Bütçe
12.000 TL
Normalde bu form faktör çok daha mantıklı çünkü PCI-e low profile herhangi bir kart takmak mümkün, SFP, RJ45 gibi.

Ama konu sahibinin mevcut sunucu mini PC olduğu için herhalde istemez diye düşündüm.

Benim router bile low profile değil, normal mATX kasa :D

@LewisLosa

TP-Link TX201 takabilirsin mesela buna. Bende var, low profil adaptörü ile de geliyor.

Normalde bu form faktör çok daha mantıklı çünkü PCI-e low profile herhangi bir kart takmak mümkün, SFP, RJ45 gibi.

Ama konu sahibinin mevcut sunucu mini PC olduğu için herhalde istemez diye düşündüm.

Benim router bile low profile değil, normal mATX kasa :D
Yani hocam odam da koyabileceğim yerlerin fotoğrafını atayım birazdan hep beraber karar verelim. 😄
Ama devasa sff kasayı odamda barındırabileceğimi düşünmüyorum. Ayrıca ailem büyüklüğünden dolayı daha fazla elektrik yakacağını düşünecek. 😂

Yani hocam odam da koyabileceğim yerlerin fotoğrafını atayım birazdan hep beraber karar verelim. 😄
Ama devasa sff kasayı odamda barındırabileceğimi düşünmüyorum. Ayrıca ailem büyüklüğünden dolayı daha fazla elektrik yakacağını düşünecek. 😂
Tahmin ettim hocam o yüzden daha küçük tavsiye ettim, yoksa en mantıklısı onlar maalesef. Ama bence bu SFF Dell kasalar sandığınız kadar büyük değil.

NanoPi R6S gibi ama x86 olup iki tane 2.5G portu olan küp miniPC bulmayı da deneyebilirsin. Ama pahalı...

Ekte koyabileceğim yerlerin fotoğrafı mevcut. Aslında masanın altı veya bilgisayarın olduğu sehpanın altı uygun gibi görünüyor. Tamam bu sff olabilecek bir seçenek. Approved.

Dosya Ekleri

• 20260117_235422.webp
    20260117_235422.webp
    2,7 MB · Görüntüleme: 49
  • 20260117_235444.webp
    20260117_235444.webp
    2,6 MB · Görüntüleme: 49
  • 20260117_235410.webp
    20260117_235410.webp
    2,4 MB · Görüntüleme: 46
  • 20260117_235348.webp
    20260117_235348.webp
    2,5 MB · Görüntüleme: 54

Elektrikte sorun oluşturmaz dediğim gibi ama kapladığı yer biraz büyük PS5 kadar boyutu var.

Ekte koyabileceğim yerlerin fotoğrafı mevcut. Aslında masanın altı veya bilgisayarın olduğu sehpanın altı uygun gibi görünüyor. Tamam bu sff olabilecek bir seçenek. Approved.

1 ve 3 numaralı resimlerdeki alanlara koyabilirsin zaten PC'ye bir kere kurulum yapınca yanında olmasına ihtiyacın yok bu cihaz KVM desteği ile geliyor bir şey yapmak istediğinde uzaktan bağlanabiliyorsun.

Tamam sorun değil boyutu artık sadece biraz daha düşünmem gerekiyormuş. O zaman kendime uygun bir sff PC arayacağım. U işlemcisi olursa tabii ki daha iyi olur.

U ibareli bulamazsın onlar laptopta oluyor T olanlara bakman lazım.

Pekala, attığınız sff pc yerine daha uygun fiyatlılara yönelmek mantıklı olmaz mı? Bu arada istanbul içi elden alacağım. O yüzden satıcıdan bir nebze fiyat kısmasını isteyebilirim. Sadece işlemci çok fazla gelmez mi bu iş için sonuçta opnsense olacak.

T'ye çok da ihtiyacın yok bence, base clock çok düşük oluyor, 35W vs 65W TDP için fark değmez bence, zaten çoğu zaman idle çalışacak işlemci.

T veya normal çok fark etmez senin için, hangisini daha rahat ve ucuza bulursan onu al.

Pekala, attığınız sff PC yerine daha uygun fiyatlılara yönelmek mantıklı olmaz mı? Bu arada İstanbul içi elden alacağım. O yüzden satıcıdan bir nebze fiyat kısmasını isteyebilirim. Sadece işlemci çok fazla gelmez mi bu iş için sonuçta opnsense olacak.

Genelde 8.000 TL bandında i5 8500T 9.000 TL de ise 9500T olanlar var ama onlarda tiny olanlar onlarda hem riser masrafın olur hem de extra HDD sığmaz ama buna direk PCI-e kart takabilirsin ve HDD içinde yer kalır ve fiyatı da bayağı uygun.