Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Arkadaşlar değerler bana normal gelmedi 1000 Mbps kullanmaktayım. Wi-Fi'de 300-350 Mbps gösteriyor. Upload hızım ise neden böyle anlamadım. Nişanlıma sordum onun hızı da benimkiyle hemen hemen aynı. Hem upload hem de download da. Bu normal midir?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250123_223534_Chrome.webp
    Screenshot_20250123_223534_Chrome.webp
    21,8 KB · Görüntüleme: 143
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anladım. Maalesef bu kadar yardımcı olabileceğim. Siz bir kayıt açın. Modemi değiştirmelerini, farklı bir cihaz getirimlerini talep ederek şansızını deneyin. Bu cihaz hakkında pek olumlu yorum yok.

Teşekkür ederim destekleriniz için. Son olarak TV'den bakayım dedim. TV de 5 GHz ibaresini gördüm.

Bu şekilde

Yüksek ihtimalle tablet de 5'dir ben en iyisi yarın bir TurkNet'i arayayım.

Anladım. Maalesef bu kadar yardımcı olabileceğim. Siz bir kayıt açın. Modemi değiştirmelerini, farklı bir cihaz getirimlerini talep ederek şansızını deneyin. Bu cihaz hakkında pek olumlu yorum yok.

TurkNet'i aradım ve bana Wi-Fi 6 destekli bir cihaz da denememi önerdiler. Wi-Fi 5'e göre değerlerimin gayet iyi olduğunu söylediler. Ve cidden araştırdım Wi-Fi 5'e göre değerlerim iyiymiş. Üstelik iPhone 7 Plus da denemiştim bu sefer Wi-Fi 6 destekli iPhone 11 deneyeyim dedim ve sonuç ortada. İnanılmaz şekilde arttı değerler. Kısacası Wi-Fi 5 varsa bu değerler normal arkadaşlar. Wi-Fi 6 ise inanılmaz derecede arttırıyor.

Yani sorun modem de veya başka bir şey de değilmiş. Tamamen Wi-Fi kaynaklı arkadaşlar biglinize modem kablo vs hepsi yeterli ve sağlam ve tabii biraz da şans işi herkese iyi sosyaller dilerim.
Kullandığınız modem 300Mbps değildir değil mi? Nedir marka modeli? Bir de Wi-Fi 5GHz mi 2.4 ile mi bağlısınız.
zyxel pmg1005-t20c model bu hocam

Kullandığınız modem 300Mbps değildir değil mi? Nedir marka modeli? Bir de Wi-Fi 5GHz mi 2.4 ile mi bağlısınız.

Ne yaparsam yapayım kaç GHz ile bağlı olduğumu bulamadım kafayı yedirtti modem arayüzüne de giremiyorum.

Ha böyle baktığım zaman normal değil.
Neyi normal değil keşke bide onu yazsanız.

Firmaların stok modemleri Wi-Fi konusunda pek verimli olmuyor. Wi-Fi 6 olsa bile modemle aynı odadayken 700-800Mbps hızları anca alıyorsunuz. O yüzden normal gibi duruyor. Muhtemelen ya 2.4GHz'e bağlısınız ya da mesafe fazla...

Mesafem hiç fazla değil dibimde Samsung Tab A9 Plus tabletimden baktım bulamadım kaç GHz olduğunu.

ONT'nin modelini atmışsınız.

Dosya Ekleri

• 240350CF-4DE0-4F21-A042-515E7D8C2228.webp
    240350CF-4DE0-4F21-A042-515E7D8C2228.webp
    69,2 KB · Görüntüleme: 828
Bu modemi ilk kez görüyorum. Daha çok mesh sistemlerin tasarımı andırıyor. Arkasındaki veya altındaki etikette yazan model numarası nedir? İlik attığınızla uyuşmuyor.

Hemen atıyorum 6 ay önce kurdu TurkNet hepsi onların.

Bu modemi ilk kez görüyorum. Daha çok mesh sistemlerin tasarımı andırıyor. Arkasındaki veya altındaki etikette yazan model numarası nedir? İlik attığınızla uyuşmuyor.
home gateway zxhn h3601p böyle yazıyor

Dosya Ekleri

• FB2C5B3D-BC8D-490C-9080-1EC9CF72155E.webp
    FB2C5B3D-BC8D-490C-9080-1EC9CF72155E.webp
    552,5 KB · Görüntüleme: 166
Son düzenleme:
Hocam, cihazınız Wi-Fi6 destekliyor. Bahsi geçen tabletiniz Wi-Fi5 destekliyor. Teoride 500-600Mbps civarı bir hızı aynı oda içerisinde alabilirsiniz. Buradan sizin 2.4GHz ağına bağlı olduğunuzu veya modemin otomatik 2.4GHz'e sizi bağladığını düşünüyorum.

Şimdi sizden bir ricam daha var. Kablosuz ağlara bakınca benzer isimde farklı bir ağ var mı? Örnek veriyorum TurkNet 2.4GHz ve TurkNet 5GHz gibi olabilir. Modem ismi yazıyor olabilir. Varsa, aynı şifreyle o ağa bağlanıp test etmenizi öneririm.

Farklı bir alternatif, etikette 1'den fazla Wi-Fi ağ adı olabilir. Oradan da bulup aynı şifreyle bağlanmayı deneyebilirsiniz.