birol

Üyecik
Yakın zamanda TurkNet GigaFiber'e geçtim. Birkaç gün önce de yüksek paket loss olduğu için modeme hardreset attım. Daha sonra modem arayüzü limitli olduğu için PPPoE'yi giremedim. TurkNet de sağ olsun asla çözmüyor 36 saat oldu. Routerım ZTE H3601p. Böyle bir sorunla karşılaşıp çözen oldu mu acaba?

Yakın zamanda TurkNet GigaFiber'e geçtim. Birkaç gün önce de yüksek paket loss olduğu için modeme hardreset attım. Daha sonra modem arayüzü limitli olduğu için PPPoE'yi giremedim. TurkNet de sağ olsun asla çözmüyor 36 saat oldu. Routerım ZTE H3601p. Böyle bir sorunla karşılaşıp çözen oldu mu acaba?
Sorununuzu adım adım çözebilmemiz için aşağıdaki önerileri takip edebilirsiniz:

1. Modem Ayarlarına Erişim:
- Bilgisayarınızı, modemle aynı ağa bağlayın.
- Tarayıcınızı açın ve modem IP adresini (genellikle 192.168.1.1 veya 192.168.0.1) yazın. Giriş yapın. Varsayılan kullanıcı adı ve şifre genellikle "admin" ve "admin" veya "1234" şeklindedir.

2. PPPoE Ayarlarına Giriş:
- Modem arayüzünde "Network" veya "Internet" sekmesini bulun.
- "WAN" veya "PPPoE" ayarlarını seçin.

3. PPPoE Bilgilerini Girmek:
- Kullanıcı adınızı ve şifreyi yazın. Bu bilgileri TurkNet hesabınızdan alabilirsiniz.
- Bağlantı türünü "PPPoE" olarak seçin.

4. Bağlantıyı Test Etme:
- Ayarları kaydedin ve çıkın.
- Modemi yeniden başlatın ve internet bağlantısının sağlandığını kontrol edin.

5. Güncellemeleri Kontrol Etme:
- Modem arayüzünde, mevcut yazılım güncellemelerini kontrol edin. Eğer güncelleme varsa, onu uygulayın ve yeniden başlatın.

6. Fabrika Ayarlarına Sıfırlama (Gerekirse):
- Eğer hala sorun yaşıyorsanız, modem üzerindeki "reset" butonuna basarak fabrika ayarlarına sıfırlayın.
- Yukarıdaki adımları tekrar uygulayın.

7. Bağlantı Sorunları için Destek Alma:
- Eğer sorun devam ediyorsa, TurkNet destek hattıyla iletişime geçin. Sorununuzun çözümü için gerekli tüm bilgileri sağlayın.

Bu adımları izleyerek sorununuzu çözmeye çalışabilirsiniz. Eğer hala problem yaşıyorsanız, modemle ilgili daha fazla teknik detay verebilirseniz, daha fazla yardımcı olabilirim.

Merhaba, ben de aynı sorunu yaşıyorum ZTE H3601P modem kısıtlı PPP bilgilerine erişemiyor. Bana verdikleri bilgiler hatalı online işlemlerde çift abone numaram gözüküyor bundan kaynaklı olabilir ama bir türlü destek ekibinden sonuç alamadım. Kendi mesh sistemime ait modemi kullanamıyorum modemi root mu yapmam gerekiyor ne yapmalıyım bilemedim. Modem değişikliği talep etsem arıza gözükmüyor demediler mi size?

Maalesef TurkNet'in verdiği bu modemde eğer reset atarsanız PPPoE bilgilerinin tekrar aktif olması için TurkNet'in uzaktan erişim yapıp halletmesini beklemeniz gerekiyor.

Çözüm olarak TurkNet Online İşlemler kısmından PPPoE bilgilerinize ulaşıp sonra kendi aldığınız bir modemi kullanmanızı tavsiye ederim. Daha iyi performans da alırsınız.