Turknet'te IP nasıl değiştirilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan vesperis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 233
  • Etiketler Etiketler
    nasıl

vesperis

Gelişen
Turknet Gigafiber kullanıyorum, IP değiştirmek istiyorum, nasıl yaparım? Modem kapa aç yapmak yeterli mi?

Son düzenleme:
Evet. Statik IP hizmeti almıyor iseniz yeterlidir. Operatör, size boşta olan farklı bir IP adresi atayacaktır.

Mevzu şu:

Modemi kapatıp açtığında veya modem arayüzünden PPPoE bağlantını kesip tekrar bağlandığında TurkNet sana CGNAT havuzundan yeni bir WAN IP'si atar. (RFC 6598 (100.64.0.0/10))

CGNAT gateway senin yeni lokal IP'ni yine aynı dış IP üzerinden internete yönlendirebilir yani dış IP'nin değişmesi tamamen o anki CGNAT yük dağılımına ve havuzdaki boş port durumuna bağlı.

Genelde modemi kapatıp 10-15 dakika beklersen büyük ihtimalle dış IPv4'ün değişir. TurkNet tarafındaki BNG üzerindeki oturumun tamamen düşer.

Modem kapa-aç ile değişiyor ama beklemen lazım biraz.

OİM'e giremiyorum, şu anda sonrasında bakarım ona. Modemi açıp kapatacağım direkt.

Evet. Statik IP hizmeti almıyor iseniz yeterlidir. Operatör, size boşta olan farklı bir IP adresi atayacaktır.

Bilgim yok ama ben bazen böyle yapıyorum. Yine aynı IP'yi veriyor. Operatörü aradığımda boşta IP varsa olur ancak dedi. Yoksa kalıyormuş kendileri böyle söyledi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…