Bunu çok doğru yapıyorsun. Ama hızlı ol. Gümrük limiti tamamıyla kalktı.
M.2 olan mı yoksa mini PCI-e olan mı senin için uygun bilmiyorum. Sunucu cihazına göre sen bilirsin onu.
Bence değil. Farklı bir cihaz tavsiye ederim ben. Bunu sunucu olarak kullanmaya devam et.
Bunu tavsiye etmem. Router kendi cihazı olmalı.
Bunu dememin sebebi sanallaştırma değil. Sanallaştırmada sıkıntı yok. Ama router/firewall/pihole vs bunların kendine ait bir cihazı olmalı, sonra sanallaştırılabilir.
Ama sen mevcut sununucunu ayrıca router olarak da ayarlarsan çok tavsiye edilmeyen bir kurulum yapmış olursun. Yani bir cihaz hem router, hem Jellyfin görevi görmemeli. Router hep yalnız olmalı.
O yüzden yukarıda dediğim gibi, farklı bir cihaz al. İstersen aynı cihazdan bir tane daha al, veya farklı ThinkCentre, Dell, vs ikinci el PC'lere bak. Intel 10. nesil üstünü tavsiye ederim ben.
Ayrıca araya switch koymanı tavsiye ediyorum. Böyle router'ın işlemci üzerindeki yükü LAN içindeyken tamamıyla yok etmiş olursun.
Zyxel XMG-105 tavsiye ederim bütçe uygunsa. 2.5G backhaul'un olur.
(Eğer SFP ilgini çekiyorsa daha farklı sistem kurabilirsin, ona göre belirt bana, yardımcı olurum. Ben kendim SFP kullanıyorum LAN içi)
Burada yanlış bakıyorsun bence.
WiFi WAN hızı ile WiFi backhaul hızı farklı. Senin yeni router artık WiFi görevi görmeyeceği için 1G port'u sayesinde LAN içindede en fazla 1G hızına limitli kalacak. Yani AX53'ün teorik LAN hızları puf olacak. O yüzden 2.5G backhaul tavsiye ediyorum. Switch ve yeni AP almak en mantıklısı. Keenetic Challenger gibi. 2.5G portu var.
@LewisLosa
Kısaca şablon olarak bunu takip et.
Eki Görüntüle 219013
(Modem/Gateway'i ZTE ONT gibi düşün)