Modemde sorun yaşarsam ararım en kötü yenisini getirirler. Bu yaz Türkiye genelinde kesinti problemleri vardı. Çoğu kişi günlerce internetsiz kaldı. Onu merak ediyorum hala devam eden var mı diye.Aktif kullanıyorum ve sıkıntı yaşamıyorum ben de, özellikle en sıkıntılı olduğu söylenen Vantiva modem geldi ama sıkıntı yaşamadım henüz.
Yaşarsam güncellerim ama yaşamadım yani daha.
Ben kablonet ile Superonline'da sorun yok ise 55-60 ping alıyorum muhtemelen fiber ile daha da düşer. Ancak altyapı TT olduğu için Superonline kulağa garip geliyor sonuçta rakip firmalar.Turkcell pek önermem oyunlarda genel anlamda sıkıntılılar Turknet şeçin onlar yavaştan her yere altyapı kurmaya başladılar benim bölgemde bayağı doldudular ileride yatırım gelirse faydalanırsın.
İnternet ayarları falan çok önemli değil hocam. Ben kurcalamadığımdan Superonline bizi bozmuyor. Bizde 6 sene önce falan bağlattık alıştığımız ve sorun yaşamadığımız için devam ediyorduk. Yaşadığımız bölge de Fiber, VDSL falan yoktu DOCSIS üzerinden alıyoruz interneti. Fiber TT ile yeni geldi sayılır. Sadece son zamanlarda şikayetler çok fazla olduğundan tereddüt ettim.Herkes deneyimini söylüyorsa ben de söyleyeyim;
Konumum gereği 100 mb altyapı veya fiber yok. VDSL 50 mb civarı takılıyorum. Bundan önce TTNET vardı ve 16 mb ile leş gibiydi. Kopmaları, pingleri falan.
Geri zekalı gibi Türknet geçtikten sonra ADSL model almıştım, ona rağmen Turknet farkını koymuştu. Yine 16 mb ama daha stabildi. Konum yüzünden mi bilmiyorum ama arıza bildirimlerine hızlı dönüyorlardı. İnternet hızım bir döneme kadar 35'di, geçen aylarda (yıllar sonra yani) "daha yüksek olabilir mi, sitede daha yüksek yazıyor evimde" diyerek bildirdim ve 5dk sonra 45 lere çıktım. Diğer sağlayıcılar ne kadar el atar bilmiyorum.
Ödemeyi yıllık yapıyoruz. Zam, fatura gideri vb. tek seferde peşin aradan çıkıyor. Aylık ödesek muhtemelen sıkıntı olurdu. Değiştirmeye değecek bir fark görmediğimden + alıştığımızdan devam ediyoruz. + internetime çomak sokmuyorlar. DNS falan hiç yormuyor.