Son 2 yıllık olan zammı hadi pandemi dediler 100 tl, sonrakini asgari ücretin 1 yılda 2 kere zammından dolayı işçi maliyetleri falan dediler geçirdiler 100 TL. Şu an 100 ne zammı peki? Asgari ücrete zam bile yokken 30-40 TL zam dururken 100 TL vay bee.
@Turknet i kullanıcı dostu, halktan yana diye tanırdık. Bizden birisi diye tanırdık ama yetti artık. Benden bu kadar..
İnternet işi kurla döner. Cihaz alırsınız kur üzerinden ödeme yaparsınız. Sonra yetmezmiş gibi devlet ÖTV, KDV ve diğer gümrük ücretlerini yansıtır. Aslında tek bir cihaza 3 cihaz parası ödersiniz.

Enflasyon yüzünden işçi giderleriniz artar. POP noktasında cihazlar suyla çalışmıyor. Elektriğe 3-4 gün önce %38 zam geldi. Sonra sizin verinizi yurt dışına taşıyan firma olur. Her yere kendi kablonuzu çekemezsiniz. Mesela TATA ile anlaşırsınız. Ona da kur üzerinden ödeme yaparsınız.

İnternet sadece 2 kablo 1 modemden ibaret değil. Kalem kalem ufak şeylerin toplanıp devasa paralar yaptığı bir sektör. TurkNet veya TT fark etmez. Enflasyon %5'in altına inmedikçe her zamda bir günah keçisi aramaya devam edersiniz...

Aslında bu zammın en büyük sebebi Türk Telekom'un yaptığı %70 civarı port ücreti artışı oldu. Diğer ISS'ler de zam yaptı/yapıyor/yapacak.
Ben TurkTelekom altyapısı üzerinden VDSL olarak hizmet alıyorum. Şu an 199 TL ye bile bu hizmeti alırım. Sonuçta onlarda aynı altyapı üzerinden hizmet verecek. Turkneti almamda ki amaç sıcak geldi, bizi anlayan firma olarak kendilerini bizlere lanse etmeleriydi. Bu fiyatlar uygunsuz. TurkTelekomla aynı fiyata hatta ondan da pahalı satıyor neredeyse. Nerede kaldı kullanıcı dostluğu. Köprüyü geçene kadarmış her şey. Madem 500 verecem Turktelekomdan alırım en azından sinirlendiğimizde gece gündüz ulaşabileceğimiz bir müşteri hizmetleri var..

Ayrıca dediğin mantıkla o zaman yapa altyapısına zam geçişi olmayacaktır. Sonuçta TT dan bağımsız. Ama sağ bırakırlar mı bizi hiç ...

İnternet işi kurla döner. Cihaz alırsınız kur üzerinden ödeme yaparsınız. Sonra yetmezmiş gibi devlet ÖTV, KDV ve diğer gümrük ücretlerini yansıtır. Aslında tek bir cihaza 3 cihaz parası ödersiniz.

Enflasyon yüzünden işçi giderleriniz artar. POP noktasında cihazlar suyla çalışmıyor. Elektriğe 3-4 gün önce %38 zam geldi. Sonra sizin verinizi yurt dışına taşıyan firma olur. Her yere kendi kablonuzu çekemezsiniz. Mesela TATA ile anlaşırsınız. Ona da kur üzerinden ödeme yaparsınız.

İnternet sadece 2 kablo 1 modemden ibaret değil. Kalem kalem ufak şeylerin toplanıp devasa paralar yaptığı bir sektör. TurkNet veya TT fark etmez. Enflasyon %5'in altına inmedikçe her zamda bir günah keçisi aramaya devam edersiniz...
Anlamadığım nokta da bu firmaları savunduğumuz kadar kendimizin, bizlerin hakkını savunmuyoruz. Garip gelen de bu işte. Bak ne güzel söyledin zam üstüne zam. Ama halka gelince para yok. Her şey günlük gülistanlık. Ben kur işlerini biliyorum ama zam isteyince yukardan gelen cevap biz dolarla mı çalışıyoruz. Yazık halimize...

Turknet düşünüyordum ki son anda taahhüdün mantıklı olacağını düşünerek SuperOnline aldım. İyi ki almışım yoksa ilk ay hariç zamlı fatura ödeyecektim.

Ben Türk Telekom altyapısı üzerinden VDSL olarak hizmet alıyorum. Şu an 199 TL'ye bile bu hizmeti alırım. Sonuçta onlarda aynı altyapı üzerinden hizmet verecek. TurkNet'i almamda ki amaç sıcak geldi, bizi anlayan firma olarak kendilerini bizlere lanse etmeleriydi. Bu fiyatlar uygunsuz. Türk Telekom'la aynı fiyata hatta ondan da pahalı satıyor neredeyse. Nerede kaldı kullanıcı dostluğu. Köprüyü geçene kadarmış her şey. Madem 500 vereceğim Türk Telekom'dan alırım en azından sinirlendiğimizde gece gündüz ulaşabileceğimiz bir müşteri hizmetleri var.

Ayrıca dediğin mantıkla o zaman yapa altyapısına zam geçişi olmayacaktır. Sonuçta TT'dan bağımsız. Ama sağ bırakırlar mı bizi hiç...

Ben de kendi altyapılarında zam yapmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Kişisel olarak bölgemdeki yatırımları ve iş modellerini sevdiğim için kullanıyorum. Fakat TurkNet'in hiçbir zaman diğer ISS'ler kadar da düşük fiyatlı olmayacağını da biliyorum. TurkNet, Superonline ve TT şu anda altyapıya düzgün yatırım yapan üç şirket. Kablonet tarafı bir ara hızlandı fakat şu an hiç duymuyorum. Kiralama dışında bir de yatırım gideriniz olunca fiyatlar daha yüksek oluyor. Bu yatırım giderini de hem yatırımdan faydalanan hem de faydalanmayan ödemiş oluyor.

Ben TurkTelekom altyapısı üzerinden VDSL olarak hizmet alıyorum. Şu an 199 TL ye bile bu hizmeti alırım. Sonuçta onlarda aynı altyapı üzerinden hizmet verecek. Turkneti almamda ki amaç sıcak geldi, bizi anlayan firma olarak kendilerini bizlere lanse etmeleriydi. Bu fiyatlar uygunsuz. TurkTelekomla aynı fiyata hatta ondan da pahalı satıyor neredeyse. Nerede kaldı kullanıcı dostluğu. Köprüyü geçene kadarmış her şey. Madem 500 verecem Turktelekomdan alırım en azından sinirlendiğimizde gece gündüz ulaşabileceğimiz bir müşteri hizmetleri var..

Ayrıca dediğin mantıkla o zaman yapa altyapısına zam geçişi olmayacaktır. Sonuçta TT dan bağımsız. Ama sağ bırakırlar mı bizi hiç ...

Anlamadığım nokta da bu firmaları savunduğumuz kadar kendimizin, bizlerin hakkını savunmuyoruz. Garip gelen de bu işte. Bak ne güzel söyledin zam üstüne zam. Ama halka gelince para yok. Her şey günlük gülistanlık. Ben kur işlerini biliyorum ama zam isteyince yukardan gelen cevap biz dolarla mı çalışıyoruz. Yazık halimize...
Kendi adıma konuşayım. AKN'nin kalkmasını da savundum. Upload hızlarının artmasını savundum. Şu an verilebilecek her yerde en düşük paketin 300Mbps olması gerektiğini savunuyorum.

Firmaya maaliyetimiz hızdan çok harcadığımız veriyle ölçülüyor. 100Mbps kullanıp 1TB harcayanla, 300Mbps kullanıp 1TB harcayanın arasında fark yok. Fark yok derken ana sağlayıcı olan TT tarafında...

Firmaya maaliyetimiz hızdan çok harcadığımız veriyle ölçülüyor. 100Mbps kullanıp 1TB harcayanla, 300Mbps kullanıp 1TB harcayanın arasında fark yok. Fark yok derken ana sağlayıcı olan TT tarafında...

Hocam birkaç mesaj önce paylaştığım tabloya bakarsanız sadece port tarafındaki ücreti görebilirsiniz. TT hızı da 100Mbps sonrası yüksek fiyatlıyor. 300Mbps paketi yok TT'de. Ben de 200Mbps artık vermeli diye düşünüyorum.

Hocam işler TT'nin kendisi için öyle yürümüyor. Port ücreti daha çok VAE hizmet veren firmaları ilgilendiriyor.

TT için veri miktarı önemli. Hız fark etmiyor. Haliyle port ücreti önemsiz düşük bir farka dönüşüyor.

Hocam işler TT'nin kendisi için öyle yürümüyor. Port ücreti daha çok VAE hizmet veren firmaları ilgilendiriyor.

TT için veri miktarı önemli. Hız fark etmiyor. Haliyle port ücreti önemsiz düşük bir farka dönüşüyor.

Evet kendi içinde öyle diyebiliriz. Hız arttıkça altyapı maliyetini çıkarmak istiyorlar. Biraz da BTK etkisi de var. Ben hala kurumsal tarafa göre ucuza yüksek hızlı internet sunmak istediklerini de düşünmüyorum. Ayrıca yatırım yaparken ne kadar dikkat ediyorlardır bilmem fakat akşam saatleri gibi herkesin internete yüklendiği zamanlarda hem yurt dışı çıkışları hem de yerel bölgelerdeki cihazların talebe yeterli cevap verebilmesi ve kopmaların yaşanmaması adına da ek yatırımlar gerekiyor. Tabii bu daha bölgesel olduğu için maliyeti sabit değil ve dolar bazlı.

Eskiden bu tip sorunlara hızlı çözüm üretiliyordu. Dolar kuru düşüktü. Cihazı hızlıca temin edip sorunu 2-3 ay içinde çözüyorlardı. Cihazla alakalı değilse 15 güne kalmadan yeni hat temini yapılıp kapasitesi artıyordu.

Artık böyle şeyler her firmada 2-3 katı uzamış durumda.

Eskiden bu tip sorunlara hızlı çözüm üretiliyordu. Dolar kuru düşüktü. Cihazı hızlaca temin edip sorunu 2-3 ay içinde çözüyorlardı. Cihazla alakalı değilse 15 güne kalmadan yeni hat temini yapılıp kapasitesi artıyordu.

Artık böyle şeyler her firmada 2-3 katı uzamış durumda.

Pandemide sipariş edilen bir sunucunun hala teslim edilmediğine dair bir şey duymuştum geçen sene 😅