mete01

Üstün
Arkadaşlar merhaba, bugün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. TurkNet ile bir anlaşma yapmıştım. Anlaşma dahilinde 100 megabit internet, ilk 3 ay 250 lira, ondan sonraki aylar 500 lira olmak üzere anlaşmamı tamamladım. Bu anlaşmaya 12 ay taahhütsüz, ancak fiyat değişmeme garantisi ile başvurdum. Şimdi daha 2 ay olmadan eylül ayından itibaren fiyatın 700 liraya çıkacağını söylüyor. Sizce tüketici hakem heyetine başvurmalı mıyım? Yoksa değiştirmeli miyim?

Screenshot_20250719-120934.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir de şu var. 12 aylık toplu ödeme yapsam da normalde ilk 3 ay %50 indirim vardı. Onu hiçe sayıyor.

Sorunu bir tık yanlış anlamış da olabilirim, ben iki ay dolmadan sizden 700 TL talep edecekler şeklinde anladım, eylül ayından itibaren 700TL yapabilirler, kaldı ki zaten ağustos'da gelecek zamlar size 1 ay geç yansımış.

Anlaşmada ödeme konusunda sizin dediğiniz detayları göremedim.

Arkadaşlar merhaba, bugün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. TurkNet ile bir anlaşma yapmıştım. Anlaşma dahilinde 100 megabit internet, ilk 3 ay 250 lira, ondan sonraki aylar 500 lira olmak üzere anlaşmamı tamamladım. Bu anlaşmaya 12 ay taahhütsüz, ancak fiyat değişmeme garantisi ile başvurdum. Şimdi daha 2 ay olmadan eylül ayından itibaren fiyatın 700 liraya çıkacağını söylüyor. Sizce tüketici hakem heyetine başvurmalı mıyım? Yoksa değiştirmeli miyim?

Eki Görüntüle 164660
İmzalanan sözleşmenin başlığı Taahhütsüz Abonelik Sözleşmesi niye fiyatta taahhüt (değişmeme garantisi) olsun ki anlayamadım içinde de hiçbir şekilde sabit şu kadar olacak geçmez. Şu tarihe kadar sabit fiyat yazan (taahhüt veren yani) İSSler var ama TurkNet onlardan biri değil. Onlar da zaten fiyatı TurkNet'in zamlı fiyatına yaklaştırdılar. (Netgsm mesela) Kötü bir durum ama taahhütsüzlüğün şu anki ülke ekonomisinde karşılığı bu.

İmzalanan sözleşmenin başlığı taahhütsüz abonelik sözleşmesi niye fiyatta taahhüt (değişmeme garantisi) olsun ki anlayamadım içinde de hiçbir şekilde sabit şu kadar olacak geçmez. Şu tarihe kadar sabit fiyat yazan (taahhüt veren yani) ISS'ler var ama TurkNet onlardan biri değil. Onlar da zaten fiyatı TurkNet'in zamlı fiyatına yaklaştırdılar. (Netgsm mesela) kötü bir durum ama taahhütsüzlüğün şu anki ülke ekonomisinde karşılığı bu.

İnanın başvuru yaparken başlıkta öyle yazıyordu. Bunu nasıl kanıtlayabilirim bilmiyorum.

İnanın başvuru yaparken başlıkta öyle yazıyordu. Bunu nasıl kanıtlayabilirim bilmiyorum.
E-devlet'ten onay şeklinde abone olduysanız aynı adımlarla BTK E-kayıt sisteminde görünür sözleşme. Ya da e-posta hesabınızda Turknet Abonelik Evraklarınız olarak aratın ekinde yine gönderiyorlar.

e-Devlet'ten onay şeklinde abone olduysanız aynı adımlarla BTK e-kayıt sisteminde görünür sözleşme. Ya da e-posta hesabınızda TurkNet abonelik evraklarınız olarak aratın ekinde yine gönderiyorlar.

Bulamadım hocam. Arkadaşla konuştum. Onunla birlikte yapmıştık. O da aynısını dedi. Uğraşmak istemedim. Zaten 6 taksit yaptı. Onu öderim daha iyi.