ErdemK

Yetkin
Bugün kurulum yapıldı. ZTE marka modemi kurdular. Modem arayüzünde biraz dolaştım, çok boş geldi, tüm ayarlar kapatılmış gibi. Zaten elimde Xiaomi AX3000T model router var. Hiç vakit kaybetmeden direkt kurdum. Her şey tamam ama Speedtest ms değeri biraz yüksek gibi geldi. ZTE modem de aynıydı. Bunu düşürebilme imkanım var mı?

21.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
CMD açıp sırasıyla:

tracert 146.66.155.1
tracert 162.254.197.1
tracert 155.133.226.1
tracert 155.133.248.1

Tamamladıktan sonra test bitince sonuçları ekran görüntüsü olarak atar mısın?

CMD açıp sırasıyla:

tracert 146.66.155.1
tracert 162.254.197.1
tracert 155.133.226.1
tracert 155.133.248.1

Tamamladıktan sonra test bitince sonuçları ekran görüntüsü olarak atar mısın?
1772381912621.webp

Merhaba.

Düşürmek istiyorsanız mini PC router alıp öyle denemelisiniz. @NYTMARE bir şeyler önerecektir.

GigaFiber denizliye yeni geldi, sadece 2 mahallede var. Speedtest'de sunucuyu İzmir gösteriyor. Sunucuya olan mesefa fazla oldugu için yüksek ms cıkıyor olabilir mi?

Bugün kurulum yapıldı. ZTE marka modemi kurdular. Modem arayüzünde biraz dolaştım, çok boş geldi, tüm ayarlar kapatılmış gibi. Zaten elimde Xiaomi AX3000t model router var. Hiç vakit kaybetmeden direkt kurdum. Her şey tamam ama Speedtest ms değeri biraz yüksek gibi geldi. ZTE modem de aynıydı. Bunu düşürebilme imkanım var mı?

Eki Görüntüle 230199

2 cihazla da aynıysa biraz zor istersen SQM ile sadece test amaçlı hızını 100/100 Mbit yapıp pingi test edebilirsin ama SQM kullanırken offlpading ayarını kapatman lazım yoksa SQM çalışmaz.

Merhaba.

Düşürmek istiyorsanız mini PC router alıp öyle denemelisiniz. @NYTMARE bir şeyler önerecektir.
Yanlış. Speedtest sonucunda da açıkça görülüyor ki kullanıcının yük altında bir ping sorunu bulunmuyor. Kaldı ki TurkNet kendi altyapısında genelde ZTE ekipmanlar kullanır, ZTE sahalarda da Bufferbloat sorunu yaşanmaz. Bu yüzden mini PC'yi Router yapmak basitçe parayı çöpe atmak olacaktır.
Eki Görüntüle 230200

GigaFiber denizliye yeni geldi, sadece 2 mahallede var. Speedtest'de sunucuyu İzmir gösteriyor. Sunucuya olan mesefa fazla oldugu için yüksek ms cıkıyor olabilir mi?
Sorunun cevabı burada.
2 cihazla da aynıysa biraz zor istersen SQM ile sadece test amaçlı hızını 100/100 Mbit yapıp pingi test edebilirsin ama SQM kullanırken offlpading ayarını kapatman lazım yoksa SQM çalışmaz.
@144 yazdığım cevabın aynısı buraya da yazılabilir. Sorun Bufferbloat kaynaklı değil.

Genel bir yorum yapayım. Denizli Gigafiber için yeni bir bölge ve tam olarak BGP tanımları oturmamış olabilir. Bu yüzden bu şekilde yüksek pingler almanız başta doğal karşılanabilir. Kaldı ki Denizli'den Viyana'ya 36 ping'e ben yüksek demem.

Speedtest sonucunda İzmir sunucusuna farklı bir rotadan dolaşıp gittiğinden dolayı ping 24 çıkmış olabilir. Ancak sorun kesinlikle Router veya Bufferbloat değil. SQM de yapmanıza gerek yok.