8454

Uzman
İyi günler,
100/20 TurkNet kullanıyorum.

Bir kaç gün önce yukarıda görünen konuyu açmıştım. Konuda Ubuntu repolarında hız kesilmesi yaşadığımı aktarmıştım. Bu durumu TurkNet'e günlerdir iletmeye çalışıyorum fakat
  • Canlı Destekleri günlerdir çalışmıyor.
  • TurkNet'e ait bir e-posta adresi bulamadım.
  • Online işlemler merkezinde yaşadığım sıkıntıyı arıza kaydı olarak bırakamıyorum kendince bir test yapıp her şey normal diyor ve arıza kaydı bırakmak istediğimde benim problemim ile tam alakalı bir seçenek olmadığından sorunumun TurkNet kaynaklı olduğunu teyit etmeden arıza kaydı bırakmak istemiyordum.
  • Telefon numaralarından ulaştığım zaman gelen SMS ile canlı desteğe yazın diye telesekreter konuşuyor ve bu seçenek dümdüz online işlemler merkezini açan bir link gönderiyor ve CANLI DESTEKLERİ BOZUK ÇALIŞMIYOR!!
  • Telefondan arayıp arıza kaydı bıraktım fakat online sitesinde yazma bölümü bozuk.
Sonrasında B. isimli bir destek personeliyle telefonda görüştüm. Hat değerlerimin ve hızımın normal göründüğünü söyledi. Ben sorunumu elimden geldiğince anlattım ve benden 15 dakikalık aralıklarla hız testleri yapıp göndermemi istedi. Konuşma bitti ve ardından hız testini nasıl yapacağımı anlatan mesajın devamında bunları istedi:
Bilgisayarınızdan başlat sekmesine girerek daha sonra arama kısmına ''çalıştır'' yazınız. Çıkan sekmeye ''cmd'' yazarak enter tuşuna basınız. - Modeme ping testi yaparken ping boşluk bırakarak -n 50 192.168.1.1 yazınız ve enter tuşuna basınız. (ping -n 50 192.168.1.1) -Tracert testi yaparken tracert yazıp boşluk bırakarak google. com yazınız ve enter tuşuna basınız. (tracert google.com) Bu testleri yaptıktan sonra ekran görüntüsü alarak bize OİM üzerinden destek kaydınız içine iletebilirsiniz.

Aslında sorunun hız ile alakalı olmadığını daha detaylı açıklamayı planlıyordum fakat testi yaptıktan sonra mesaj olarak iletmeyi tercih ettim ve mesajlaşma yerinde belge ekleme bölümü çalışmadığı için yapmış olduğum testleri destek personelinin de dediği gibi "Belgelerim" bölümünden pdf raporuna çevirip yükledim.

192.168.1.1 ile bir problemimiz olmadığını 2 saniyelik ping işlemi ile anladım, ve önce aşağıdakileri içeren bir rapor oluşturdum:

Ben belgelerim bölümünde:
  • Cloudflare Hız Testi (package loss gözüküyordu).
  • archive.ubuntu apt indirme testi.
  • Ookla Hız testi.
  • esm.ubuntu.com alan adına ait MTR kayıtları (10+ dan fazla HOP da package loss gözüküyordu yukarıdaki konu ile benzer.)
  • Package Loss Testi.
  • wget ile archive.ubuntu.com hız testi.
  • Bufferbloat testi.
  • Mobil ağ testleri(mtr ve hız testi yolladım her şey normal çalışıyor mobil ağda. TurkNet ile bu problemi yaşıyorum.)
  • Alternatif mirror olan ekiphost.com hız testi.
  • wget ile ftp.de.debian alan ismindeki sunucudan veri çekmek bu sunucu ile de bağlantı problemim olduğu için (benzer lokasyonlarda) hız testi 200 kb/s civarında takılıyordu.
Altına da şunu not olarak ekledim: Vodafone ile bu sıkıntıları yaşamıyorum ve Youtube veya başka sitelerde bufferbloat'tan olduğunu düşündüğüm donma problemi ara ara meydana geliyor ve Qos etkinleştirdiğim zaman sorunum çözülüyor.

Tüm bunları PDF halinde yükledim ve incelendi. Ayrıca Windows kullanmadığım için tracert yerine traceroute testini yapıp yükleyecektim fakat bu esnada destek ekranı çöktü evet bildiğiniz çöktü ve hiçbir mesajım iletilemez hale geldi. Ben sorunumun hız değil, yurtdışı çıkışı / peering / router kaynaklı olduğunu yazmıştım ancak iletemedim.

Mobil internetten ve telefondan TurkNet'e girmeye çalışıyordum 20 dakika gibi bir süreden sonra sistem çalıştı ve girdiği anda görseli iletmeye çalışırken:
Merhaba Furkan Bey,
Talep edilen testleri göndermeniz dahilinde sizlere yardımcı olacağız.Anlayışını8z için teşekkür ederim.
İyi günler dileriz.

Bu mesajı aldım ve sorunum çözülmüş olarak işaretlendi.

Ya sistemleri çöktüğü için mağdur oldum ama gene de aklıma bir soru takıldı.

Modeme ping atıp hangi problemimi tespit edecektik? Ya da hız testim 93mbps değil de 91 olsaydı, 91 mbps ile paket kaybolmadan bağlanabilecek miydim?

Ben kendi evimde kendi DNS çözümlemesi yapan, self-host sistemler kuran ve sistem yöneten biriyim. Dolayısıyla basit bir modem ping testinden ne çıkarılacağını çok iyi biliyorum. Sorunun TurkNet kaynaklı olup olmadığından %100 emin değilim, fakat elimdeki somut veriler büyük ölçüde TurkNet tarafını işaret ediyor. Buna rağmen TurkNet ile iletişim kurabileceğim tek yol arıza kaydı; o da çalışmıyor.

Sorunum çözülmedi deyip iletişim kurmaya çalıştım fakat dönen olmadı. Umarım yarın dönerler.

Ben TurkNet'e E-posta atıp yavaş yavaş sorunumun çözülmesine razı bir durumdayım. Bir e-posta ile ufak destek sunmak ne kadar zor olabilir? Neden yok?

Şikayet bölümünde bile bu durumu iletebileceğim bir başlık yer almamakta.

Ha ama Allah var her ay başı 850 (+statik ip) TL fatura anında sistemden banka hesabıma düşüyor.

Son düzenleme:
Bende ping sorunu yaşıyorum. 19 olan ping son 1 haftadır 50-60 arası sabit kalıyor. TurkNet ile 1 haftadır konuşuyorum bana sürekli destek kaydında ping testi yapıp gönderin diyor dün 8. testi atıp gönderdim. Her aradıklarında tekrar test istiyorlar sanırım benimle dalga geçiyorlar.

TürkNet'e geçtiğim güne lanet olsun. 90 gün biter bitmez değiştireceğim. Destek kaydı açıyorum anlık kesinti için, beni arayın diyorum adamlar telefonu bir kez çaldırıp kapatarak "size ulaşamadık" diye mesaj atıyor dalga geçer gibi. Geçmiş olsun.

Gunaydın, bugün TurkNet destek kayıdında 3 kişi ayrı ayrı mesaj atmış özetlerini inceleyelim:

-T*: Hat değerlerinizde sorun yok vs. (Ayrıca hattınıza uzaktan bir şeyler uygulayabiliriz gibi bir cümle kurdu, ve onay vermemi istemiş fakat tam 2 dakika sonra B* şunu yazmış)
-B*: Sizden talep ettiğimiz testleri iletirseniz yardımcı olurum (dün sisteme giremiyordum fakat bugün modeme attığım pingi hemen bilgisayar başına geçip ileteceğim)
-D*: Farklı sorun yaşarsanız bize ulaşın (sanırım sorun çözülmüş)

EK 17.05.2025 22:33:

1758141185688.webp

Ekip yaptığım teste tarih ve saat bilgisi olmadığı için modem ping testimi baştan yapmamı istedi. Bir gün daha modem testi ve traceroute google testi gönderdim fakat durumumu anlatırken her seferinde bu oluyor. TurkNet gibi bir servis sağlayıcısının internet sitesindeki destek bölümü bu şekilde...

1758142009454.webp

1758142022731.webp

Site çökmüş durumda gün içerisinde 54654321 kere bu durum oluyor.

Son düzenleme:
Pandemi öncesi dönemde müşteri hizmetleri gerçekten yardımcı olmaya çalışıyordu. Şimdi ise müşteri hizmetlerinin tavrı robotlaşmış durumda. Ayda bir internetim gidiyor, “önce teyit edin” diyorum ama otomatik randevu veriliyor, sonra da saha ekibi tarih değişikliğini doğru dürüst ciddiye almıyor. Üslup ise sürekli müşteride sorun var mış gibi; sanki bir lütuf yapıyorlarmış gibi davranıyorlar. Pazarlamaya bu kadar para harcayıp bu kadar kötü bir hizmet sunmak gerçekten anlamsız.

Ben müşteri hizmetleri ile hiç sorun yaşamadım. Her sorun yaşadığımda direkt dönüş yapılıyor. Ve genelde en geç sonraki gün sorun çözülüyor. Fakat bu aralar çok fazla kesilme oluyor. Bu kadar olmamalı.

Evet birkaç konuşmanın ardından tarih ve saat mevcut iken modeme ping ve traceroute testini ilettim ve ardından :

[13:25, 18.09.2025] Nesrin: 20-23 [13:38, 18.09.2025] Nesrin: Değerli Abonemiz, arıza kaydınıza ilişkin sistemde yaptığım kontroller sonucunda internet hizmetinizde problemin giderildiğini görmekteyim. Tekrardan sorunun devam etmesi halinde bize iletmenizi rica ederim. Memnuniyetle sizlere yardımcı olacağım. Anlayışınız için teşekkür eder, keyifli kullanımlar dilerim. Destek kaydınızı sonlandırdıktan sonra süreci değerlendir kısmında yıldız vererek beni, yorum yazarak TurkNet'i ve TurkNet süreçlerini değerlendirebilirsiniz. Kendimizi geliştirebilmek açısından değerlendirmenizin kıymetli olduğunu bilmenizi isterim.İyi günler dileriz

Şeklinde mesaj geldi, sorun çözülmedi kısmını işaretledim, bakalım son durum ne olacak.

Ayrıca ek sorunum da vardı onu da anlattım. TurkNet ile hiçbir VPN hizmetine bağlanamıyorum Proton VPN, Windscribe, Kaspersky, Diğer ücretsiz vpn hizmetleri... WireGuard ile kendi oluşturduğum ağlara bile bağlanamıyorum.

Sorunum halen çözülmedi ve bu mesajı aldım...

Belki sorun TurkNet bağlantılı değildir fakat, elimde TurkNet ile alakalı olduğunu gösteren kanıtlar var bu durumda destek ekibinin bana somut veriler ve açıklamalar ile sorunun neyden kaynaklı olabileceğini neden kendilerinden kaynaklı olmadığını açıklaması gerekir.

Bu kadar berbat hizmet vermek de başarıdır....

Son düzenleme:
Bence olduğun yerdeki altyapı Turkcell altyapısı. Bende kendi sunucuma wiregurad ile bağlandım diye kendi sunucumun IPS'ini komple banladı geri zekalılar. Turkcell'e nasıl ulaşırsın bilmiyorum. Ben direkt Turkcell kullanıyorum webden yazdım açtılar. Eskiden hem apt hem de NPM yavaşdı vuejs indirmeye kaldığımda 25dk sürüyordu. Bu tarz küçük paket aktarım uygulamalarında tor daha iyi. Altyapı TurkNet değilse destek alamasın deniyor zaten. Cayabiliyorsan cay.

Verdiğiniz değerli bilgi için teşekkür ederim ama binada turktelekom kullanılıyor sanırım turkcellin vdsl altyapıları var mı bilmiyorum kontrol edeceğim, ayrıca npm ve pip ile yavaş indirme sorunum var benim de şu an fark ettim….

Bugün kontol etmek için TurkNet’e girdiğim zaman IOS cihazda Rootlu cihaz uyarısı aldım.

1758281456947.webp

Ardından birkaç kere kapatıp açtım ve girebildim. Geri dönüş olmamış…

19.09.2025:

Tekrardan hat değerlerimde sorun olmadığına dair mesaj geldi ve destek talebim kapatıldı.

Beni arayın diyip tekrardan açtım fakat bunu hep yapmama rağmen hiç arayan olmuyor.

Son düzenleme: