TT altyapısıyla TurkNet gigabit internet kullanıyorum, DNS değiştirsem yetiyor çoğu internet sitesinde.

İnternet sitesinden ziyade uygulamalar için aslında, Google DNS ile ben de sitelere girebiliyorum dümdüz.

Hocam duz DNS yerine DoH tercih edin DNS cyrpt öyle GoodbyeDPI gibi değil arayüzü var oradan Cloudflare, Quad9 tercih ettiğiniz DNS sağlayıcısını seciyorsunuz bitti.

TurkNet'e geçersem bu kesinlikle aklımda olacak. Fakat arkadaş Superonline'da bu şekilde yaparak aştığını söylemiş ona şaşırdım. Detayını öğrenebilirsem bir deneyeceğim. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Türk Telekom, altyapısını kullanan hiçbir sağlayıcıya kendini sansürlediği kadar sansürlemiyor. Aynı durum Superonline için de geçerli kendilerine sansürlü bu iki sıkı dost. Asıl mevzu, oyun platformlarına sansür gelirse patlayacak; o zaman router değiştirmek kaçınılmaza gider.

İnternet sitesinden ziyade uygulamalar için aslında, Google DNS ile bende sitelere girebiliyorum dümdüz.

TurkNet'e geçersem bu kesinlikle aklımda olacak. Fakat arkadaş Superonline'da bu şekilde yaparak aştığını söylemiş ona şaşırdım. Detayını öğrenebilirsem bir deneyeceğim. :)

Şans eseri bazı konunlarda DPI olmayabiliyor hocam, en temizi DPI araçları kullanmak.

Ben de Superonline fiber kullanıyorum evde, kendi DNS sunucum var. Roblox, Discord girebiliyorum ama xplay.gg sitesi için DPI olmadan girilmiyor.

Şans eseri bazı konunlarda DPI olmayabiliyor hocam, en temizi DPI araçları kullanmak.

Ben de Superonline fiber kullanıyorum evde, kendi DNS sunucum var. Roblox, Discord girebiliyorum ama xplay.gg sitesi için DPI olmadan girilmiyor.
Superonline dümdüz DNS çalışmasına izin vermiyor diye biliyorum. Ek uygulama veya dediğiniz gibi kendi sunucunuzu kurmanız lazım. Arkadaş Superonline'da düz DNS + DPI ile girdiğini söylemişte ona takıldım. Ben mi bir şeyi yanlış yapıyorum? :)

Superonline dümdüz DNS çalışmasına izin vermiyor diye biliyorum. Ek uygulama veya dediğiniz gibi kendi sunucunuzu kurmanız lazım. Arkadaş Superonline'da düz DNS + DPI ile girdiğini söylemişte ona takıldım. Ben mi bir şeyi yanlış yapıyorum? :)

DNS+DPI ile girilebilir ama DoH kullanılmazsa DNS zehirlemesi yapabilir ISS.

Bir alan adına bağlanmaya çalıştığında seni olması gereken IP adresi yerine farklı bozuk bir IP adresine yönlendiriyor ve bu yüzden bağlanmak istediğin siteye/servise bağlanamıyorsun. Bunu hacker'lar kötü amaçlı şekilde yapabiliyor, operatörler ise yasaklı sitelere girmemen için yapıyor.

Ancak şifreli DNS (DoH, DoT), bu "DNS zehirlemesi" denen durumdan kurtulmanı sağlıyor.

Bir alan adına bağlanmaya çalıştığında seni olması gereken IP adresi yerine farklı bozuk bir IP adresine yönlendiriyor ve bu yüzden bağlanmak istediğin siteye/servise bağlanamıyorsun. Bunu Hacker'lar kötü amaçlı şekilde yapabiliyor, operatörler ise yasaklı sitelere girmemen için yapıyor.

Ancak şifreli DNS (DoH, DoT), bu "DNS zehirlemesi" denen durumdan kurtulmanı sağlıyor.

Anladığım kadarıyla benim Superonline + Windows 10 kombinasyonuyla bunu aşabilmek için, DNS değiştirmem, üstüne DNS cyrpt kullanmam, üstüne GoodbyeDPI kullanmam gerek. Doğru mu anlıyorum?