Turknet'e geçilir mi?

TT fiber altyapı mevcut 100Mbps alabiliyoruz. Superonline altyapısı hiç yok, Kablonet üzerinden DOCSIS alabiliyoruz. TT'de ise fiber fiyatları çok absürt 1300 TL falan.

TT fiber mevcut ise aylık ek 350TL ile 1000MBLS dowloand 50Mbps upload alabilirsin.

Apartmanda Kablonet tarafından takılmış bir kutu mevcut. Onun üzerinden Superonline kullanıyoruz. TT Fiber hattı bir kaç ay önce çekildi apartmana.
Sizin apartmanda fiber altyapı var o zaman hocam. Fiber altyapının sağlayıcısı kimse direkt ondan hizmet alın, yoksa birbirlerine altyapıyı kiralarken hız sınırları koyuyorlar, sorun yaşıyorsunuz.

xDSL hat değerleri ne hangi modemi kullanıyorsunuz.
Hat değerleri falan nasıl bilmiyorum, hepsini arıza kaydı açtığımda gelen ekip ayarladığını söyledi. Modem ise onların getirdiği kendi modemleri.

VDSL altyapılarda ISS kaynaklı ping değeri ve sorunlar oluşabilir ISS'in trafiği nereden geçtiği ping sorunlarını ortaya çıkarabilir.

Genellikle interleave ekledikleri için ping oluşuyor.

Hat zayıflama değerini de öğrenmekte fayda var ondan dolayı da bir gecikme söz konusu.

Sizin apartmanda fiber altyapı var o zaman hocam. Fiber altyapının sağlayıcısı kimse direkt ondan hizmet alın, yoksa birbirlerine altyapıyı kiralarken hız sınırları koyuyorlar, sorun yaşıyorsunuz.
Fiber altyapı olduğunu biliyoruz, TT fiyatları çok absürt olduğundan geçemiyoruz. Hız kısıtlama konusunda da Superonline kendisi kısıtlıyor saçma bir şekilde. Kablonet'ten gelen arkadaşlar 10mbps upload verdiklerini söylediler, modem ara yüzünde de gözüküyor. Hız testi yaptığımda da ilk saniyelerde 9mbps falan görüp sonradan 5'e düşüyor çünkü Superonline kesiyor saçma şekilde.

@Jezoo ve @kompetankedi hocam downvoteların sebebi nedir? Yanlış bir şey mi söyledim? Aydınlatırsanız.

TT FTTH fiber altyapıda en mantıklı ISP TürkNet'tir çünkü routing olarak en iyi firma TürkNet ping olarak en iyi değeri verir. Download speed olarak aylık ek 350 TL'ye gigabit hız alabiliyorsunuz. Türk Telekom 1000 üstü vermiyor zaten.

VDSL altyapılarda ISS kaynaklı ping değeri ve sorunlar oluşabilir ISS'in trafiği nereden geçtiği ping sorunlarını ortaya çıkarabilir.

Genellikle interleave ekledikleri için ping oluşuyor.
Genelde olmaz dedim hocam zaten. Bazı sağlayıcılar hariç böyle sorunlar yaşandığını görmedim. Kaldı ki altyapı düşündüğüm gibi fibermiş.

Fiber altyapınız olup evlere kablo dağıtımı yapmadılar mı internet FTTB mi?

Benim en son hatırladığım TürkNet, Telekom altyapısında 100Mbps üstü vermiyordu. Durum değiştiyse dediğiniz doğru hocam zaten TürkNet'e bir şey demedim. 1000Mbps alınabiliyorsa tabii ki mantıklı olan o.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…