Şu anki kullandığım Türk Telekom VDSL hattında ocak 5'ten beri bazen 22 bazen 30 Mbps indirme hızı alıyorum. Geçmiş 6 yıldır 100 Mbps kullanıyordum. Kopma da sık sık oluyor.

Konu hakkında ISS olan Turknet'e destek kaydı oluşturduğumda, "bölgede genel arıza var 17 Ağustos'ta bitecek, ekipler aktif olarak çalışıyor" denip geçiliyor.

Fakat gerçekte durum öyle değil, sokağımda sadece ben VDSL kullanıyorum ve geri kalan tüm çevre binalar fibere geçirildi. Müstakil ev olduğu gerekçesiyle buraya fiber çekilmedi ve verdiğim dilekçeler, yaptığım şikayetler hiçbir işe yaramadı. Genel bir arıza olabilmesi arızanın genel olması gerekiyor, fakat yalnızca ben kullanıyorum ve sadece bende sıkıntı var. Yüz yüze görüşmek için Türk Telekom İl Müdürlüğü ziyareti yaptığımda ise "orada sen hariç bakır kalmadı, bir kişi için ekip mi yollayacağız, zaten kafamıza göre gelemeyiz ISS'nin talep açması lazım, gelsek de artık fiberoptik odaklı çalışıyoruz bakır kablo için bütçe çıkar mı bilmem" şeklinde baştan savmalık cevaplar verildi.

5 Ocak'ta başlayan "genel arıza" ilk kaydedildiğinde kağıt üzerinde şubat'ta bitecek görünüyordu, enayi gibi bekledim bitmesini ve bitmeye 2 gün kala 15 gün ötelendi. Gerçekten çalışma oluyor ve adamlara çözmek için ek zaman gerekiyor sandım ve yine bekledim. Şu an ağustos geldi ve hala 15 gün ötelenmeye devam ediliyor, her gün takip ettiğim halde hiçbir ekip gelmiyor.

Bazen arayıp utanmadan "bina kutunuzdan ölçüm yapıldı sorun yok" diyorlar, müstakil evde yaşıyorum ve bina kutum falan yok. Sokaktaki tahta direkten binamın çatısına giren siyah Telekom kablosu, direkt modeme giriyor. İç tesisatım yok, bina kutum yok, saha dolabı da evimin penceresinden görünecek kadar yakın. Türk Telekom, yağmurda oksitlenip rüzgarda sallanmaktan mikro yırtıklar oluşarak performansını kaybeden sokaktan binama gelen kabloyu değiştirmemek için 8 ayı aşkın süredir beni oyalıyor, telefondan arayıp yalanlar söylüyor var olmayan bina kutumdan ölçüm yaptığını iddia ederek, Turknet ise papağan gibi "Arıza 17/8/2026 tarihinde gün içinde düzelecektir" deyip duruyor. Düzelse 8 aydır düzelirdi, ortada genel arıza falan yok, çürüyen kabloyu değiştirmemek için sisteme yalan bilgi giren ve utanmadan Çalışma Türü: AÇIK yazıp cinlerin sorunu düzeltmesini bekleyen bir Türk Telekom var.

Screenshot_20260808_224158_Gallery.webp

Screenshot_20260808_224148_Gallery.webp

Screenshot_20260808_224135_Gallery.webp

Screenshot_20260808_184755_Gallery.webp

@Şişman Adam

Hocam bunların ekran görüntülerini alıp bir de altyapı Türk Telekom olduğu için oradan da şikayet kaydı oluşturabilir misiniz? Şikayet kaydında dosya ekleme kısmına bu ekran görüntülerini de ekleyip sorunu bildirirseniz Türk Telekom kendi altyapısı olduğu için mecbur bakacaktır. Eğer bu da olmazsa BTK üzerinden şikayet oluşturun ve 3 kere itiraz edin. Eğer 3. itiraza kadar sorun çözülmezse BTK kendisi incelemeye alacaktır.

Hocam bunların ekran görüntülerini alıp bir de altyapı Türk Telekom olduğu için oradan da şikayet kaydı oluşturabilir misiniz? Şikayet kaydında dosya ekleme kısmına bu ekran görüntülerini de ekleyip sorunu bildirirseniz Türk Telekom kendi altyapısı olduğu için mecbur bakacaktır. Eğer bu da olmazsa BTK üzerinden şikayet oluşturun ve 3 kere itiraz edin. Eğer 3. itiraza kadar sorun çözülmezse BTK kendisi incelemeye alacaktır.
Öyle olmuyor işte, hizmeti benden almıyorsan beni bağlamaz git çalıştığın ISS bize talep göndersin diyor. TurkNet tarafı da hiçbir işlem uygulamıyor. Ya Telekom kullanacaksın, ya da Telekom kullanacaksın. İki ucu b**lu değnek.

"Sorununuzu kullandığınız internet servis sağlayıcıya iletiniz. Sistemimizde adınıza abonelik bulunmamaktadır." denip kapatılıyor. BTK kendisi incelemeye aldığında ise şöyle bir cevap geliyor:

İşletmeden gelen cevap
"Sorununuzu kullandığınız internet servis sağlayıcıya iletiniz. Sistemimizde adınıza abonelik bulunmamaktadır."
şeklindedir. Biz kopyala yapıştır memuru olduğumuz için elimizden hiçbir şey gelmemektedir.

Aynı mahallede 500 metre uzakta bir müstakil evim daha var, orada da farklı bir sıkıntı mevcut ve orada Türk Telekom abonesiyim, aynı şekilde "bina kutusundan yapılan ölçümde hat değerleri iyidir" deyip kapatıyorlar fakat orası da müstakil ve orada da çevredeki herkes fiber kullanırken ben bakırda kaldım, orada da bina kutusu olmadan çatıdan direkt modeme giren kablo düzeneği var.

Türk Telekom her türlü yasadan üstün olduğunu düşünüyor ve devlet kurumları da itinayla bunu doğrulayacak davranışlar sergiliyor. BTK sadece bir papağan olmuş.

Öyle olmuyor işte, hizmeti benden almıyorsan beni bağlamaz git çalıştığın ISS bize talep göndersin diyor. Turknet tarafı da hiçbir işlem uygulamıyor. Ya Telekom kullanacaksın, ya da Telekom kullanacaksın. İki ucu b**lu değnek.

Hocam ben en son depremden sonra saha dolabını yanlışlıkla (nasıl becerdilerse) yıktıkları için 40 gün mağdur oldum. Bu süreçte hem Turknet hem de Türk Telekom ile görüştüm. Turknet sürekli "Türk Telekom kaynaklı kesinti" diyerek beni gönderiyordu. En son Türk Telekom'a bu durumları anlatınca sahada çalışma yaptıklarını ve saha dolabının hasar aldığını söylediler. Şu an nasıl olur bilmiyorum ama hocamızın durumuna çözüm olabilir.

"Sorununuzu kullandığınız internet servis sağlayıcıya iletiniz. Sistemimizde adınıza abonelik bulunmamaktadır." denip kapatılıyor. BTK kendisi incelemeye aldığında ise şöyle bir cevap geliyor:

İşletmeden gelen cevap
"Sorununuzu kullandığınız internet servis sağlayıcıya iletiniz. Sistemimizde adınıza abonelik bulunmamaktadır."
şeklindedir. Biz kopyala yapıştır memuru olduğumuz için elimizden hiçbir şey gelmemektedir.

Aynı mahallede 500 metre uzakta bir müstakil evim daha var, orada da farklı bir sıkıntı mevcut ve orada Türk Telekom abonesiyim, aynı şekilde "bina kutusundan yapılan ölçümde hat değerleri iyidir" deyip kapatıyorlar fakat orası da müstakil ve orada da çevredeki herkes fiber kullanırken ben bakırda kaldım, orada da bina kutusu olmadan çatıdan direkt modeme giren kablo düzeneği var.

Türk Telekom her türlü yasadan üstün olduğunu düşünüyor ve devlet kurumları da itinayla bunu doğrulayacak davranışlar sergiliyor. BTK sadece bir papağan olmuş.
Peki TurkNet ne diyor tam olarak? Ben VDSL ile TurkNet kullanırken ertesi gün arıyorlardı destek talebi için.

Hocam ben en son depremden sonra saha dolabını yanlışlıkla (nasıl becerdilerse) yıktıkları için 40 gün mağdur oldum. Bu süreçte hem Turknet hem de Türk Telekom ile görüştüm. Turknet sürekli "Türk Telekom kaynaklı kesinti" diyerek beni gönderiyordu. En son Türk Telekom'a bu durumları anlatınca sahada çalışma yaptıklarını ve saha dolabının hasar aldığını söylediler. Şu an nasıl olur bilmiyorum ama hocamızın durumuna çözüm olabilir.
Senin bahsettiğin durum gerçekten bir genel arıza ama, öyle bir fark var. Arkadaşın durumu farklı bir açı.

İşletmeden gelen cevap.
Şeklindedir. Biz kopyala yapıştır memuru olduğumuz için elimizden hiçbir şey gelmemektedir.

Hocam bir de şuradan yazmayı denediniz mi? Ben fiber için buradan şikayet yapmıştım.

1786269220168.webp

Hocam bir de şuradan yazmayı denediniz mi? Ben fiber için buradan şikayet yapmıştım.

Eki Görüntüle 272187

Yazdım hocam, il müdürlüğüne de gittim, adamlar açıkça "artık fiber hariç hiçbir şeye bütçe ayırmıyoruz, bakır arızasına adam yollamayız" diyor yüz yüze kaydedilmeyen görüşmede. Yazılı kanallardan ise "müşterimiz değilsiniz" veya "bina kutusundan ölçtük cillop gibi" diyor bina kutusu olmadığı halde.

Madem öyle bana da fiber çekin diyorum, çevremdeki tüm binalarda yıllardır fiber var diyorum, "orada planlama yok bekle dur" diyorlar. Yasalar etki etmiyor elemanlara, yolsuzluk hat safada TT'de.

Peki TurkNet ne diyor tam olarak? Ben VDSL ile TurkNet kullanırken ertesi gün arıyorlardı destek talebi için.

Arayıp "17 Ağustos'ta çözülecek biz ekiplerle konuşuyoruz" diyorlar fakat 250 gündür o kağıt üzeri tarihte çözülmeyen hayali arızanın şu an çözülemeyeceğini söylediğimde sadece "anlıyorum ama genel arıza göründüğü için hiçbir şey yapamayız" diyorlar. TT oyunu kurmuş ve hiçbir yasal güç el süremiyor. Ortada arıza bile yok, kablo çürüdü sadece.