Altyapı görünüyor diye 30 Kasım’da başvurduğum gigafiber dönüşüm rezilliğini bu derece yaşayacağımı nereden bilebilirdim?

Benden 1 gün önce, ayın 2’sinde komşuya gelmişler; “kutu yok, 3–4 güne takılır” deyip gitmişler. Ertesi gün bana geldiler, hiç haberleri yokmuş gibi kutu var sanıyorlar. Yöneticiyle de konuştular, kutu olmadığını öğrenip yine “3–4 güne takılır” deyip gittiler.

Sonra ayın 9–10’u gibi beni aradılar; “kutu takılmış” dediler. Ben “yok” diyorum, “başka yere takılmış olamaz mı” diye randevu verdiler. Ekip geldi, evi deldiler; 4. kattayım, kabloyu aşağıya çektiler. Aşağıya bir indiler, kutu yok.

Ayın 8’inde muhtemelen bunlar Telekom’a bildirmiş. Herhalde “bu müşteriyi gigafibere geçiriyoruz” demişler. Telekom da fişimi çekmiş anlaşılan; o günden beri internet hizmeti alamıyorum. Bana gigafiber dönüşümünde internetiniz kesilmeyecek demişlerdi.

Bu arada komşunun interneti kesilmemiş; böyle de bir saçmalık var.

Son süreçte, birkaç gün önce Telekom geldi; yeni ONT cihazı getirdi. Adamlar sanıyor ki yeni aboneyim. TurkNet devre numaramı değiştirmiş, çünkü eski interneti veremiyorlar; anlaşılan yeni aboneymişim gibi hizmet açmışlar. Telekom’dakiler bile şaşırdı. Modem getirmediler ama. Modem için TurkNet’le görüşün dediler; yani modemin tanınması için yeni kullanıcı adı–şifre gerekiyormuş. Ben zaten onu çok önceden girmiştim.

Eski ONT cihazında PON ışığı yanıp sönüyordu, yenisinde sabit yanıyor. Yani hat var ama IP almıyor sistem. Muhtemelen Telekom ONT cihazını yetkilendirmedi. TurkNet topu Telekom’a atıyor, Telekom beni arıyor “altyapıda sorun yok” deyip TurkNet’le görüş diyor. TurkNet yine Telekom’a atıyor.

Bugün yine aradılar; hiç söylememişiz gibi gigafiber dönüşümünden bahsediyorlar. Hatta yöneticiyi de aramışlar. Topluca arama günü herhalde.

Bunların önünde hiçbir uygulama yok mu? Birbirlerinden bu kadar habersiz bir firma görmedim ben. Sanki farklı firmalar arıyor. OİM’den defalarca yazdım, aradılar, söyledim; ekipler gönderildi. 4–5 kez anlattık, hâlâ hiçbir fikirleri yok. “Bu kullanıcının gigafiber kutusu yokmuş” diye önlerindeki uygulamada gözükecek bir sistemleri yok herhalde. Birbirlerinden de habersizler.

Bu arada internetimin kesilmesini en başta gigafiberle alakalı değil diyerek yalan söylediler. “Ben hiç böyle bir şey yaşamadım” diyorum, adam bana “rastlantıdır” diyor.

4 yıldır TurkNet fiber kullanıyorum. Ondan önce VDSL TurkNet kullanmıştım. Ama böyle bir rezillik yaşamadım. Bu kadar kötü müşteri hizmetleri olacağını hiç beklemezdim, cidden.

Screenshot_4.webp
Screenshot_2.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Altyapı görünüyor diye 30 Kasım'da başvurduğum GigaFiber dönüşüm rezilliğini bu derece yaşayacağımı nereden bilebilirdim?

Benden 1 gün önce, ayın 2'sinde komşuya gelmişler; “kutu yok, 3–4 güne takılır” deyip gitmişler. Ertesi gün bana geldiler, hiç haberleri yokmuş gibi kutu var sanıyorlar. Yöneticiyle de konuştular, kutu olmadığını öğrenip yine “3–4 güne takılır” deyip gittiler.

Sonra ayın 9–10'u gibi beni aradılar; “kutu takılmış” dediler. Ben “yok” diyorum, “başka yere takılmış olamaz mı” diye randevu verdiler. Ekip geldi, evi deldiler; 4. kattayım, kabloyu aşağıya çektiler. Aşağıya bir indiler, kutu yok.

Ayın 8'inde muhtemelen bunlar Telekom'a bildirmiş. Herhalde “bu müşteriyi GigaFiber'e geçiriyoruz” demişler. Telekom da fişimi çekmiş anlaşılan; o günden beri internet hizmeti alamıyorum. Bana GigaFiber dönüşümünde internetiniz kesilmeyecek demişlerdi.

Bu arada komşunun interneti kesilmemiş; böyle de bir saçmalık var.

Son süreçte, birkaç gün önce Telekom geldi; yeni ONT cihazı getirdi. Adamlar sanıyor ki yeni aboneyim. TurkNet devre numaramı değiştirmiş, çünkü eski interneti veremiyorlar; anlaşılan yeni aboneymişim gibi hizmet açmışlar. Telekom'dakiler bile şaşırdı. Modem getirmediler ama. Modem için TurkNet'le görüşün dediler; yani modemin tanınması için yeni kullanıcı adı–şifre gerekiyormuş. Ben zaten onu çok önceden girmiştim.

Eski ONT cihazında PON ışığı yanıp sönüyordu, yenisinde sabit yanıyor. Yani hat var ama IP almıyor sistem. Muhtemelen Telekom ONT cihazını yetkilendirmedi. TurkNet topu Telekom'a atıyor, Telekom beni arıyor “altyapıda sorun yok” deyip TurkNet'le görüş diyor. TurkNet yine Telekom'a atıyor.

Bugün yine aradılar; hiç söylememişiz gibi GigaFiber dönüşümünden bahsediyorlar. Hatta yöneticiyi de aramışlar. Topluca arama günü herhalde.

Bunların önünde hiçbir uygulama yok mu? Birbirlerinden bu kadar habersiz bir firma görmedim ben. Sanki farklı firmalar arıyor. Oim'den defalarca yazdım, aradılar, söyledim; ekipler gönderildi. 4–5 kez anlattık, hâlâ hiçbir fikirleri yok. “bu kullanıcının GigaFiber kutusu yokmuş” diye önlerindeki uygulamada gözükecek bir sistemleri yok herhalde. Birbirlerinden de habersizler.

Bu arada internetimin kesilmesini en başta GigaFiber'le alakalı değil diyerek yalan söylediler. “ben hiç böyle bir şey yaşamadım” diyorum, adam bana “rastlantıdır” diyor.

4 yıldır TurkNet fiber kullanıyorum. Ondan önce VDSL TurkNet kullanmıştım. Ama böyle bir rezillik yaşamadım. Bu kadar kötü müşteri hizmetleri olacağını hiç beklemezdim, cidden.

Eki Görüntüle 212729Eki Görüntüle 212727

Kutun yokken seni sistemde GigaFiber'e geçirmişler, Telekom da eski hattını kapatmış. Yeni hat fiziksel olarak olmadığı için ONT ışığı sabit olsa bile IP alamıyorsun. TurkNet ve Telekom birbirine top atıyor çünkü sistemlerinde bu hata görünmüyor.
TurkNet'ten eski fiber portuna geri dönüş talebi salt port geri alman. Bu yapılınca ki yapmaları lazım oyalamasınlar 10 dakika içinde internet geri gelir.

Kutun yokken seni sistemde GigaFiber'e geçirmişler, Telekom da eski hattını kapatmış. Yeni hat fiziksel olarak olmadığı için ONT ışığı sabit olsa bile IP alamıyorsun. TurkNet ve Telekom birbirine top atıyor çünkü sistemlerinde bu hata görünmüyor.
TurkNet'ten eski fiber portuna geri dönüş talebi salt port geri alman. Bu yapılınca ki yapmaları lazım oyalamasınlar 10 dakika içinde internet geri gelir.
Aynen hocam başta geçişle alakalı değil diye salladılar. Şimdi IP'i Türknet mi verecek Telekom mu onu anlayamadım.

Kısa süre önce IP geliyordu. Yani yeni ONT'u taktıklarında IP'ın geldiğini gördüm öncekinde de vardı hatta gelecek galiba diye umutlanmıştım. Sonra ne yaptılarsa IP'de gitti.

Eski portu veremezler herhalde çünkü devre numarasına kadar değişmiş benim. Onu başkasına tahsis etmiş olmalılar. Sıfırdan abonelik açmışlar gibiyse eğer nerede sıkıntı var anlamış değilim. Yani gigafibere geçirdiklerini söyledikleri kullanıcıyı zaten iptal ettiler.

Hatta yeni modem şifresi verdiler bana. Onu çoktan girdim tabi modeme.

Telekom geldiğinde ONT cihazını takıp modem yetkilendirilmesi için Turknette görüşün deyip gitmişti. Turknette modemi resetleyin dedi şifreyi zaten girmiştim yine yaptım yine yok. Sonra yine telekomu aradılar. Telekom beni aradı hatta sorun yok diyor.

1 2 gün daha gelmezse telekoma geçmeyi düşünüyorum. Artık kaç paraysa vericem. Telekom ne zaman getirir kim bilir artık.

Aynen hocam başta geçişle alakalı değil diye salladılar. Şimdi IP'i TurkNet mi verecek Telekom mu onu anlayamadım.

Kısa süre önce IP geliyordu. Yani yeni ONT'u taktıklarında IP'ın geldiğini gördüm öncekinde de vardı hatta gelecek galiba diye umutlanmıştım. Sonra ne yaptılarsa IP'de gitti.

Eski portu veremezler herhalde çünkü devre numarasına kadar değişmiş benim. Onu başkasına tahsis etmiş olmalılar. Sıfırdan abonelik açmışlar gibiyse eğer nerede sıkıntı var anlamış değilim. Yani GigaFiber'e geçirdiklerini söyledikleri kullanıcıyı zaten iptal ettiler.

Hatta yeni modem şifresi verdiler bana. Onu çoktan girdim tabii modeme.

Telekom geldiğinde ONT cihazını takıp modem yetkilendirilmesi için TurkNet'te görüşün deyip gitmişti. TurkNet'te modemi resetleyin dedi şifreyi zaten girmiştim yine yaptım yine yok. Sonra yine Telekom'u aradılar. Telekom beni aradı hatta sorun yok diyor.

1 2 gün daha gelmezse telekoma geçmeyi düşünüyorum. Artık kaç paraysa vereceğim. Telekom ne zaman getirir kim bilir artık.

IP'yi Telekom hat tarafında, TurkNet ise kullanıcı doğrulamasıyla veriyor. Yeni ONT takılırken IP'nin kısa süre gelmesi Telekom'un seni doğru porta tanımladığı anlık bir durumdu; sonra profili bozdukları için tekrar kesildi.
Şu an sorun tamamen Telekom'un ONT profilini yanlış eşleştirmesi. TurkNet'te şifreyi girmen yetmiyor, Telekom seni Olt'de doğru profile bağlamadığı için IP gelmiyor.
TurkNet'e tek cümleyle şunu yazman yeterli olur.
ONT profil eşleşmesi/OLT yetkilendirmesi yanlış, Telekom'un yeniden tanımlaması gerekiyor. Diye.
1–2 güne çözülmezse Telekom'a geçmen mantıklı.

IP'yi Telekom hat tarafında, TurkNet ise kullanıcı doğrulamasıyla veriyor. Yeni ONT takılırken IP'nin kısa süre gelmesi Telekom'un seni doğru porta tanımladığı anlık bir durumdu; sonra profili bozdukları için tekrar kesildi.
Şu an sorun tamamen Telekom'un ONT profilini yanlış eşleştirmesi. TurkNet'te şifreyi girmen yetmiyor, Telekom seni Olt'de doğru profile bağlamadığı için IP gelmiyor.
TurkNet'e tek cümleyle şunu yazman yeterli olur.
ONT profil eşleşmesi/OLT yetkilendirmesi yanlış, Telekom'un yeniden tanımlaması gerekiyor. Diye.
1–2 güne çözülmezse Telekom'a geçmen mantıklı.
Telekomdan aradılar.

ONT cihazının seri nosuna yeniden bakıldı. Tekrar yetkilendirdi. Adamlar diyor ki ilk kez bir müşteriye gidip modem olmadan ONT cihazı taktık. Sistem modem takmaya izin vermedi. Sizin sorun modemin ONT cihazıyla uyuşmaması. Ben yeni şifreyi zaten girdim dedim.

Böyle bir durum olabilir mi cidden? Modemin özel olarak ONT cihazıyla eşleşmesi mi gerekiyor?

Nasıl bir soruna denk geldim ben böyle bir türlü çözülemiyor. Turknette bana garezi olan biri mi var anlamadım ki.

Telekom'dan aradılar.

ONT cihazının seri nosuna yeniden bakıldı. Tekrar yetkilendirdi. Adamlar diyor ki ilk kez bir müşteriye gidip modem olmadan ONT cihazı taktık. Sistem modem takmaya izin vermedi. Sizin sorun modemin ONT cihazıyla uyuşmaması. Ben yeni şifreyi zaten girdim dedim.

Böyle bir durum olabilir mi cidden? Modemin özel olarak ONT cihazıyla eşleşmesi mi gerekiyor?

Nasıl bir soruna denk geldim ben böyle bir türlü çözülemiyor. TurkNet'te bana garezi olan biri mi var anlamadım ki.

E yani olay şu demek ki modeminle ONT'nin özel bir uyumu yok. Sorun modem değil. Telekom ONT'yi sisteme eksik tanımlamış. Profil yanlış olduğu için IP alamıyorsun.

E yani olay şu demek ki modeminle ONT'nin özel bir uyumu yok. Sorun modem değil. Telekom ONT'yi sisteme eksik tanımlamış. Profil yanlış olduğu için IP alamıyorsun.
Yeniden yetkilendirildi ondan sonra da benim modem içinde bir hatam olmuş onu düzeltince sonunda internetime kavuştum.

Turknette modem zorunluluğu zaten yokmuş onu da araştırdım. Telekomun söylediği modemin ont cihazıyla uyumlu olma mevzusu gibi bir durum yok yani.

Görseldeki yerden etkinliği devre dışı bırakmışım :( Kahretsin yaa. Neyse sonunda halledildi en azından.

Screenshot_25.webp

ek 200 de yaptım. Hemen geldi. tp-link ac1200 wandan 100 destekliyor diye bir yazı gördüm ama doğru değilmiş anlaşılan.

Screenshot_26.webp

Son düzenleme: