Yok gerekmiyor, mevcut modeminiz varsa devam edebilirsiniz. Ama modeminiz yoksa ekstra bir modem almanız gerekiyor. Ama tabii sizin tercihiniz daha iyi modemler var ayrı almak isterseniz illa operatörün verdiği modemi almanız şart değil.

Ben kendim yeni modem alacağım. Zamanında Netspeed alırken gelen adamlar modem siparişim henüz gelmedi ve onların modemini parayla satın almadım diye kurulum yapmadan gitmişlerdi.

Ben bu yıl ve geçen yıl kullanırken verilen Zyxel EX3301-T0 modelinde ve ZTE ZXHN H3600P routerda köprü modu ayarının açık olduğunu hatırlıyorum.
H3601P verdiler bana. Aşırı kısıtlıydı. Dediğim gibi modu da değişmiyordu. Modele göre değişiyor olabilir.

Alakası yok yanlış bilgi. İnternet başvurularında yanında modem ek olarak gelir, siz isterseniz yanında modemin fiyatı neyse onu 2 veya 3 Ay'a bölüyorlar, taksit taksit ödüyorsunuz. Bende dükkana internet bağlattım, TurkNet yanında modem verdiler 3.000 TL küsur modemin parasını ödedim.
DSL için geçerli bu sadece. Bugün fiber altyapıda kendi modemini kullandırtmamayı seçmeyen sağlayıcı yok neredeyse. Bu fiber modemlerde de ya aylık kira olur ya da ücretsiz olur. Tüm modem parasını ancak cihaza zarar gelirse ödersiniz.

Elinizde modeminiz var ise zaten mevcut modem üzerinden bağlantı kurabiliyorsunuz, ek modem almanıza gerek yok. Ama diyelim modeminiz yok mecburen almak zorunda kalıyorsunuz onu taksit olarak faturaya yansıtıyorlar. Kim kime bedava modem vermiş? :D
Bu bilgide DSL için geçerli.

Yok gerekmiyor, mevcut modeminiz varsa devam edebilirsiniz. Ama modeminiz yoksa ekstra bir modem almanız gerekiyor. Ama tabii sizin tercihiniz daha iyi modemler var ayrı almak isterseniz illa operatörün verdiği modemi almanız şart değil.
Bu da yine DSL için geçerli. Fiber modemde gelen router'ı ve gelirse ONT cihazını teslim almanız zorunlu.

Bütün internet sağlayıcılarinda ilk başvuruda modem ücretsiz geliyor diye biliyorum hediye gibi bir şey.
DSL altyapılarda test için modem getirirler. Fakat eğer talep etmezseniz size modem vermezler. Fiber altyapılarda ise her firmanın politikası farklı. Hepsi bir modem gönderiyor. Kimisi kiralık, kimisi kullanım süresi boyunca ücretsiz.

DSL için geçerli bu sadece. Bugün fiber altyapıda kendi modemini kullandırtmamayı seçmeyen sağlayıcı yok neredeyse. Bu fiber modemlerde de ya aylık kira olur ya da ücretsiz olur. Tüm modem parasını ancak cihaza zarar gelirse ödersiniz.

Bu bilgide DSL için geçerli.

Yani bu durumda bana modem verilse bile zarar vermeden iade ettiğim sürece bir ücret yok değil mi? Saçma sapan depozito muhabbetine girmek istemiyorum, eski modemden 80 TL iade aldım :D

Yani bu durumda bana modem verilse bile zarar vermeden iade ettiğim sürece bir ücret yok değil mi? Saçma sapan depozito muhabbetine girmeyi istemiyorum eski modemden 80 TL iade aldım :D
TurkNet için konuşuyorsak, evet. Herhangi bir zarar görmediği sürece ücret yok. Bunu zaten abonelik zamanı sizi arayınca da doğrulayabilirsiniz. Sitesinden ilgili yazıya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

@erdym fiber altyapı kullanacaksınız değil mi? VDSL falan değil.