Merhaba,

Türk Telekom fiber altyapıyı yenileyecek ve eve kadar fiber FTTH olacak.

Onun için fiber bağlantılarda OpenWRT ile haşır neşir olabileceğimiz, bufferbloat gibi sorunlarla ping düzenlemeleri yapabileceğimiz, en son güncel ve en iyi son model modem ya da router lazım olacak. Eğitici cevaplarınızı beklerim. Yıllardır hiç bu gibi hızları hayal edemediğimden kendimi bu konuda geliştiremedim. En az 1 Gbit hızlara sahip olup da en verimli seçenekleri olanlar tecrübelerini benimle paylaşırlarsa çok memnun olurum.

Overkill'da olmasına gerek yok.
TT FTTH + OpenWRT + bufferbloat/ping optimizasyonu + en sağlıklı modeller hangileri ve nasıl değerlendirilmelidir?

Teşekkürler.

Not: Oyun oynamasam da bu internet hızları aktif edildiğinde etinden sütünden yararlanmak için kısıtlama koymak istemiyorum.
Çoğunlukla YouTube içerik üretimi, otomasyon gibi işler için kullanmak amacım olsa da oyun konularında da rekabetçi oyunlar için de optimize edebileceğim seçenekleri olması çok iyi olacaktır. Bu da demek oluyor ki maddiyat konusunda asla elinizi korkak alıştırmamanızı diliyorum. Bu yüzden de maddiyatın asla sorun olmadığını söyleyebilirim.

Merhaba,

Türk Telekom fiber altyapıyı yenileyecek ve eve kadar fiber FTTH olacak.

Onun için fiber bağlantılarda OpenWrt ile haşır neşir olabileceğimiz, bufferbloat gibi sorunlarla ping düzenlemeleri yapabileceğimiz, en son güncel ve en iyi son model modem ya da router lazım olacak. Eğitici cevaplarınızı beklerim. Yıllardır hiç bu gibi hızları hayal edemediğimden kendimi bu konuda geliştiremedim. En az 1 gbit hızlara sahip olup da en verimli seçenekleri olanlar tecrübelerini benimle paylaşırlarsa çok memnun olurum.

Overkill'da olmasına gerek yok.
TT FTTH + OpenWrt + bufferbloat/ping optimizasyonu + en sağlıklı modeller hangileri ve nasıl değerlendirilmelidir?

Teşekkürler.

Not: Oyun oynamasam da bu internet hızları aktif edildiğinde etinden sütünden yararlanmak için kısıtlama koymak istemiyorum.
Çoğunlukla YouTube içerik üretimi, otomasyon gibi işler için kullanmak amacım olsa da oyun konularında da rekabetçi oyunlar için de optimize edebileceğim seçenekleri olması çok iyi olacaktır. Bu da demek oluyor ki maddiyat konusunda asla elinizi korkak alıştırmamanızı diliyorum. Bu yüzden de maddiyatın asla sorun olmadığını söyleyebilirim.

Sana önerim Pi 5 2 GB'ya da 2.el i5 8500T veya i5 9500T işlemcili mini PC alman ve onu routera çevirmen sonra da Wi-Fi ve kablolu bağlantı için AP moduna alabileceğin bir Wi-Fi 7 router alman kısaca bu sistemde mini PC bütün işlemi yaparken sadece bağlantıyı Wi-Fi 7 router sağlayacak.

Sana önerim Pi 5 2 GB'ya da 2.el i5 8500T veya i5 9500T işlemcili mini PC alman ve onu routera çevirmen sonra da Wi-Fi ve kablolu bağlantı için AP moduna alabileceğin bir Wi-Fi 7 router alman kısaca bu sistemde mini PC bütün işlemi yaparken sadece bağlantıyı Wi-Fi 7 router sağlayacak.
Bu süreci gözümde canlandırmam için bana yazılı ve videolu kaynak öneriniz var mıdır?
KN-1812 Titan modelinden iki kat pahalıya geliyor gibi hissediyorum. Lütfen beni yanıtlarsan mutlu olurum, havada kalmaması için uğraşacağım. Çünkü konu ilgimi de çekti. Tamamen işlemci ile çoklu işler yapılması ve ping, bufferbloat sorunları olmaması ve belki de özelleştirme anlamında mı önerdiniz. Daha fazla detay vermeniz beni mutlu ederdi.

Bu tarz bir konudan mı bahsediyorsunuz?
Yoksa konu çok daha mı teknik bir konu?

Son düzenleme:
Bu süreci gözümde canlandırmam için bana yazılı ve videolu kaynak öneriniz var mıdır?
KN-1812 titan modelinden iki kat pahalıya geliyor gibi hissediyorum. Lütfen beni yanıtlarsan mutlu olurum, havada kalmaması için uğraşacağım. Çünkü konu ilgimi de çekti. Tamamen işlemci ile çoklu işler yapılması ve ping, bufferbloat sorunları olmaması ve belki de özelleştirme anlamında mı önerdiniz. Daha fazla detay vermeniz beni mutlu ederdi.

Bu tarz bir konudan mı bahsediyorsunuz?
Yoksa konu çok daha mı teknik bir konu?

Kısaca anlatmam gerekirse Keenetic titan gibi cihazların işlemci güçleri 1000 Mbit'te SQM yapmaya yetmiyor SQM kullanınca hızı 500 Mbit'te takılıyor bunun içinde insanlar mini PC alıp ona OpenWrt kuruyor ve router olarak mini PC'yi kullanıyor sonra da o mini PC'den interneti yaymak için cihaza Access Point takıyorlar Access Point'te sadece o interneti kablolu ve kablosuz olarak yaymaya yarıyor yani bu sistemde beyin mini PC oluyor.
Forumda bu şekikde kullanan arkadaşlar mevcut ve Keenetic titan ile neredeyse aynı paraya denk geliyor.

Son düzenleme:
Kısaca anlatmam gerekirse Keenetic titan gibi cihazların işlemci güçleri 1000 Mbit'te SQM yapmaya yetmiyor SQM kullanınca hızı 500 Mbit'te takılıyor bunun içinde insanlar mini PC alıp ona OpenWrt kuruyor ve router olarak mini PC'yi kullanıyor sonra da o mini PC'den interneti yaymak için cihaza Access Point takıyorlar Access Point'te sadece o interneti kablolu ve kablosuz olarak yaymaya yarıyor yani bu sistemde beyin mini PC oluyor.
Forumda bu şekikde kullanan arkadaşlar mevcut ve Keenetic titan ile neredeyse aynı paraya denk geliyor.

Kaynaklar için teşekkürler. Biraz öğrenme eğrisi yüksek bir konu olabilir mi bu konu?
İngilizce dahi olsa süreci hayata geçiren Türk veya Yabancı video kaynağı da önerebilir misiniz?

Kaynaklar için teşekkürler. Biraz öğrenme eğrisi yüksek bir konu olabilir mi bu konu?
İngilizce dahi olsa süreci hayata geçiren Türk veya yabancı video kaynağı da önerebilir misiniz?

Aslında bayağı kolay sadece işlem süresi olarak biraz uğraştırıcı ama bir kere kurunca bir daha dokunmana gerek kalmıyor.