Makaleler
6
Selam,

Türk Telekom FTTB altyapisi uzerinden Turknet internet kullanıyorum. Son gunlerde hem bende hem de diger site sakinlerinde surekli baglantinin kopup kopup geri gelmesi sorunu vardi. Kopuyordu, geri geliyordu, bir sure sonra tekrar gidiyordu. Ben de bunun uzerine ilk is olarak Turknet Online Islemler uzerinden destek kaydi olusturdum, Türk Telekom ekibine is emri verildigini aktardilar.

Bu sabah ise sorununuz giderilmistir minvalinde bir mesaj gonderdiler. Gercekten de bir suredir artik problem yasanmadigi icin "Sorunum duzeldi" secenegini isaretleyip destek talebini kapattim. Bundan birkac saat sonra ogle vakitlerinde Türk Telekom saha ekibinden bir eleman beni telefondan aradi ve siteye geldigini, kisa bir sure internetin gidebilecegini; bakimlari yapacagini soyledi. Tamam dedim. Ama sasirmistim cunku o adam gelmeden once sabah bana sorununuz giderilmistir diye mesaj yollanmisti. Her neyse, asil soruna gecelim.

Türk Telekom saha ekibindeki calisan ne yapmasi gerekiyorsa yapti ve gitti, baglanti kopmasi sorunu hala da yasanmiyor. Techolay, Technopat, Reddit, YouTube; buralar sorunsuz calisiyor. Speedtest.net uzerinden test yaptığımda da normal her zamanki sonuclari aliyorum. Ama ChatGPT ve Gemini tarafinda bir takim bariz sorunlar var.

En sorunlusu ChatGPT. ChatGPT sitesine ya hiç girilmiyor;

1788447750897.webp

Ya da gizli moddan bir sekilde girebilsem bile mesaj yazip gonderdikten sonra baglanti hatasi, tekrar dene diye donus geliyor ve defalarca kez tekrar dene butonuna tiklasam da fayda etmiyor.

Gemini ise daha karisik, az once giriyordu. Hatta ChatGPT'de bu sorunu yasadigimi anlattim kendisine ama sonra o da gitti. Siteye erisebiliyorum, prompt gonderebiliyorum ama donus gelmiyor; sadece o tam cevap vermeden onceki yukleniyor simgesi donup donup duruyor. Denedigim seyler;
  • Modemi tamamen kapatip 1 dakika sonra tekrardan acmak
  • Terminal'de ipconfig /flushdnskomutunu calistirmak
  • YogaDNS'i kapatip default DNS saglayicisi ile girmek
  • Gizli moddan, reklam engelleyici ve Brave kalkanlari olmadan girmeye calismak
Hicbirisi maalesef ise yaramadi. Ne yapmaliyim?