıp anlık ping sıçramaları yapmaları kötü. Genel olarak asla kullanılmaması gereken bir firma.

Benim arkadaş onların modem ile benim uygulamayı kullanıyor DPI da sorun yok ama kullanici ad sifre icin sanal makine yöntemi var veya Keenetic modem kullanirsaniz onlar kiriyor.

Benim arkadaş onların modem ile benim uygulamayı kullanıyor DPI da sorun yok ama kullanici ad sifre icin sanal makine yöntemi var veya Keenetic modem kullanirsaniz onlar kiriyor.
Bende HG255s router vardı; SansürOnline'ın verdiği sanal makine ile (şifreyi) aldım. Ama bazı bölgelerde GPON'lu modem veriyorlar. Onlarda WAN portu olmadığı ve doğrudan fiber kablo router'a girdiği için benim gibi kolayca alamıyorlar. Müşteri hizmetlerini zorlayıp, üstüne kurulum ücreti verip ONT'li kuruluma geçmeleri gerekiyor.

Ben babamda olan TD-W9970 modemini aldım hocam. Bridge (köprü) modu ile OpenWrt yüklü bir fiber router kullanacağım. Turknet, kendi altyapısında hızlı destek sunuyor ama Türk Telekom altyapısında Türk Telekom ekiplerinin keyiflerini beklemek zorunda kalıyorlar. Bazen sırf kendi müşterileri değil diye Türk Telekom ekipleri ekstra bekletiyor.
Ben bu bekletme olayını 3 ay yaşadım Superonline'da iken arızaya gelmeyip "Geldik, evde yoktu." dediler. Hayatım zehir oldu uğraşa uğraşa. O nedenle de geçmekten korkuyorum. Ara uğraş için TurkNet destek veremez diye.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende HG255s router vardı; SansürOnline'ın verdiği sanal makine ile (şifreyi) aldım. Ama bazı bölgelerde GPON'lu modem veriyorlar. Onlarda WAN portu olmadığı ve doğrudan fiber kablo router'a girdiği için benim gibi kolayca alamıyorlar. Müşteri hizmetlerini zorlayıp, üstüne kurulum ücreti verip ONT'li kuruluma geçmeleri gerekiyor.
Başta ONT istendiği belirtilmesi lazım işte, yapacak bir şey yok.

Son düzenleyen: Moderatör: