Turknet talebe göre altyapı çekiyor ama o bölgeye altyapı çekilebilir mi ona ne kadar uygun o kısım da önemli. Yani senin ilçene ve bölgene direk altyapı çekmek diğer bölgelere altyapı çektikten sonra oradan uzatmaya göre eğer daha maaliyetli olacaksa ona göre önce daha az talep olan bölgelere de altyapı çekebiliyorlar. Yoksa dediğine göre İstanbul'da en çok insan yaşayan 3. ilçesinde yaşıyorum ama bize bile ne kadar çok sonra geldi Gigafiber altyapısı. Ki sadece ilçenin nüfusu bazı şehirlerden daha fazla.

TurkNet talebe göre altyapı çekiyor ama o bölgeye altyapı çekilebilir mi ona ne kadar uygun o kısım da önemli. Yani senin ilçene ve bölgene direk altyapı çekmek diğer bölgelere altyapı çektikten sonra oradan uzatmaya göre eğer daha maaliyetli olacaksa ona göre önce daha az talep olan bölgelere de altyapı çekebiliyorlar. Yoksa dediğine göre İstanbul'da en çok insan yaşayan 3. ilçesinde yaşıyorum ama bize bile ne kadar çok sonra geldi GigaFiber altyapısı. Ki sadece ilçenin nüfusu bazı şehirlerden daha fazla.

Mesela ben İzmir'de oturuyorum konu sahibiyle aynı şeyi yaşamış olmama rağmen en son bana geldi yani Buca'ya :hehehe:
İstanbul'u bilmiyorum ama İzmir'de TurkNet'in merkez pop gaziemirde ama İzmir'de ilk Bornova'ya geldi yanlış hatırlamıyorsam, komik olan bu iki ilçenin çok uzak olması.
Bende bilmiyorum artık nasıl bir planlama yapılıyor.

Tamamen sırf millet bilinçlensin ve içimi dökeyim diye paylaşıyorum.

Manisa çok büyük bir nüfusa sahip olmamasına rağmen büyükşehir statüsünde. Ben Uncubozköy’de oturuyorum manisa meydan avm, hastane, üniversite her şey var üst gelir insanlar bözköyde yani. TurkNet, popüler olmaya başladığı ilk zamanlarda birkaç kilometrelik fiber döşediğinde, bölgemiz için ciddi bir talep toplamıştım.

2024 sonu itibariyle veya bu yıl başlarında TurkNet nihayet Manisa merkezine adım attı. Ancak ne zaman altyapı sorgulaması yapsam, neredeyse hiçbir yerde aktif kullanıma açık değil. Sadece tek tük kullanıcılar var. Buna rağmen şehirde her yere reklam panoları asmışlar, israflıktan başka bir şey değil gene.

Şu anda sadece 4 mahallede hizmet veriyorlar ama bu mahalleler genellikle günü kahvede geçiren, internetin “i”sinden bile haberi olmayan yaşlıların ağırlıklı olduğu bölgeler. Yani gerçekten potansiyeli olan yerlere değil, alakasız bölgelere yatırım yapmışlar.

TurkNet şeffaf değil ve açıkçası dürüst de değil, YALANCI.
Türktelekom superonline ne ise türknette onların laciverti.
Ne bölgelerden gelen talepleri gösteriyorlar, ne de değerlendirme süreçlerini şeffaf yürütüyorlar.
Altyapı uygunluğu konusu da ayrı bir muamma; tamamen uydurma bilgilerle geçiştiriliyor.
Belediyeye sordum, Uncubozköy için herhangi bir altyapı kısıtlaması olmadığını, aksine bu tarz yatırımlar için destek verdiklerini söylediler.

Zaten türknet havai çekiliyor ne kazı izni?

TurkNet’in mahalle seçimlerini yapan eşşeği eşşek sudan gelene kadar döveceksin.
planlamayı yapan eşşek resmen tombala çekmiş :rofl:

Gelen bölgelerde neredeyse kimse kullanmıyor. Herkes hâlâ TTNET VDSL veya "Sansürcell" kullanmaya devam ediyor. Zaten bu profildeki insanlara 10 Gbps fiber getirsen de fark etmeyecek, aynı eski bağlantıyı kullanmaya devam edecek beyinsiz çünkü.

İşte manisanın zengin semtleri çember içindeyken ve ihtiyaç olan yerlerken gigafiber getirilen mahalleler:
Eki Görüntüle 151337

Ayrıca türknetin yalancılığı:
Eki Görüntüle 151334

Bu gidişle gerçekten dediğim gibi 10yılda sadece OLT parasını bile amorte edemez.
Ben İzmir-Manisa Turkcell Superonline fiber altyapısında 2021-2022 yıllarında çalışmış birisi olarak şunu söyleyebilirim.
Uncubozköy, Yunusemre, Şehzadeler, Muradiye, Güzelyurt, Bornova, Bayraklı, Karşıyaka, Buca... Aklıma gelenler şimdilik buralar.

HomePass kavramı var, sokaklardaki binalarda kaç daire varsa HomePass o kadardır. Senin Uncubozköydeki apartmanın x kadardır, karşısı y kadardır hangisinde sayı yüksekse gidip orayı yaparlar. Muradiye -demiryolu tarafı- gibi köyümsü bir yer bile fiber alabiliyorken merkezi yerlere gelmemesi içler acısı biliyorum.

Bütün mesele HomePass yani binalardaki daire sayısı. Daireler yaşlıymış gençmiş bilmem neymiş bunların bir önemi yok çünkü bu planlamaları yapanlar masa başı çalışanlar. x operatörü işi alıyor, y firmasına, o veriyor z firmasına... İşi taşere ede ede ede. Evet bu noktadayız. Bu işin partiyle falan da bir alakası yok. -İzinsiz kazı yapılamayan bölgeler hariç.-

Taşeron firma bakar bu bina bize kâr mı sağlar zarar mı ettirir ona göre ekiplerine dağıtır.

Gelelim hız konusuna. Superonline bölge bayi sorumluları 100 Mbps'yi geçmeyecek diyorlardı. Şimdi durum ne bilmiyorum.

Ben Ankara'da yaşıyorum. O kadar firma bağlantım, taşeron firmalarla bağlantım olmasına rağmen, 2016'da evimin önünden geçen Superonline fiber hattı binama getirtemedim. VDSL'e mahkumum. Yapacakları şey menholden eve 10 metre fiber kablo çekmek sadece. 16 daireyiz ama yok. Yapmıyorlar işte.

Bak şunu da söyleyeyim, bina yöneticisi çıkıyor dengesiz, patavatsız, hırtın teki oluyor seni insan yerine bile koymayıp yerden yere vuruyor sen de sinirlenip binaya çivi çakmıyorsun, biraz da yöneticilerin suçudur bu fibersizlik. Biz öyle çok binayı pas geçtik adamlar yaptırmıyorlar diye.

Neyse biraz uzattım, içimi dökmüş bulundum okuyana teşekkürler. Aklında bişey varsa sorabilirsin. Bu arada Superonline'ın hizmeti kötü mü? Yoksa sizin binaya gelmemiş mi?

Ben İzmir-Manisa Turkcell Superonline fiber altyapısında 2021-2022 yıllarında çalışmış birisi olarak şunu söyleyebilirim.
Uncubozköy, Yunusemre, Şehzadeler, Muradiye, Güzelyurt, Bornova, Bayraklı, Karşıyaka, Buca... Aklıma gelenler şimdilik buralar.

HomePass kavramı var, sokaklardaki binalarda kaç daire varsa HomePass o kadardır. Senin Uncubozköydeki apartmanın X kadardır, karşısı y kadardır hangisinde sayı yüksekse gidip orayı yaparlar. Muradiye -demiryolu tarafı- gibi köyümsü bir yer bile fiber alabiliyorken merkezi yerlere gelmemesi içler acısı biliyorum.

Bütün mesele HomePass yani binalardaki daire sayısı. Daireler yaşlıymış gençmiş bilmem neymiş bunların bir önemi yok çünkü bu planlamaları yapanlar masa başı çalışanlar. X operatörü işi alıyor, y firmasına, o veriyor Z firmasına... İşi taşere ede ede ede. Evet bu noktadayız. Bu işin partiyle falan da bir alakası yok. -İzinsiz kazı yapılamayan bölgeler hariç.-

Taşeron firma bakar bu bina bize kâr mı sağlar zarar mı ettirir ona göre ekiplerine dağıtır.

Gelelim hız konusuna. Superonline bölge bayi sorumluları 100 Mbps'yi geçmeyecek diyorlardı. Şimdi durum ne bilmiyorum.

Ben Ankara'da yaşıyorum. O kadar firma bağlantım, taşeron firmalarla bağlantım olmasına rağmen, 2016'da evimin önünden geçen Superonline fiber hattı binama getirtemedim. VDSL'e mahkumum. Yapacakları şey menholden eve 10 metre fiber kablo çekmek sadece. 16 daireyiz ama yok. Yapmıyorlar işte.

Bak şunu da söyleyeyim, bina yöneticisi çıkıyor dengesiz, patavatsız, hırtın teki oluyor seni insan yerine bile koymayıp yerden yere vuruyor sen de sinirlenip binaya çivi çakmıyorsun, biraz da yöneticilerin suçudur bu fibersizlik. Biz öyle çok binayı pas geçtik adamlar yaptırmıyorlar diye.

Neyse biraz uzattım, içimi dökmüş bulundum okuyana teşekkürler. Aklında bir şey varsa sorabilirsin. Bu arada Superonline'ın hizmeti kötü mü? Yoksa sizin binaya gelmemiş mi?

Bizim bina 10 daireli zaten ama sol geldi gelmese daha iyiydi çünkü sinir diye bir şey kalmadı :) Superonline'da az çok ekiplerle samimiyetim vardı, zaten birkaç ay sonra arıza ekibine girmeyi düşünüyorum ama Superonline'da sorun layer 2 değil layer 3 yani atıyorum olt fiber bağlantısı değil routing, peering, sansür berbat.
1000MBPS alınabiliyor ama berbat oda ADSL tadında.
Layer 2 dede az sorunu yok değil artık Türkiye'de bir efsane olmuş döküntü Alcatel Nokia isam oltlerin bufferbloat sorunh var. Ya oltde yanlış bir priority yani QoS önceliği var ya da direk olt yazılımı rezil.

Mesela bir gün bir adam geldi arızaya elinde ne fiber cleaver yani kesme makinesi ne de özel keskisi var dışını yan keskiyle kesti ne ölçü ne bir şey soydu ucunu diliyle temizledi 😂ardından Core'nin ucunu apcnin konnektörüyle yere bastırarak kesti şimdi ben bu adamı eşek sudan gelinceye kadar dövsem suçlu ben olacağım hahahhaha, Turkcell'de sorun taşeron zaten kendi ekibi yok.

Bizim bina 10 daireli zaten ama sol geldi gelmese daha iyiydi çünkü sinir diye bir şey kalmadı :) Superonline'da az çok ekiplerle samimiyetim vardı, zaten birkaç ay sonra arıza ekibine girmeyi düşünüyorum ama Superonline'da sorun layer 2 değil layer 3 yani atıyorum olt fiber bağlantısı değil routing, peering, sansür berbat.
1000MBPS alınabiliyor ama berbat oda ADSL tadında.
Layer 2 dede az sorunu yok değil artık Türkiye'de bir efsane olmuş döküntü Alcatel Nokia isam oltlerin bufferbloat sorunh var. Ya oltde yanlış bir priority yani QoS önceliği var ya da direk olt yazılımı rezil.

Mesela bir gün bir adam geldi arızaya elinde ne fiber cleaver yani kesme makinesi ne de özel keskisi var dışını yan keskiyle kesti ne ölçü ne bir şey soydu ucunu diliyle temizledi 😂ardından Core'nin ucunu apcnin konnektörüyle yere bastırarak kesti şimdi ben bu adamı eşek sudan gelinceye kadar dövsem suçlu ben olacağım hahahhaha, Turkcell'de sorun taşeron zaten kendi ekibi yok.
Türk Telekom dışında kimsenin kendi ekibi yok. Türk Telekom'un ekibi de zaten ATM personeli.
Onların canı ne zaman isterse gider arızaya. (şüpheli)
Onların varı yoğu arabalarla boş boş gezmek, kendi işlerini görmek, bir de büroda boş boş oturup çay sigara laklak muhabbet.

Superonline VDSL kullanırken günde 60-70 kez DSL kopuyordu, Turkcell sürekli arıza kaydı açıyordu, Türk Telekom'cular da oturdukları yerden geldik baktık arıza yok diyip gidiyorlardı. Türk Telekom İlçe Bölge Amirliği'ne gittiğimde bunu kendileri de doğruladılar. Oturduğumuz yerden arıza giderildi yazıp geçiyoruz diye. Hatta bi keresinde teknik personeli binaya getirmeyi başardım, o da telefon kutusundan regletlerin yerlerini karıştırmış, yarım yamalak gelen DSL gelmez oldu. Kendi telekom ekipmanlarımla tekrar ben düzelttim sonra.

Diyeceğim o ki tüm bunların özeti: Bizim ülkemiz bir adım ileri gidemez, çünkü sistem bozuk.

Ben artık "GigaFiber İstiyorum" formunun whitelist yerine blacklist olduğuna, bir takıma fişleme olduğuna inanmaya başladım. Formu dolduranlar GigaFiber istediğini belli ediyor, kendilerini ifşa ediyorlar, TürkNet onlara GigaFiber getirmiyor. Ama istemeyen herkese getiriyor.

Esenyurt demiş biri. Kimse alınmasın ama Esenyurt'ta millet GTA oyunu gibi sokakta çatışma yapıyor, birbirlerini kesip öldürüyorlar, ama GigaFiber olmayan sokak bulamazsınız. Neymiş, "yeni mühit, sıfır bina, sıfır yol" muş. Yersen. Bizim Türk üsülü, betonu sulandıran, projeye uymayan müteahhit yapımı, ses ve ısı yalıtımı berbat, depremde anında yıkılacak olan binalara hemencecik sırf bina "yeni" diye GigaFiber çekiliyor.

Ama İstanbul'un en nezih, zengin, eski, güvenli, sağlam olan; müşteri profili beyaz yaka, çalışan, çekirdek aile, ülkenin GDP'si olan bölgelere çekmiyorlar. Sarıyer, Beşiktaş, Ulus, Kozyatağı, Ataşehir, Dragos, Zekeriyaköy, vb liste çok daha uzar. Çok ilginç bence.

Ayrıca bütün yükü site yönetimlerine ve belediyelere atmak da ayrı trajik. Evet çoğu belediye ve yönetim sıkıntılı. Ama bir o kadar da sadece TürkNet gelsin açık ellerle bekleyen belediye ve site yönetimleri var. Kendi mahallemden biliyorum. "Yeter ki protokol versinler, bize sorsunlar" vb diyen yönetim ve belediye. Böyleleri de var yani. Hemen es geçmeyin.

Evet TürkNet özel bir şirket, hiçbir sorumluluğu veya zorunluluğu yok GigaFiber getirmesi için. Ama böyle olması da cidden komik. TürkNet acilen Vodafone ile aynı kararı almalı. Acilen VDSL hizmetini yeni abone alımına kapayıp GigaFiber altyapı çalışmalarını 10 kat hızlandırması lazım. Gerekirse Turk Telekom üzerinden 1000 Mbps hızı herkese açmalı.

Evet TürkNet özel bir şirket, hiçbir sorumluluğu veya zorunluluğu yok GigaFiber getirmesi için. Ama böyle olması da cidden komik. TürkNet acilen Vodafone ile aynı kararı almalı. Acilen VDSL hizmetini yeni abone alımına kapayıp GigaFiber altyapı çalışmalarını 10 kat hızlandırması lazım. Gerekirse Turk Telekom üzerinden 1000 Mbps hızı herkese açmalı.
Türk Telekom portunu çoğu zaman başka operatöre kiralamıyor bile. Zaten bu yüzden ayrı ayrı fiber hattı yapıyorlar ya. :(
Yurtdışında millet Gbps hızlarla keyif çatarken -mobil dahil- yurdum insanı 16 Mbps bile zor alıyor, hatta yeri geliyor sıfır altyapı, portsuzluk vs...

Yazık.

Türk Telekom dışında kimsenin kendi ekibi yok. Türk Telekom'un ekibi de zaten ATM personeli.
Onların canı ne zaman isterse gider arızaya. (şüpheli)
Onların varı yoğu arabalarla boş boş gezmek, kendi işlerini görmek, bir de büroda boş boş oturup çay sigara laklak muhabbet.

Superonline VDSL kullanırken günde 60-70 kez DSL kopuyordu, Turkcell sürekli arıza kaydı açıyordu, Türk Telekom'cular da oturdukları yerden geldik baktık arıza yok diyip gidiyorlardı. Türk Telekom İlçe Bölge Amirliği'ne gittiğimde bunu kendileri de doğruladılar. Oturduğumuz yerden arıza giderildi yazıp geçiyoruz diye. Hatta bi keresinde teknik personeli binaya getirmeyi başardım, o da telefon kutusundan regletlerin yerlerini karıştırmış, yarım yamalak gelen DSL gelmez oldu. Kendi telekom ekipmanlarımla tekrar ben düzelttim sonra.

Diyeceğim o ki tüm bunların özeti: Bizim ülkemiz bir adım ileri gidemez, çünkü sistem bozuk.
Sırf buna cevap vermek için oturum açtım. Bildiğin yanıldığına yetmiyor. ATM değil ATS'dir o.