Yer
İstanbul, TR
2018 yılından beri Turknet üzerinden internet hizmeti alıyorum fakat bu yıl hiç olmadığı kadar kötü hizmet almamıştım. Kendi altyapılarında olduğum için normalde olduğu gibi yerleşik operatöre de suç atamıyorlar.

Önceden GigaFiber müşterilerine özel 7/24 destek alabildiğin bir çağrı merkezi vardı ama artık onu da kaldırdılar. Ticket üzerinden ilerlemeye mahkumuz. Normal şartlarda Ticket üzerinden destek almaya karşı değilim tabii bu destek gerçekten destek olduğu sürece. Artık destek talepleri de eskisi gibi değil, yaşanılan sorun hakkında herhangi bir sorun çözümü ya da detaylı bilgi sunmadan hazırlanmış cevapları kullanıp geçiştiriyorlar.

Sundukları alternatif kanallarda Türkiye geneli kesintiden sonra herhangi bir şekilde destek vermiyor. Buna kurdukları forum ve X hesapları dahil.
  • 7 Temmuz - 5 Gün
  • 31 Temmuz - 5 Gün (Türkiye geneli kesinti sonrası hiç gelmedi.)
  • 17 Ağustos - 3. Gün (Halen devam ediyor.)
Olmak üzere yılın 2. yarısında doğru düzgün internet bile kullanamadım, neredeyse 2 haftada bir 1 hafta internetim kesiliyor. Süreç boyunca da ne bir bilgilendirme ne de bir ziyaret yapılıyor. Saha Ekibi olarak adlandırdıkları taşeronlar da tamamen 0 özenle çalışıyor.

Yaşadığım bölgede devletin başlattığı "Yarısı Bizden" kampanyasından dolayı sürekli bir kentsel dönüşüm oluyor ve binalar yıkılıyor. Turknet bu durumlarda deplase etmesi gerekirken hiçbir şey yapmıyor ve kesinti yaşanınca da çözüm sunma refleksinden uzaklar. periyodik olarak DK (sokaktaki dağıtım kutusu) ile SK (apartman girişindeki kutu) arasındaki kıl kırılıyor ya da kopuyor.

Yaptıkları işçiliği görünce zaten kopmaması ya da sorunu çözebilmeleri bile insanı şaşırtıyor. Aşağıda 2 tane görsel bırakıyorum; bir tanesinde müdahale sonrası SK'nın kapağını köşeye bir yere atıp gitmişler, diğerinde ise kutu olmaktan çıkan DK'nın hali.

Bi' umut Turknet'in bir yetkilisi görür diye buraya bu konuyu açmaya karar verdim, çözüm önerisi olan var ise beklerim.

IMG_4812.webp

IMG_4835.webp

Sadece millet değil şirketler olarakda çok zor durumdayız Türkiye olarak. Şuanda yer altı kazılarının fiyatı bakın yalan değil bir sokağı kazın şuan astronomik fiyatlar veriyorsunuz. Ayrıca AYKOME izni almak çok çok ama çok zor. Belediyeler vermiyor. İsterseniz bir milyon dolar teklif edin, yok diyolar vermiyoruz. Kaç kere aksadı öyle çalışmalar. Tabi ki şirket olarak buna bir çözüm bulunmalı ama bir zamanda sonrada tıkanıyor sistem. Hani kendini yiyen yılan varya, ona dönüyor. Bu arada o dağıtım kutusunun işçiliği gerçekten rezalet. Açılıp açılıp kapanınca arap saçına dönmüş. Taşeronlar bu yüzden sevilmiyor ama herşey yine maliyete kayıyor.

Selam. Konuyla ilgili bir Tweet dizisi yaparsan bugün gündeme taşımak isterim.
Ayarlıyorum, mention atacağım.

Bu arada kayda geçmesi açısından bunu da not düşmek istiyorum; 3 arızada da çözüm TurkNet tarafından sağlanmadı. Saha taşeronlarından birisinde çalışan bir arkadaşım var, o sağolsun her seferinde ekip yönlendiriyor. Yoksa TurkNet'in herhangi bir yaraya merhem olmuşluğu yok.

Hocam öncelikle geçmiş olsun. O kutunun ve kabloların halini görünce gözlerim kanadı gerçekten. Ülkedeki şirketlerin hepsi bizleri söğüşlemeyi açık açık şirket politikası haline getirdiği için bir sorun halinde bu sorunu çözmek dışında her şeyi yapıyorlar. Sadece TürkNet'de değil; diğer şirketler de böyle. Geçenlerde Türk Telekom'dan kaynaklı problem yüzünden bir hafta bütün bir mahalle olarak internet kullanamamıştık. Yakın zamanda şirketlerin bu tutumunun değişmesi dileğiyle...

Taşerona iş verip denetlemiyorlar. Kablo bir kere sinyal verdiyse denetleme işinden sorumlu eleman tamam diyor ve sorun kalmıyor.

165 boyumla mahalledeki neredeyse her yerdeki kutulara en kötü zıplayarak erişebiliyorum. 3-5 yaşındaki çocukların erişebileceği yerler bile var.
Saha ekibi araçla geliyor ve araçta makul uzunlukta merdiven oluyor. Sırf kolaylık olsun hatta belki zarar olsun, bize iş çıksın diye yapılan bir şey. Böyle şişirme görmedim. Bina içindeki kutu bile gayet aşağıda konumlanıyor. Türk Telekom'un ankastre kutusu tavandan 20 cm aşağıdayken Turknet kutusu tavan ile zeminin orta kısmında.
Kutu bazı binalarda vidalı bile değil. Belki de torx tr yerine düz torx kullandıkları için birisi açıp vidayı atıyor. Görseldekinin anahtarının pek yaygın olduğunu sanmıyorum. Çalışanlar öyle bırakıp gidiyor ya da canı sıkılan pek bir alet edevat kullanmaksızın kanırtıp açabiliyor.

Şunun yaşandığı bir ülkede fırsat oluşturmaktan başka bir şey değil. Kaldı ki bu benim hatırladığım video bile değil. Zaten tarihi de fazla güncel.

Sırf bu endişe yüzünden geçmiyorum. 50 Mbps olsun, her ay birkaç gün kopmasın.

Benimde bulunduğum bölgede çok fazla kentsel dönüşüm oluyor. Bu yıl fazlasıyla arttı ve hala ayda 4-5 kez kesinti oluyor ve öyle 1-2 saatlik kesinti değil, bazen 5 bazen 8-10 bazense gün boyu olabiliyor. Her aradığımda da aynı cümleler, ee diyorum hadi ben akşamları kullanıyorum ,(ki hiç kesinti olmaması gerek ülkesel bir sorun olmadığı sürece) internet ile işleri olan evde çalışanlar bu durumdan zarar görüyor diyorum. Bunun önüne geçmek için aksiyon alıyor musunuz diye soruyorum ''eee beyfendi arıza olduğunda ekiplerimiz hızlıca halletmeye çalışıyor diyor bana.'' Diyorum ki yıkılacak yerler belli değil mi ona göre önceden önleminizi alsanız ve bilgi verseniz olmuyor mu? Maalesef böyle bir sistemimiz bulunmuyor diyor. Benden bu ücreti taahhütsüz olarak aylık ücret üzerinden çekiyorsunuz ve ben ayda 3-4 kez kesinti yaşıyorum kesinti yaşadığım saat kadar ücret iadesi etmeniz gerekmiyor mu diyorum cevap yok. Sosyal medya içerik üreticisiyim dediğimde daha iyi bir ilgi alaka oluyor (aslında herkese eşit olunmalı, video vs işleriyle uğraştığım için internete ihtiyacım var, maalesef söylemek durumunda kalıyorum) ama sorunlar yine aynı ve bu kafayla hep aynı kalmaya devam edecek gibi duruyor.

Faturayı 1 dk geç öde anında gecikme tutarını ekliyorlar ama ne hikmetse kullanmadığım günün veya saatin ücretini kesmek istemiyorlar. Ya hiç kesinti olmasın yada olacaksa ona göre önceden bilgilendirme yapıp ücretlendirme de kullandığım kadar olsun.
Ama hızdan dolayı kullanmaya devam ediyorum. Allah'tan ilgilenen saha ekibi biraz iş ahlakına sahip yoksa işimiz zor. Diğer firmalara da iyi bakmıyorum zaten özellikle sarı-lacivert renkli firmaya hiç bulaşmam bu çileyi mecburen çekeceğiz şimdilik.