Turknet'e geçilir mi?

Eki Görüntüle 283385
Fiber mevcut hocam onda sorun yok.

Bunu yeni öğreniyorum TT altyapısından fiber alabilmek için ISS'e ekstra ücret mi ödüyoruz? İlginç tabii ki normal Turknet Türk Telekom'a para ödüyor altyapısını kullandığından ama TT de inanılmaz derece abartılı fiyatlandırmaları var yeni yıl da yaklaşıyor bunun üzerine de koyacaktır.

Aynı zamanda babam taahhütlü olmasını istiyordu. TT altyapısı olunca Superonline taahhütlü paket sunmuyormuş. Artık şu an kullandığımız pakete de taahhüt yapmıyorlar ama o yüzden pek bir anlamı kalmadı.

Eskiden tamamen sınırlıydı hocam 100Mbps üstü vermiyordu. Şimdi herhalde Türk Telekom ekstra ücret istiyor ki onlar da böyle bir uygulama yapmışlar.

Hayır hocam, her ISS'de böyle bir durum yok. Türk Telekom port kira ücretini yüksek tuttuğu için TurkNet mecbur ek ücret istiyor. O da sadece 1000 Mbps için.

Eskiden tamamen sınırlıydı hocam 100Mbps üstü vermiyordu. Şimdi herhalde Türk Telekom ekstra ücret istiyor ki onlar da böyle bir uygulama yapmışlar.

Desene yandık benim binada TT fiber altyapılı ama kablo dağıtımı yapmadılar yakında yapacaklar ve 1000 alabilmem için kime geçsem diye düşünecektim demek ki yine uygun fiyatlı ISS kovalayacağız

Desene yandık benim binada TT fiber altyapılı ama kablo dağıtımı yapmadılar yakında yapacaklar ve 1000 alabilmem için kime geçsem diye düşünecektim demek ki yine uygun fiyatlı ISS kovalayacağız
TürkNet her türlü en ucuzu oluyor sanırım. Ben kişisel olarak altyapı kiminse ondan almayı tercih ediyorum, taahhütlü de olması önemli o yüzden paşa paşa veriyoruz Telekom'un parasını

TT fiyatları şaka gibi hocam gerçekten. Bugün baktığımda en ucuzu 1200-1300 mü neydi. Üstüne bir de saçma sapan taahhütleri var 18 ay ilk 9 ay 600 küsür sonraki 9 ay 1000 küsür falan.

Ben Kablonet kullanıyorum, baya memnunum. TurkNet de VDSL'den 60 civarı alıyordum, Kablonet 200 Mbit indirme sağlıyor. Sadece bir miktar ping artışı oldu. Esas soru şu: Mahalledeki altyapı hangisinde en yüksek hızı indirmeyi veriyor? GPON fiber varsa, ilk sırada o var. Hangisinde indirme fazla veriyorsa, onu seçin.

Üstüne bir de saçma sapan taahhütleri var 18 ay ilk 9 ay 600 küsür sonraki 9 ay 1000 küsür falan.
Saçma ama aslında bu ekonomide mantıklı olabiliyor hocam. Ben o yüzden tercih ediyorum mesela.

İndirmeden yana sorun yok şu an DOCSIS internetle 100mbps'lik pakette 90 küsür hızları görüyorum. Herhangi bir fibere geçersem de aynı hızı alacağım. Beni şu an rahatsız eden paket hızını arttırdıktan sonra ping ve paket kaybının artması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…