Hocam şimdi sorum var, bütün bilgisayarlar destekliyor mu?PS5 ve Xbox için ihtiyaç yok. 1080 120 Max oynayabilecegin bazen 4K 60.
4K ve 8K halihazırda HDMI'da var. Dolby Atmos diye kendimizi kandırmayalım sadece isim. Normal Surround Sadece.
Detaylar
Kim cevapladı?Hocam şimdi sorum var, bütün bilgisayarlar destekliyor mu?
Desteklememesi HDMI'ın sorunu değil dostum. DisplayPort Televizyon için hala çok gereksiz bir şey ve ayrıca televizyonuna kaç kere PC bağlayacaksın Allah aşkına?
On December 9, 2002 — High-Definition Multimedia Interface™ (HDMI™) Founders Hitachi, Matsushita Electric (Panasonic), Royal Philips Electronics, Silicon Image, Sony Corporation, Thomson, and Toshiba Corporation today released the final HDMI 1.0 specification
HMDI kurucu üyelerine bakınca neden TV'lerin HDMI kullanmaya devam ettiği belli oluyor. VESA'ya para akıtmak yerine kendi cemiyetleri içindeki arabirimi kullanmaya devam ediyorlar.
HDMI Founding Adopters - Founder Companies
HDMI Founders, Founding HDMI Companies, HDMI Founding companies, HDMI Founding adopters, HDMI 2.1a
Desteklememesi HDMI'ın sorunu değil dostum. DisplayPort televizyon için hala çok gereksiz bir şey ve ayrıca televizyonuna kaç kere PC bağlayacaksın Allah aşkına?
Hocam yeni çıkan bilgisyarlarda ve ekran kartlarında HDMI var değil mi, DP yok.
Aynen kanka.
Hocam yeni çıkan bilgesyarlarda ve ekran kartlarında HDMI var değil mi DP yok.
Ayn kanka.
DisplayPort yok diye bir şey söylemedim, HDMI'ın suçu değil.
HDMI'dan lisans almaları lazım. Ondan 1 tane.@9573 yeni ekran kartlarında HDMI ve DP genelde oluyor. Genelde 1 HDMI koyuyorlar. Çoğu firma ise DP sayısını fazla tutuyor.
RoaringLion 30
Üstün
Lightning, Tip C karmaşası gibi kablo karmaşasının önüne geçmek için bence de HDMI kalksa ve sadece Displayport kullanılmaya başlansa güzel olurdu.
Bu durumu Lightning ve Tip C'ye benzetebileceğimizi düşünmüyorum, USB büyük oranda lisans ücreti gerektirmeyen bir standart. Çok araştırmadım ancak üstün körü bakarak gördüğüm kadarıyla ürünlerinde USB kullanmak için para ödemene gerek yok ancak USB-IF kuruluşuna üye şirketlerden değilsen sadece USB-IF logosunu ürünlerine yerleştirebilmek için birkaç bin dolar lisans ücreti ödeniyor. HDMI ve DisplayPort arayüzlerinin her ikisi de lisans ücreti ödemeyi gerektirir, AB kararıyla USB'nin telefonlarda standart haline getirilmesine benzetilebilecek bir durum değil.Lightning, Tip C karmaşası gibi kablo karmaşasının önüne geçmek için bence de HDMI kalksa ve sadece Displayport kullanılmaya başlansa güzel olurdu.
PS5 ve Xbox için ihtiyaç yok. 1080 120 Max oynayabilecegin bazen 4K 60.
4K ve 8K halihazırda HDMI'da var. Dolby Atmos diye kendimizi kandırmayalım sadece isim. Normal Surround Sadece.
Zaten HDMI eARC portlarında DTS ve Dolby formatları iletilebiliyor.