Anladım. Yani yani Windows 11 + TurkNet dışında her türlü ek bir uygulama kullanmak zorundasın. Umarım bu sefer doğru anlamışımdır. :rofl:
TT altyapisinda TurkNet kullaniyorum. Vodafone Net uzerinden gecis yapmistim TurkNet'e ama en nihayetinde ne olursa olsun altyapi Turk Telekom fiber 1000 Mbps.

Vodafone Net'in verdigi Nokia Beacon 3.1 router uzerinden Birincil DNS icin 1.1.1.1 Ikincil DNS icin 1.0.0.1 degerlerini girip kaydettim. IPv6 icin DNS vs. girmedim. Windows 11 kullaniyorum ama hicbir DNS ayari yapmadim, otomatikte. Su anda yasakli diyebilecegim her turden siteye hem bilgisayardan, hem cep telefonumdan girebiliyorum.

Bu konfigurasyonla hangi sitelere giris yapilamiyor yazabilirseniz bir kontrol edeyim.

TT altyapisinda TurkNet kullanıyorum. Vodafone Net uzerinden gecis yapmistim TurkNet'e ama en nihayetinde ne olursa olsun altyapi Türk Telekom fiber 1000 Mbps.

Vodafone Net'in verdigi Nokia beacon 3.1 router uzerinden birincil DNS icin 1.1.1.1 ıkincil DNS icin 1.0.0.1 degerlerini girip kaydettim. IPv6 icin DNS vs. girmedim. Windows 11 kullanıyorum ama hiçbir DNS ayari yapmadim, otomatikte. Su anda yasakli diyebilecegim her turden siteye hem bilgisayardan, hem cep telefonumdan girebiliyorum.

Bu konfigurasyonla hangi sitelere giris yapilamiyor yazabilirseniz bir kontrol edeyim.

Hocam çoğu router WAN tarafındaki DNS değistirmenize izin verilmeyecek şekilde ISS tarafından kısıtlanıyor sizin durumunuzda böyle bir kısıt olmadığı için girebilmişsiniz.

Anladım. Yani yani Windows 11 + TurkNet dışında her türlü ek bir uygulama kullanmak zorundasın. Umarım bu sefer doğru anlamışımdır. :rofl:

Basitce evet ama bazen farklı durumlar olabiliyor bizim yazlıkta Türk Telekom kendi Router'ını verdi altyapı geldiğinde router DNS değistirmenize ne WAN ne de DHCP tarafında izin vermiyor bu yüzden DoH yapmak durumunda kalıyorum.

Basitce evet ama bazen farklı durumlar olabiliyor bizim yazlıkta Türk Telekom kendi Router'ını verdi altyapı geldiğinde router DNS değistirmenize ne WAN ne de DHCP tarafında izin vermiyor bu yüzden DoH yapmak durumunda kalıyorum.
Hocam iyice kafam karıştı. Son sorumu da sorup çekileyim ben en iyisi. :) DoH dediğiniz Win11 içinde zaten olan, Win 10'da DNS crypt ile yapılan şey değil mi?

Hocam iyice kafam karıştı. Son sorumu da sorup çekileyim ben en iyisi. :) DoH dediğiniz Windows 11 içinde zaten olan, Windows 10'da DNS Crypt ile yapılan şey değil mi?

Evet DNS over HTTPS yani DNS istekleri şifrelenerek gidiyor ve ISS göremiyor.

Aklına takılan tüm detayları sor çekinme.

1771410314938.webp